Γενικά Γαλλία Ισπανία Προορισμοί σε νοτιοδυτική Ευρώπη κατάλληλοι για τον Αύγουστο

Ερώτηση λογικής γκάλοπ κι όχι τόσο άμεσα χρηστική (κάπως πρέπει να δούμε αν τα σχέδια που κάνουμε στέκουν):

Ποιοι ευρωπαϊκοί προορισμοί, κυρίως στη ΝΔ Ευρώπη (βλ. Γαλλία και Ισπανία σε πρώτο επίπεδο, Ιταλία σε δεύτερο) θεωρείτε ότι είναι κατάλληλοι για τον Αύγουστο, όσον αφορά:

α) τον καιρό (να μην βρέχει, κάτι που νομίζω στην Ευρώπη το ’χουμε σε γενικές γραμμές, και να μην βράζει).

β) τον τουρισμό (να μην γίνεται κακός χαμός).

Μιλάμε για ταξίδι που να εστιάζει σε πόλεις, κουλτούρα, βόλτες, φύση κι όχι σε μπάνια, χωρίς να σημαίνει ότι ξώφαλτσα θα πειράζανε κιόλας.

Π.χ. Βάσει των κριτηρίου (α), η Ανδαλουσία θεωρώ ότι βγαίνει εκτός (φαντάζομαι ότι θα κάνει πολλή ζέστη), ενώ λόγω του κριτηρίου (β) η Κυανή Ακτή που πολύ θα ήθελα (δεν με πειράζει γενικά να υπάρχουν τουρίστες, θα με πείραζε όμως διαδρομές μιας ώρας να καταλήγουν δίωρα και τρίωρα από την κίνηση στον δρόμο – άσε που μια ήδη ακριβή περιοχή μάλλον γίνεται φαρμακείο στο τετράγωνο αυγουστιάτικα).

Γενικά περιοχές που σκέφτομαι είναι από Ισπανία Βαρκελώνη (δηλαδή Καταλονία) άντε και Βαλένθια, που μπορεί να συνδυαστεί με κάνα νησί. Η πρώτη μου εικόνα από Ισπανία θα ήθελα να είναι ιδανικά Βαρκελώνη, αλλά φαντάζομαι πως παραείναι τουριστική, ή έστω Μαδρίτη και Καστίλλη (που φαντάζομαι δεν προτείνεται καλοκαιριάτικα). Η επιλογή της Βόρειας Ισπανίας (βλ. χώρα των Βάσκων, Γαλικία και γειτονικές περιοχές) θα με έψηνε πολύ, για επόμενο ταξίδι στην περιοχή κι όχι για πρώτη επαφή με τη χώρα.

Από Γαλλία Τουλούζη και πέριξ, Μπορντώ και πέριξ, Προβηγκία, γενικά οτιδήποτε από το ύψος της Λιόν και κάτω που δεν είναι Άλπεις παίζει εδώ (έχω ένα γιγαντιαίο κενό στη Νότια Γαλλία που ανυπομονώ να καλύψω μερικώς).

Σημείωση 1: Λόγω φθηνών πτήσεων σκέφτομαι να συνδυαστούν περιοχές, οπότε δεχόμεθα και προτάσεις τουρλού.

Σημείωση 2: Επειδή ξεκινάω με λογική solo travelling σ' αυτό το στάδιο, αν κάτσει, να αναφέρετε κι αν θεωρείτε απαραίτητο το αμάξι (π.χ. το Μπορντώ ίσως να δένει καλύτερα με Δορδόνη, που θα βολεύει το αμάξι, οπότε ίσως αξίζει να το αφήσω για άλλη φορά που θα πάω πιο συντεταγμένα).

paefstra

Member
Ψαχνεις προορισμο να μη γινεται χαμος απο τουρισμο και να μην εχει ζεστη αλλα ρωτας για τους δημοφιλεστερους προορισμους αυτων των χωρων για Αυγουστο! Δεν νομιζω οτι γινεται αυτο. Θα πρεπει να προσανατολιστεις σε μη δημοφιλεις περιοχες.
Πχ. η Ισπανια εχει ζεστη στα νοτια, ειναι τουριστικη στην Ανδαλουσια, δεν θες χωρα των Βασκων, δεν μενουν και πολλα.
Γαλλια θες κατω απο Λυον αλλα στον νοτο θα εχει ζεστη και κοσμο, στο Μπορντο μπορει να βρεχει, ειπες οτι μπορει να θες να πας αργοτερα, δεν ξερω αν μενει επιλογη.
Η Πορτογαλια βουλιαζει απο κοσμο τον Αυγουστο (το ειδα με τα ματια μου), μπορει να εχει βροχες στα βορεια, δεν σε καλυπτει.
Γενικα δεν αφηνεις και πολλες επιλογες με τα κριτηρια που βαζεις.

Last edited:
Έχεις δίκιο, δεν αφήνω πολλές επιλογές, γι' αυτό και το έθεσα ως ζήτημα, μπας κι οι εμπειρότεροι/γνώστες της περιοχές με βοηθήσετε. Το "δεν υπάρχει αυτό που ζητάς, πάρ' το αλλιώς" είναι μια αποδεκτή απάντηση. Το "οι τάδε πόλεις στις δείνα περιοχές πληρούν οριακά τις απαιτήσεις σου" ήταν μια άλλη που ήλπιζα, δεδομένου ότι σχεδόν σε κάθε περιοχή φαντάζομαι υπάρχουν λιγότερο τουριστικοί οικισμοί (το ερώτημα εδώ είναι αν αξίζουν κι αν πληρούν το κριτήριο της εύκολης πρόσβασης). Για το Μπορντώ και τις αυγουστιάτικες βροχές του δεν είχα ιδέα, thanks. Η Πορτογαλία μπορεί να παίξει, αλλά επικουρικά περισσότερο.
Βέβαια να πω ότι όταν μιλάω για τουρισμό, αναφέρομαι σε επίπεδα δημοφιλούς ελληνικού προορισμού τον δεκαπενταύγουστο, που ο παράγοντας ευχαρίστηση/ταλαιπώρια συχνά τείνει στο μηδέν. Κι όταν μιλάω για ζέστη, αναφέρομαι σε ζέστη που δεν αντέχεται και μαρτυράς την ώρα και τη στιγμή που βολοδέρνεις και δεν βρέχεις το κορμί σου σε καμιά παραλία. Ζέστη και στο Λονδίνο μπορεί να έχει, αλλά δεν θα το έλεγα ανασταλτικό παράγοντα για να απολαύσεις τα αξιοθέατά του.
Σ' ευχαριστώ και πάλι!

paefstra

Member
Οι περιοχες της Ευρωπης με ωκεανιο κλιμα εχουν σοβαρες πιθανοτητες για βροχες, απο παραλια Πορτογαλιας και πανω μεχρι Ιρλανδια και δυτικη Αγγλια. Μου εκανε εντυπωση η βεβαιοιτητα σου οτι δεν παιζουν βροχες στη δυτικη Ευρωπη.
Παρολα αυτα εγω δεν θα το θεωρουσα ανασταλτικο παραγοντα. Τη ζεστη ναι. εχω ταλαιπωρηθει απο ζεστη και στην Ισπανια (ανω των 40 βαθμων) και την Ιταλια, οχι 40, αλλα καθολου ανετα μεσα στη μερα.
Ταξιδευω καθε χρονο Αυγουστο στην Ευρωπη, αλλου θα κοιταζα για λιγοτερο τουρισμο και σχετικη δροσια που ψαχνεις. Αλλα ειναι αυστηρος ο τιτλος του θεματος, οποτε δεν μπορω να προτεινω.

Ευχαριστώ και πάλι, paesftra, με την επισήμανση ότι δεν έδειξα πουθενά βεβαιότητα για έλλειψη βροχών στη δυτική Ευρώπη, αλλά εκτίμησα ότι σε γενικές γραμμές δεν είναι ο κανόνας: ήξερα π.χ. για τη Βόρεια Ισπανία, δεν ήξερα για το Μπορντώ. Το να παίζει καμιά μπόρα δεν είναι πρόβλημα, το να βρέχει συνέχεια μάλλον δεν θα είναι κι ιδιαίτερα ευχάριστο.
Κι επειδή η Γαλλία με ενδιαφέρει μάλλον περισσότερο στην παρούσα φάση, τον περιορισμό του θέματος τον επεκτείνω και στην υπόλοιπη χώρα, αν κανείς έχει ιδέες και τον περιόρισε το αρχικό μου ποστ.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Υπάρχουν μέρη και σε Γαλλία και σε Ισπανία χωρίς πολύ τουρισμό ακόμα και τον Αύγουστο, αλλά μάλλον θα με προβλημάτιζε γιατί συμβαίνει αυτό.

Καταλαβαίνω αυτό που λες για τον τουρισμό, ειδικά τα party animals από βόρεια Ευρώπη είναι ότι πιο απάλευτο υπάρχει, αλλά ο Αύγουστος είναι απ΄τις καλύτερες περιόδους για να επισκεφθεί κάποιος τη Βαρκελώνη. Όλο το καλοκαίρι κάθε γειτονιά γιορτάζει με μουσικές στους δρόμους, στολισμούς κλπ. Τον Αύγουστο είναι μάλλον η καλύτερη γιορτή και γίνεται στην περιοχή Gracia. Κάθε δρομάκι είναι στολισμένο διαφορετικά με συγκεκριμένο θέμα και συνήθως κάποια συναυλία, ενώ κατα τη διάρκεια της γιορτής βλέπεις παραδοσιακά έθιμα όπως ο ανθρώπινος πύργος, οι τεράστιες κούκλες σε ξυλοπόδαρα που χορεύουν και το φοβερό παγανιστικό έθιμο correfoc. Ψάξε festa major gracia και θα βρεις όλες τις πληροφορίες.

Φυσικά η Καταλονία έχει πολλά μέρη να δεις, αλλά έχω πάει μόνο στη Χιρόνα και σε προάστεια της Βαρκελώνης και δε μπορώ να βοηθήσω. H Costa Brava πρέπει να έχει πολύ ψωμί και νομίζω κυρίως ντόπιους τουρίστες.

Grerena

Member
Επόμενο Ταξίδι
Bordeaux
Ταξίδι-Όνειρο
Tromso, Las Vegas
Θα σου αναφέρω και εγώ τη δική μου εμπειρία με την ελπίδα ότι κάποια στοιχεία της θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να αποφασίσεις.

Την Ισπανία την επισκέφτηκα τρία συνεχόμενα καλοκαίρια. Την Βαρκελώνη (με Taragona, Girona, Cadaques και Figueres) Αύγουστο, τη Μαδρίτη (με Τολέδο, Segovia και Παμπλόνα) Ιούλιο και την Ανδαλουσία Ιούνιο μήνα.
Αφόρητη ζέστη συνάντησα στη Σεβίλλη (τον Ιούνιο) και στο Τολέδο (τον Ιούλιο). Πολύ κόσμο συνάντησα στο Figueres (τον Αύγουστο).

Για μένα τρία είναι τα σημεία της Ισπανίας (από αυτά που έχω επισκεφτεί εγώ), που θα μπορούσες να «χτίσεις» ταξίδι, που να πλησιάζει στις προδιαγραφές που έθεσες:

α. Η περιοχή της Algeciras. Μπορείς να τη συνδυάσεις με το Γιβραλτάρ, με την Ταγγέρη του Μαρόκου (εγώ είχα κάνει ημερήσια από τη γειτονική πόλη Ταρίφα), με τα λευκά χωριά (bueblos Blancos), αλλά και με μπάνια (η παραλία Bolonia είναι εκπληκτική και δεν γεμίζει με κόσμο, γιατί είναι απλά τεράστια).

β. Η περιοχή γύρω από το Cadiz. Μπορείς να έχεις ορμητήριο το πανέμορφο Cadiz ή ακόμα και τη Huelva (την πόλη από την οποία ξεκίνησε το ταξίδι του ο Κολόμβος) και να τη συνδυάσεις με τον Εθνικό Δρυμό Donana, την παραλία Mazagon για μπάνιο ή ακόμα και με το Πορτογαλικό Faro. Κάνε και μια βόλτα στη Σεβίλλη αποφεύγοντας τη μεσημεριανή σιέστα.

γ. Το καλύτερο για μένα είναι η Αλμερια. Η περιοχή αυτή της Ανδαλουσίας, που αποτελεί τη μοναδική έρημο της Ευρώπης. Λόγω της ιδιαιτερότητας και της ομορφιάς του τοπίου της επιλέχθηκε από πολλούς σκηνοθέτες ως σκηνικό ταινιών, όπως η τριλογία των western του Sergio Leone, αλλά και η «Indiana Jones, η τελευταία σταυροφορία» κ.α. Η περιοχή έχει πανέμορφα χωριά, φοβερές παραλίες (Genoveses, Monsul), θεματικά πάρκα (χωριά τύπου western), Εθνικό Δρυμό (Gabo de Gata), λίγο κόσμο και αν κινηθείς παραλιακά δεν θα συναντήσεις ζέστη. Ιδανική διαμονή-ορμητήριο για μένα είναι το χωριό San Jose.

Προϋπόθεση για να επισκεφτείς τα παραπάνω είναι να νοικιάσεις αυτοκίνητο. Δεν μπορείς διαφορετικά να δεις τα χωριά και τους Εθνικούς Δρυμούς, αλλά και τις απόμερες παραλίες.

Η περιοχή της Βαρκελώνης (και πέριξ) τον Αύγουστο, που πήγα είχε πολύ κόσμο και γενικά μου φάνηκαν όλα πολύ πιο ακριβά απ’ ότι οι προηγούμενοι προορισμοί που σου πρότεινα. Κατά τα άλλα είναι υπέροχη και συμφωνώ απόλυτα με τον @Señor_Nada

Επίσης Marbella και Velencia απ’ ότι έχω ακούσει το καλοκαίρι γίνεται «χαμός» από κόσμο (δεν έχω πάει).

Ελπίζω να έδωσα «τροφή για σκέψη». :);):)

Γκάθιας α λος ντος!
Η Βαρκελώνη ήταν που ήταν τοπ στη λίστα to-be-visited, μετά τις τελευταίες πληροφορίες του σενιόρ Νάδα, με έχει ψήσει ακόμη περισσότερο και για την εποχή (αν ήταν και πιο φτηνή θα ήταν το πρώτο σιγουράκι, συναγωνίζεται σθεναρά την Κυανή Ακτή σε τιμές, όπως το βλέπω) .
Grerena, τροφή για σκέψη σίγουρα έδωσες, όλες οι ιδέες σου με ιντριγκάρουν. Μάλλον όχι(;) για φέτος, γιατί το αμάξι το βλέπω δύσκολο, αλλά μου αρέσει που είναι όλα τους ολοκληρωμένες προτάσεις κι αποτελούν αφετηρία για εξόρμηση στην περιοχή, οπότε καταγράφονται για κάποιο επόμενο ταξίδι.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Σε όλα τα παραλιακά/πεδινά μέρη, ιδίως κοντά στη Θάλασσα, θα γίνεται ο κακός χαμός. Κυανή Ακτή/Προβηγγία παλέυεται από κόσμο (το χω κάνει δυο φορές Αύγουστο), αλλά αν έχεις άλλη επιλογή προτίμησέ τη, γιατί οι τιμές, ιδιαίτερα στην Κυανή ακτή, είναι πάνω από τσιμπημένες την εποχή αυτή. Προβηγγία (& Languedoc) παλέυεται κάπως περισσότερο, αλλά δε θα πήγαινα χωρίς αυτοκίνητο.

Οι σοβαρές επιλογές σου είναι δυο ειδών:
- Ορεινά μέρη, που για κάποιο λόγο ο περισσότερος κόσμος τα έχει για χειμερινούς προορισμούς. Μπορείς να πας π.χ. Grenoble κι από κει ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ σε διάφορες απίθανες ορεινές διαδρομές (π.χ. Vercors, balcony roads κλπ), ή προς Annecy (θα έχει κόσμο, 18/8/17 ήμουν εκεί και δεν έβρισκα τραπέζι να κάτσω να φάω) κ.α. Γενικά τα βουνά θέλουν αυτοκίνητο. Άλλες επιλογές τα Πυρηναία και τα ηφαίστεια του Massif Central (από Clermond-Ferrand).
- Πόλεις. Οι πόλεις που δεν είναι κοντά στη Θάλασσα τυπικά αδειάζουν τον Αύγουστο, γιατί κι αυτοί θέλουν τα μπάνια τους. Αυτό μπορεί να σημαίνει κλειστά εστιατόρια και λίγους ντόπιους να κυκλοφορούν, αλλά δε θα γίνεται "του Αυγούστου". Τουλούζη, Albi, Carcasonne πρέπει να είναι περίφημα. Και Lyon επίσης, αλλά θα σε δυσκολέψουν τα τρένα γιατί είναι πάνω στον άξονα Παρίσι - Κυανή Ακτή. Στη Βαρκελώνη ΔΕ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ Αύγουστο.

Βέβαια, υπάρχει και το σενάριο "Αυστρία" ή "Νότια Γερμανία". Το κλίμα μπορεί να είναι και καλυτερο από τα παράλια του Ατλαντικού....

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Γκάθιας α λος ντος!
Η Βαρκελώνη ήταν που ήταν τοπ στη λίστα to-be-visited, μετά τις τελευταίες πληροφορίες του σενιόρ Νάδα, με έχει ψήσει ακόμη περισσότερο και για την εποχή (αν ήταν και πιο φτηνή θα ήταν το πρώτο σιγουράκι, συναγωνίζεται σθεναρά την Κυανή Ακτή σε τιμές, όπως το βλέπω) .
Grerena, τροφή για σκέψη σίγουρα έδωσες, όλες οι ιδέες σου με ιντριγκάρουν. Μάλλον όχι(;) για φέτος, γιατί το αμάξι το βλέπω δύσκολο, αλλά μου αρέσει που είναι όλα τους ολοκληρωμένες προτάσεις κι αποτελούν αφετηρία για εξόρμηση στην περιοχή, οπότε καταγράφονται για κάποιο επόμενο ταξίδι.

Όταν λες ότι δεν είναι φθηνή φαντάζομαι εννοείς τη διαμονή γιατί σε φαγητά ειναι πιο φθηνή κι απ'το πιο μη τουριστικό χωριό της Γαλλίας. Έχω γράψει κάποιες φθηνές προτάσεις εδώ https://www.travelstories.gr/community/threads/Πρώτη-φορά-στη-Βαρκελώνη.50172/page-58#post-715956

Συμπληρώνω τη λίστα με ένα ακόμα μαγαζί με τρομερά bocadillos το guixot
https://www.tripadvisor.com/Restaur...r_Restaurante_Guixot-Barcelona_Catalonia.html

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Όταν λες ότι δεν είναι φθηνή φαντάζομαι εννοείς τη διαμονή γιατί σε φαγητά ειναι πιο φθηνή κι απ'το πιο μη τουριστικό χωριό της Γαλλίας.
Χωράς να περπατήσεις τον Αύγουστο στη Rambla ή μπα;

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Χωράς να περπατήσεις τον Αύγουστο στη Rambla ή μπα;

Έχω μείνει Βαρκελώνη από Απρίλη μέχρι Αύγουστο και όλη την περίοδο αυτή ήταν δύσκολο να περπατησεις λας ραμπλας, αλλά είναι και η καλύτερη περίοδος να την επισκεφθεις. Η γιορτή στη gracia είναι κάτι που αξίζει να δει κάποιος ειδικά αν δεν εχει δει άλλη ισπανική γιορτή. Βαρκελώνη φθινόπωρο-χειμώνα δεν θα ήθελα να πάω.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom