• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Προσοχή κατα την ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ιταλία

thomas89

Member
Γεια σας!

Είμαι καινούργιο μέλος αν και παρακολουθω καιρό το φόρουμ.
Δυστυχώς το πρώτο μου ποστ αφορά μια πολ αρνητική εμπειρία που είχα κατα την ενοικίαση αυτοκινήτου απο την εταιρία AVIS στο αεροδρόμιο Orio Al Serio του Bergamo.

Συγγνώμη προκαταβολικά για το μέγεθος του ποστ.

Είχα κλείσει μέσω του avis.gr ένα αυτοκίνητο κατηγορίας F (audi a3 όπως έλεγε) για 3 μέρες.
Παρέλαβα ένα Lancia Delta σε πολύ κακή κατάσταση. Οταν ρώτησα το παιδί στο χώρο της παραλαβής αν μπορώ να πάρω καποιο άλλο σε καλύτερη κατάσταση μου είπε όλο ειρωνία πως ο πελάτης δεν δικαιούται να διαλέξει αυτοκίνητο.

Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας με προορισμό το Μιλάνο και κατα την διάρκεια μιας στάσης μας στην Monza το αμάξι δεν έπαιρνε μπρος. Με τα χιλια ζόρια το βάλαμε μπρος και επικοινωνήσαμε το γραφείο της avis στο Bergamo όπου μας είπαν να πάμε για αλλαγή αυτοκινήτου στο Linate όπως και κάναμε. Μας είπε ο υπάλληλος πως θα ενημέρωνε το Linate αλλα κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Με το που φτάσαμε στο Linate το αμάξι παρέδωσε πνέυμα οριστικά και ζητήσαμε αλλαγή αυτοκινήτου.

Στην αρχή θέλαν να μας δώσουν ένα Fiat Panda το οποιο όμως δεν μας βόλευε γιατι δεν χωρούσαμε σε αυτό και έπειτα απο πολλές πιέσεις και πολυ ώρα μας δώσαν μια καινούργια BMW 116d. Εκεί φάνηκε να τελειώνει η περιπέτεια μας.
Όλη η παραπάνω ιστορία μας κόστισε 3 ώρες.

Την τελευταία μέρα καθώς γυρνούσαμε απο το Tορίνο στο Bergamo ύστερα απο ένα αποτομο φρενάρισμα του μπροστινού μου έπεσα πάνω του.
Ευτυχώς η ζημιά ήταν μικρή και το αμάξι πλήρως ασφαλισμένο. Δούλευε κανονικά το αμάξι και μπορούσαμε να το γυρίσουμε πίσω.

Παίρνω λοιπόν στην AVIS Αssistance για οδηγίες και μου λένε πως δεν πρεπει να πάρω σε αυτούς αλλά να πάρω εκεί που το νοίκιασα. Παίρνω στο Bergamo αλλα δεν απαντά κανείς. Παιρνω στο Linate μου λένε πάρε στο Torino και όυτω καθ εξίς.
Τελικά ξεκινάμε να γράφουμε την φιλική δήλωση γιατι είχαμε να προλάβουμε και μια πτήση και ανακαλύπτουμε πως η ασφάλεια της BMW της AVIS έιχε λήξει!!
Οπότε ο άλλος οδηγός κάλεσε την τροχαία γιατί ήθελε να είναι εξασφαλισμένος πως δεν τον κοροιδεύουμε.

Εν τω μεταξύ εγω καλούσα στην AVIS και ο ένας συνέχιζε να με πετάει στο άλλον.
Τελικά ήρθε η αστυνομια, τα κατέγραψε όλα αλλά χάσαμε την πτήση μας γιατι όλη η ιστορία κράτησε 4 ώρες.

Μετά απο πολύ ταλαιπωρία και άγχος φτάνουμε στο Bergamο και αντί να μας ζητήσουν συγγνώμη άρχισε ο υπάλληλος στο πάρκινγκ να φωνάζει όταν πήγαμε να του δείξουμε το ληγμένο ασφαλιστήριο του αυτοκίνήτου και να μας λέει εκφράσεις του στυλ "εδω ειναι Ιταλία και έτσι είναι τα πράγματα' ,
"δεν σου φτάιω εγω που δεν ξέρεις να οδηγάς"
"μην μιλάς πολυ κύριε Τζατζίκι" και τέτοια
Και όχι μόνο αυτό μας ήθελε να μαας χρέωσει και 100 ευρώ παραπάνω επειδή αργήσαμε να φέρουμε το αμάξι 3 ώρες επειδή αυτοί δεν έιχαν ανανεώσει την ασφάλεια και εξ αιτίας τους καθυστερήσαμε.

Φυσικά δεν υπέγραψα και δεν πλήρωσα τίποτα και έχω στείλει μαιλ σε AVIS US,UK, ελλάδας και ίταλίας και περιμένω απάντηση. Επίσης τους ζητάω όλα τα αεροπορικά και τα ξενοδοχεία πίσω και έχω μπλοκάρει την κάρτα.
ΜΕχρι στιγμής κανένα νέο τους. Υποτίθεται σήμερα θα μου απαντούσαν

Οποτε γενικα όταν νοικίαζεται αμάξι πρόσεχετε πολύ.

Μου έχει τύχει επίσης αμάξι που μου έβγαλε χαμηλή πίεση λααδιού, άλλο είχε διαλυμένα φρένα, σε ένα άλλο δεν δούλευε η κόρνα, σε ένα άλλο δεν φόρτιζε το gps απο τον αναπτήρα. Και αυτά απο αμάξια της AVIS και της Europcar που τα χρυσοπλήρωσα.

Η εμπειρία μου λοιπόν μου λέει.
1) Super Cover
2)Πλήρης έλεγχος του αυτοκινήτου (φώτα, κόρνες, ασφαλιστήρια, αν δουλευει ο αναπτήρας, μέχρι και τα λάδια χρειάζεται)
3) αν δεν σας αρέσει το οτιδήποτε στο αμάξι τα πρώτα 5 λεπτά της χρήσης γυρίστε το πίσω και απαιτήστε άλλο.
4) Διευκρινήστε οπωσδήποτε τι κάνετε και ποιον καλείται σε περίπτωση ατυχήματος

danev

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρια-Τσεχια-Σλοβακια.
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ
Πραγματικά, είσαι άτυχος!
Πάντως για μένα έκανες πολύ καλά που κοινοποιείς ότι σου έτυχε, έτσι και σαν υπενθύμιση και αφύπνιση σε όλους για το πόσα μπορούν να σου τύχουν και για τα οποία <ευχεσε> η <ελπίζεις> ότι θα συμβουν μόνο στους ... άλλους!
Ευτυχώς αν και νοικιάζω συχνά αυτοκίνητο, δεν μου έχει τύχει κάτι στραβο! (φτου φτου φτου).

thomas89

Member
Εχει και τα θετικα η ενοικιαση αυτοκινητου στην Ιταλια.
Ειναι συγκριτικα φθηνοτερη, εχει ωραια αυτοκινητα σε πλουσιες εκδοσεις και ντιζελ. Αλλα επειδη αυτοι στον χρονο πανω νομιζω τα πουλανε ,
τα αφηνουν να διαλυθουν κ μετα τα φτιαχνουν ολα μαζεμενα.

Αυτο ομως που με εξοργισε πιο πολυ ειναι το ποσο πολυ δεν τους νοιαζει ο πελατης και το ποσο αγενεις ειναι. Αυτος στο παρκινγκ στο αεροδρομιο του Bergamo ειναι ο πιο αγενης ανθρωπος που εχω γνωρισει.

Εγω καιγομουν να προλαβω την πτηση, αγχωθηκα με την αστυνομια και με το οτι δεν μιλουσα ιταλικα( ευτυχως ειχα κατι φιλους στο τορινο και ηρθαν να με βοηθησουν) και να τους παιρνεις τηλεφωνο να τους παρακαλας για βοηθεια και αυτοι να σε πετανε απο τον ενα στον αλλο.
Και απο το customer service σε γραφουν κανονικα.
Ευτυχως εχω φωτογραφιες απο ολα και απο το ληγμενο ασφαλιστηριο και τους εκανα καταγγελια στο European Car Rental Conciliation Service

tou dromou

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΛΩΝΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
σε ευχαριστουμε για οσα κοινοποιησες, προκειται να ταξιδεψουμε Ιουλιο Ιταλια , και ολα ειναι χρησιμα, παντως μεχρ σημερα , σε Βελγιο και Ισπανια η SIXTH μας ενθουσιαασε οσον αφορα την συμπεριφορα κ τα αυτ/τα.[δεν ειχαμε ευτυχως καποιο ατυχημα]

Hayate

Member
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
Μετραει γενικως να εχεις αυτοκινητο στην Ιταλια καθως μπορεις να οργανωσεις ημερησιες εκδρομες σε γειτονικες πολεις η επισκεψη σε καποια outlet χωριουδακια!!!Το θεμα ειναι οτι πολλες φορες το παρκινγκ ειναι αρκετα ακριβο!!Απο προσωπικη εμπειρια τουλαχιστον 22-23 ευρω ημερησιως σε πολεις οπως Μιλανο και Φλωρεντια!!

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Λυπάμαι για την ταλαιπωρία που τράβηξες και δυστυχώς δεν έχω να σου δώσω κάποια πρακτική συμβουλή για το πώς να κινηθείς από δώ και πέρα, αλλά ήθελα να σου πω ότι εντυπωσιάστηκα από τις κινήσεις σου που δείχνουν συνειδητό καταναλωτή. Ελπίζω να βγάλεις άκρη - σκέψου ίσως το ενδεχόμενο εκτός από τον οργανισμό που αναφέρεις να απευθυνθείς και σε Ένωση Προστασίας Καταναλωτή

thomas89

Member
Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον.

Σημερα ελαβα απαντηση απο το customer service της avis ιταλιας και μου ζητησαν συγγνωμη και μου ειπαν πως θα με αποζημιωσουν για ολα τα εξοδα και επιπλεον δεν θα μου χρεωσουν καθολου το αυτοκινητο!

Με εξεπληξε ευχαριστα η αντιμετωπιση τους. Το μονο που μενει ειναι να βαλουν οντως τα λεφτα στην καρτα.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον.

Σημερα ελαβα απαντηση απο το customer service της avis ιταλιας και μου ζητησαν συγγνωμη και μου ειπαν πως θα με αποζημιωσουν για ολα τα εξοδα και επιπλεον δεν θα μου χρεωσουν καθολου το αυτοκινητο!

Με εξεπληξε ευχαριστα η αντιμετωπιση τους. Το μονο που μενει ειναι να βαλουν οντως τα λεφτα στην καρτα.
Καλά κάνεις και γράφεις και το update. Όντως ευχάριστη έκπληξη και αντάξια του μεγέθους τους.

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
σ'ευχαριστούμε πολύ Θωμά για όσα περιέγραψες,για να έχουμε όλοι τον νού μας στο τι μπορεί να σημβεί στον καθένα μας και όχι πάντα στους άλλους.
εγώ εχθές επέστρεψα απο Ιταλία και είχα νοικιάσει αυτοκ/το απο το αεροδρόμιο της Νάπολη μέσω της autoeurope για 5 μέρες.το αυτοκ/το ήταν απο την Hertz ένα Fiat Panta 1.2 ολοκαίνουριο και ότι έπρεπε για μένα και τη σύζυγο που κινηθήκαμε στους στενούς δρόμους της άκτη αμάλφι και βολικό στο παρκάρισμα.ευτυχώς βέβαια δεν είχαμε κανένα απροοπτο και όλα πήγαν πολύ καλά.

thomas89

Member
Κ εγω μεχρι τωρα δεν ειχα κανενα σοβαρο προβλημα αλλα καλο ειναι να προσεχουμε ορισμενες λεπτομερειες που ειπα και πιο πανω ( ασφαλεια, φωτα, κορνα, αναπτηρας για τον φορτιστη gps και φρενα) που δεν παει ο νου σου υπο αλλες συνθηκες.

Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α-ΚΑΝΑΔΑΣ
Μην μου λες τέτοια !!!!!!.....Με άγχωσες.....Τετάρτη πετάω για Bergamo και έχω κλείσει και εγώ με AVIS και εγώ από το γραφείο της Αθήνας και όχι από το site το Ιταλικό ( γιατί ήταν πολύ ακριβότερο ) ......
Πάντως παραξενεύτηκα γιατί στο προηγούμενο μου ταξίδι πέρυσι το καλοκαίρι έκλεισα πάλι μέσω της Ελληνικής AVIS και έμεινα ΑΠΟΛΥΤΑ ικανοποιημένος και από το αυτοκίνητο που μου έδωσαν το οποίο ήταν ολοκαίνουργιο και από την εξυπηρέτηση που είχα στο αεροδρόμιο και γιαυτό το λόγο ξαναπροτίμησα αυτή την εταιρεία......μόνο που όλα αυτά έγιναν στο Μαλπένσα και όχι στο Bergamo που πάω τώρα......
Πάντως όπως και να έχει καλά έκανες και το ανέφερες....(βοήθησες) γιατί τώρα θα έχω κάποιες επιφυλάξεις και θα το ψάξω περισσότερο πράγμα το οποίο ΔΕΝ θα έκανα αν δεν διάβαζα το άρθρο σου.

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Θωμά τα στατιστικά μου, εδώ και 2-3 δεκαετίες που νοικιάζω στην Ιταλία, είναι πολύ καλά. Εξαίρεση αρνητική, η Auto Europa. Αλλά αυτό σημαίνει Στατιστική.....
Κάποιος θα "τραβήξει και το κακό λαχείο"...
Προσπάθησε να το ξεχάσεις.
Χρόνια πολλά για τη γιορτή σου.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh