Που να πάω για ένα Πασχα διαφορετικό.

GTS

Member
Η παλιά Ιερουσαλήμ, απόλυτο must για επίσκεψη στη χώρα για μένα, θέλει οπωσδήποτε 2 μέρες, μία μέρα είναι η απόλυτη ξεπέτα για μία από τις συγκλονιστικότερες παλιές πόλεις όπου θέλουν εξερεύνηση (και στοχασμό) όλες οι γωνιές της. Πάσχα λοιπόν, το χριστιανικό τμήμα και τα πολλά και ενδιαφέροντα σημεία του είναι απροσπέλαστα και μάλλον εφιάλτης. Από μένα είναι no-no το Πάσχα στη χώρα (και η "έρημος" στο Μαρόκο το απόλυτο "tourist trap", απαπα).

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Η παλιά Ιερουσαλήμ, απόλυτο must για επίσκεψη στη χώρα για μένα, θέλει οπωσδήποτε 2 μέρες, μία μέρα είναι η απόλυτη ξεπέτα για μία από τις συγκλονιστικότερες παλιές πόλεις όπου θέλουν εξερεύνηση (και στοχασμό) όλες οι γωνιές της. Πάσχα λοιπόν, το χριστιανικό τμήμα και τα πολλά και ενδιαφέροντα σημεία του είναι απροσπέλαστα και μάλλον εφιάλτης. Από μένα είναι no-no το Πάσχα στη χώρα (και η "έρημος" στο Μαρόκο το απόλυτο "tourist trap", απαπα).
Συμφωνώ πως το Πάσχα θα γίνεται της πουτάνας και σ' αυτό έχεις δίκιο. Είχα στο μυαλό μου 1 μέρα (για μένα είναι αρκετή μία ολόκληρη μέρα) στην παλιά πόλη και σίγουρα όχι ΠΣΚ στο χριστιανικό τομέα (τον οποίο προσωπικά βρίσκω βαρετό). Αφού δεν ενδιαφέρει και το θρησκευτικό κομμάτι θεώρησα πως φτάνει.

Για Μαρόκο και χωρίς έρημο δεν φτάνουν 5 μέρες, εκτός κι αν αφήσεις τελείως έξω τον παραθαλάσσιο νότο. Μην την υποτιμάς την έρημο. Έχει πολλές πλήθυνες πόλεις που παρουσιάζουν αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

varioAthens

Member
Επανερχομαι για να πω και το εξης: Ομαν!
Δεν εχω παει και δεν ξερω αν φτανουν 5 μερες αλλα το εχω βαλει στο ματι τα τελευταια χρονια και σιγουρα θα ειναι διαφορετικο το Πασχα σου εκει.

• Like
Reactions: eui

GTS

Member
Μισή μέρα ήθελα προσωπικά στο Όρος του Ναού και μόνο, αλλά εγώ είμαι και βιτσιόζος με τα ισλαμικά. Θες χρόνο να γυρίσεις παλιά πόλη, γειτονιές, όρος ελαιών απέναντι κτλ κτλ, "τάφο" Παναγίας και πολλά άλλα. Η παλιά πόλη θέλει χρόνο.

Το Μαρόκο για μένα θέλει πολλές μέρες να τα δεις όλα, και έχει πολλά και έχει αποστάσεις, αλλά σε κομμάτια 4-5 ημερών κάτι γίνεται: π.χ. Μεκνές-Φεζ και πέριξ (και αν έχεις χρόνο φτάνεις Ταγγέρη όπως έκανα) ή Μαρακές (μπλιαχ για μένα) με Εσαουίρα (φοβερή) συν κάτι άλλο. Η πρώτη επιλογή είναι ταμάμ για 5ήμερο και με φοβερά μέρη και η εποχή η καλύτερη.

GTS

Member
Επανερχομαι για να πω και το εξης: Ομαν!
Δεν εχω παει και δεν ξερω αν φτανουν 5 μερες αλλα το εχω βαλει στο ματι τα τελευταια χρονια και σιγουρα θα ειναι διαφορετικο το Πασχα σου εκει.
Για Ομάν δε φτάνουν ούτε για ζήτω 5μ, έχει αποστάσεις για αυτά που αξίζουν. Το είχαμε δει για 15μ πιο παλιά και οπωσδήποτε με αυτοκίνητο (τζιπ 4x4).

Extra muros

Member
Η απόφαση πάρθηκε. Φεύγουμε 6 ήμερο Ιορδανία οπότε ακούω πληροφορίες συγκεκριμένα πια για αυτόν τον προορισμό
Δεν έχω πάει, αλλά με απλή αναζήτηση θα βρεις άπειρα πράγματα, αρκετά από αυτά πρόσφατα.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Η απόφαση πάρθηκε. Φεύγουμε 6 ήμερο Ιορδανία οπότε ακούω πληροφορίες συγκεκριμένα πια για αυτόν τον προορισμό
Tέλεια φανταστικά, σούπερ.

ΜΕ 6 μέρες λογικά θα κάνετε Αμμάν στα πεταχτά, φυσικά Πέτρα (για μένα η πρώτη είσοδος να γίνει βράδυ), Wadi Rum και μη χάσετε τη Γέρασα. Μπορείτε και Νεκρά Θάλασσα και τριγύρω αν είστε γρήγοροι.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Κάνε ερωτήσεις σε αυτά τα θέματα, να έχουμε συγκεντρωμένες όλες τις πληροφορίες.
Ασία - Ιορδανία

και διάβασε τις ιστορίες Ταξιδιωτικές Ιστορίες - Ασία - Ιορδανία

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh