• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ποδηλάτης - Δολοφόνος

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Για όσους δεν γνωρίζουν μου αρέσει πολύ το ποδήλατο. Το καβαλάω και χάνομαι στις εξοχές, ανεβαίνω ραχούλες, το αεράκι μου ανακατεύει τα μαλλιά (ενίοτε και τα μυαλά) , μυρίζω λουλούδια, βλέπω λιβάδια και άλλα ωραία. Μέχρι εδώ καλά ε?
Αντε να προχωρήσω και λίγο παρακάτω. Μου αρέσει να κάνω πετάλ αργά και να θαυμάζω την φύση. Συχνά όμως πρέπει να βάζω τα πόδια στην πλάτη και να πρέπει να διανύσω 2 χλμ σε 2 κλάσματα του δευτερολέπτου. Γιατί? Για να μην με φάνε τα σκυλιά! Που οι αναίσθητοι ιδιοκτήτες τους , αφού τα αγριεύουν πρώτα, έχουν και πρωτοποριακές ιδέες του στυλ ας φάνε και κανένα περαστικό, όλο εμείς θα τα ταιζουμε τα κτήνη? Δεν
φροντίζουν τα γαιδούρια να τα περιορίζουν σε φράκτες ή να τα δένουν με αλυσίδες και πολλές φορές έχω γίνει Λουις και έχω αναγκαστεί να σπάσω το ολυμπιακό ρεκόρ της ποδηλασίας για να μην χάσω κανά πόδι ή κανένα κομμάτι απο την σπλήνα μου.
Μην μιλήσω για κάτι παππούδες που βλέπω, με καρδιακά προβλήματα προφανώς, που οι κακόμοιροι με εντολή των γιατρών αρχίζουν πεζοπορίες και κρατάν όλοι ένα αυτοσχέδιο μπαστούνι για να προστατευτούν.
Και καλά εγω. Είμαι νέα και είμαι πάνω σε ποδήλατο. Οι γέροι τι να κάνουν? Να αρχίσουν να τρέχουν ή να σκαρφαλώνουν σαν λυκόπουλα
πάνω στις ελιές για να σωθούν? ή να κουβαλούν καραμπίνες μαζί τους, λες και πάνε για κυνήγι μπεκάτσας?
Μαζεύτε τα σκυλιά σας βρε υπάνθρωποι!!!!

Ετσι αποφάσισα να κόψω τις πολλές εξοχές για να σώσω ποδάρια και σπλήνες, και να πηγαίνω εκ του ασφαλούς. Ετσι νόμιζα! Δηλαδή άρχισα να πηγαίνω και απο εθνικές οδούς. Κυρίως την καρμανιόλα Π.Ε.Ο Πατρών-Κορίνθου.
Εκεί να δείτε! Από που να αρχίσω? Θα αρχίσω απο τους οδηγούς-κορναδόρους. Μια ιδιαίτερη κατηγορία. Η κόρνα είναι η ζωή τους. Μάλλον απο Ινδία πρέπει να προέρχονται. Το χέρι εκεί. Κολλημένο. Ουτε με πλαστική δεν τους το ξεκολλάς απο την βρωμοκόρνα τους. Και δεν την πατάν όταν είναι απο πίσω σου. Οοοοοχι! Οταν σε έχουν ήδη προσπεράσει, και βρίσκονται 5 μέτρα μπροστά σου, τότε τους θυμιέται να την πατήσουν και μάλιστα παρατεταμένα.
Οσο για τα φορτηγά δε, αυτά έχουν μια κορνα που μετά απο 4-5 φορές άμα την χρησιμοποιήσουν θέλεις οριλά μετά για να σε γλιτώσει απο την ρίξη τυμπάνου.
Αφού με βλέπεις βρε γαιδούρι, είμαι στην ακρούλα μου και δεν σε ενοχλώ, έχεις κάνει ήδη την προσπέραση, τι την πατάς άσκοπα την ρημάδα? Να πουλήσεις μαγκιά, έχω κόρνα? Σκασίλα μας! Και εγώ έχω ποδήλατο και δεν μολύνω το περιβάλλον με βρωμοσακαράκες όπως εσύ!

Πάμε παρακάτω. Εχουμε και τους οδηγούς καμάκια! Κατηγορία ιδιαίτερα
ενοχλητική. Οταν καμμιά φορά με πιάνει η βροχή και τα ρούχα γίνονται "κάπως" δημιουργείται ολόκληρο κομβοι απο τον λιγούρη τον Ελληνα! Προσπέρασέ με ρε! Τι πας με 20 χλμ και κολλάς πίσω μου σαν βεντούζα? Πεινασμένε εε πεινασμένε! Και σταμάτα να μου λες ότι βλακεία σου κατέβει στο χοντροκέφαλό σου, απο το ανοιχτό παράθυρο, γιατί την επόμενη φορά θα κατέβω κάτω και θα σε πλακώσω! Και τα χεράκια σου με τις
πρόστυχες χειρονομίες, και την γλώσσα σου μέσα στο αυτόκινητο, γιατί θα αρχίσω και εγώ να κουβαλάω κανά μπαλτά μαζί μου. Το΄πιάσες? Αι σιχτίρ ανέραστε μπούλη!

Επίσης υπάρχει η γνωστή κατηγορία μαθουσάλας-τζόβενο. 159 χρονών, καβαλάει ότι βρει μπροστά του, (αντανακλαστικά βέβαια δεν υπάρχουν ούτε όραση τώρα πια), και πάει -για λόγους ασφαλείας- στην λωρίδα ασφαλείας, στο αντίθετο ρεύμα, στο πεζοδρόμιο, στην πλατεία , πάνω σου και όλα αυτά με την καταπληκτική ταχύτητα των 2 χιλμ. την ώρα. Αν έχει τρακτέρ του φοράει και τον εξοπλισμό-δολοφόνο μπροστά, αν έχει
ρεμούλκα την φορτώνει και αυτή με άχυρα μέχρι τα Ιμαλάια, κάθεται καμαρωτά καμαρωτά με την γριά του δίπλα, φτύνει και εμβολίζει ότι βρίσκει. Θα λέγαμε ότι λειτουργεί σαν Πάκμαν, γενικά μια κατηγορία που δεν θέλεις να βρεις μπροστά σου! Απρόβλεπτος και επικίνδυνος.

Επειτα έχω την κατηγορία ανθρωποφάγα φυτά. Το τι σφαλιάρα έχω φάει απο τα διάφορα φυτά του δρόμου που ο υπεύθυνος δεν καταδέχεται να κόψει δεν περιγράφεται. Μιλάμε για σφαλιάρα. Το τι πικροδάφνη με έχει χαστουκίσει δεν λέγεται. Και καλαμιές φυσικά. Η λωρίδα ασφαλείας δε, σε πολλά σημεία έχει γεμίσει χορτάρια και πολλές φορές αναγκάζομαι να βγώ στην μέση του δρόμου λες και οδηγώ νταλίκα! Κόφτε τα χορτάρια
ρε δολοφόνοι! Κλαδεψτε τα δέντρα ρε Αλήτες! Ρίχτε λίγη άσφαλτο στα πλαινά που την έχει φάει το χορτάρι Εγώ θα το κάνω? Δηλαδή τι θέλετε? Την επόμενη φορά να κουβαλάω μαχαίρι και τσάντα για να μαζεύω βρούβες? ή να έχω πάρει πριόνια και ψαλίδες και να κάνω τον κηπουρό? ή να φτιάχνω χαρμάνι και να κάνω τον οικοδόμο?
Ελα Χριστός και Απόστολος!!

Ας περάσω και σε άλλη κατηγορία. Τις χαζογκόμενες με τα κινητά. Μισητή κατηγορία για εμένα και ίσως η χειρότερη και η πιο επικίνδυνη. Για αυτές, οι ποδηλάτες είναι αόρατοι. Δεν υπάρχουμε! Πιάνουν το σκατοτηλέφωνό τους και αρχίζουν τα μπλά μπλά με την φίλη τους για τα γκομενικά τους και δεν κοιτάν τίποτα! Μα τίποτα! Οι χειρότερες. Και απο αντανακλασστικά? Μηδέν απο μηδέν μηδέν. Πανικοβάλλονται στο λεπτό και αντί για φρένο πατάν γκάζι. Τον καθρέφτη δε, έχω καταλάβει ότι τον χρησιμοποιούν για
να βάζουν το κραγιόν τους.
Μια τέτοια τις προάλλες ενώ πήγαινα κανονικά στην ακρούλα μου και ανέμελη, -όσο ανέμελος μπορεί να είναι κανεις όταν οδηγεί σε
ελληνικές καρμανιόλες-, μου πετάγεται από έναν παράδρομο ξαφνικά, ενώ με είχε δει, και στέκεται μπροστά μου η Κλάρα κόβωντάς μου τον δρόμο. Απο που να περάσω βρε βλαμένη? Να καβαλήσω, -που δεν μπορώ κιόλας- το πεζοδρόμιο? Γιατί έχεις κάθετα το αυτοκίνητο στο δρόμο? Τι το πέρασες? Το ποδήλατο δεν το θεωρείς όχημα? Και γιατί μου πετάγεσαι με διαθέσεις δήμιου απο παράδρομους και δεν ελέγχεις τον δρόμο? Αφού
προηγούμαι! Το ΣΤΟΠ μεγάλο σαν την αναισθησία σου δεν το βλέπεις? Την στόλισα κανονικά, βέβαια, αλλά είμαι σίγουρη ότι με την πρώτη ευκαιρία θα το ξανακάνει.

Στην αρχή ήμουν ήρεμη όταν έκανα ποδήλατο. Τώρα αν με δει κάποιος , θα δει ένα άτομο που χειρονομεί δεξιά και αριστερά σαν παλαβό, ασχημονεί, βρίζει πολυυυυ χειρότερα απο λιμενεργάτη, και σχεδόν μόνιμα, έχει το μεσαίο δάχτυλο υψωμένο προς κάποιο οδηγό-ρετάλι. Ετσι με κατάντησαν! Βέβαια έχει και τα θετικά του. Εχω βελτιώσει πολύ τα "γαλλικά" μου και το μεσαίο δάχτυλο του χεριού μου γυμνάζεται και αυτό.

Αλλά υπόσχομαι ότι αυριο που θα χτυπήσω Αγιους Θεόδωρους αν βρεθεί κάποιος οδηγός στον δρόμο και μου κορνάρει αναίτια, ή με κάνει και κινδυνεύσω ή τέλος πάντων με ενοχλήσει, θα κατέβω απο το ποδηλατάκι μου, θα τον σταματήσω και θα του δώσω την σέλα να την φάει. Αρκετά! Εχουμε και εμείς οι ποδηλάτες δικαίωματα.

Ααα ξέχασα! Εχω και άλλη κατηγορία. Αυτοί με τις πόρτες (απο αυτό κινδυνεύουν και οι πεζοί). Παρκάρουν το σαράβαλό τους το μισό στο δρόμο και το άλλο μισό στο πεζοδρόμιο. Πας να περάσεις και τσουπ! μια πόρτα σου έρχεται στα μούτρα. Αν δεν έχεις ταχύτητα καλώς. Μπορεί και να προλάβεις να πατήσεις φρένο ή να βγεις απο την πορεία της πόρτας , αν
όχι, καλορίζικο το καρούμπαλο ή το κουστουμάκι απο γύψο. Ελεγξε βρε κακορίζικε, παρτάκια, πριν ανοίξεις την σκατοπόρτα σου, τον δρόμο! Και να μην ξαναπαρκάρεις παράνομα βρε βάρβαρε, αστοιχείωτε και μας αναγκάζεις να βγαίνουμε απότομα στην μέση του δρόμου σαν πρόβατα για σφαγή. Και μάθε ότι δεν επιτρέπεται να σταματάς την καρούτα σου όπου βρείς, ούτε να κάνεις καμάκι παλιολιγούρη, ούτε να πατάς την λωρίδα ασφαλείας.

Κανονικά τα ποδήλατα απαγορεύονται στις εθνικές οδούς , (νομίζω) αλλά
που να πάμε ρε να κάνουμε ποδήλατο? Στους ποδηλατόδρομους της Γερμανίας? Και αφήστε οι Δήμοι τους ποδηλατικούς ψευτοσυλλόγους σας , γιατί δεν κοροιδεύεται κανένα. Δεν θέλω σύλλογο. Θέλω ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ! Ασφαλή και κατάδικό μου!
Και αν δεν μπορείς να φτιάξεις, γιατί οι πόλεις σου φτιάχνονται στο πόδι χωρίς μέλλον και προοπτικές, τουλάχιστον μάθε να τηρείς κάποιους κανόνες. Και πες στους "φιλόζωους", ότι τα ντόμπερμαν τα κρατάν εντός της οικίας τους και δεν τα ξαμολάνε στον άμαχο πληθυσμό!
Και εσύ κυρ- οδηγάρα, σταμάτα να πετάς τα σκουπίδια σου και τα τσιγάρα σου απο το παράθυρο, γιατί μου έρχονται στην μούρη. Το κατάλαβες?

Αι σιχτίρ! Πάω να βάλω αλάτι στην σέλα μου. Αύριο μάλλον θα την δώσω σε κάποιον να την φάει. Φρόντισε να μην είσαι εσύ φίλε και μάθε να σέβεσαι ΚΑΙ τους ποδηλάτες που στο κάτω κάτω δεν επιβαρύνουμε κανέναν όπως εσύ και η καρούτα σου που μάλλον έχει για σένα μεγαλύτερη αξία απο τον συμπολίτη σου!
Μια αγανακτισμένη ποδηλάτης

Το παραπάνω κείμενο, το έγραψα για να ξυπνήσω και αν μπορώ να συνετίσω τους οδηγούς που εμπίπτουν στις κατηγορίες που αναφέρονται, μπας και βελτιωθεί λίγο η κατάσταση. Ματαιοπονώ ε?

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
βρε μανάρι μου λέω εγώ τώρα μήπως, λέω μήπως να το άφηνες το ρημάδι στο γκαράζ και να αγόραζες ένα ποδήλατο γυμναστηρίου να ποδηλατάρεις στην βεράντα σου που είναι και πιο ελεγχόμενη από τον κάθε βαρεμένο της εθνικής;

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Αρνούμαι κατηγορηματικά! Θα ποδηλατάρω μέχρι να προκαλέσω έλλειψη γύψου στα Νοσοκομεία! Γιατί μάλλον το στόκο δεν τον γλυτώνω. Αν δεν μπω αύριο στο φόρουμ, ή θα είμαι φυλακή γιατί κάποιον θα έχω λαιμοπνίξει ή σε κανένα Νοσοκομείο τάβλα...

micmic

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βotswana
Ταξίδι-Όνειρο
Trans-African Highways
Άσε την ποδηλασία με τα ΖΩΑ και πήγαινε να κάνεις ποδήλατο με κανονικά ζώα :D South Africa National Parks - SANParks - Official Website - Accommodation, Activities, Prices, Reservations Ανάμεσα στα λιοντάρια και στους ελέφαντες είσαι πολύ πιο ασφαλής απ'ότι ανάμεσα στα κακομαθημένα σκυλιά και στους ελληνάρες οδηγούς.

Η ιστορία με το ποδήλατο στην Ελλάδα είναι σα να προσπαθείς να προωθήσεις τη μίνι φούστα στο Αφγανιστάν.

varioAthens

Member
Aχ σε νιώθω απόλυτα!
Εγώ αντιμετωπίζω τα εξής:
(1) οδηγοί που έρχονται και κολλάνε ακριβώς πίσω από το ποδήλατό μου ενώ υπάρχει τεράστια άνεση να με προσπεράσουν... είναι οι οδηγοί "παίρνω μάτι"? είναι απλά μ@λ@κες? δεν έχω απαντήσει στο ερώτημα!
(2) οδηγοί που με προσπερνάνε με απίστευτη ταχύτητα (λες και αντί για ποδήλατο, οδηγώ αγωνιστικό αυτοκίνητο) σε φάση να με πετάξουν κάτω.
(3) οδηγοί που με προσπερνάνε σύρριζα πατώντας σε λακούβες με λασπόνερα τα οποία προσγειώνονται πάνω μου
(4) οι σκύλοι είναι μάστιγα, αλλά φέτος βρήκα λύση... αν σε ενδιαφέρει, σου στέλνω πμ... όχι δεν είναι βίαιη η λύση που βρήκα!!! :haha:

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Συμφωνώ το βλέπω χλομό να καταφέρεις να μάθεις τρόπους 7.000.000, Έλληνες(αφήνω και μερικούς απόξω). Όχι έτσι τουλάχιστον. Καλύτερα θα περνάς στις ζούγκλες με το ποδηλατάκι σου, χειρότερες συνθήκες αποκλείεται να βρεις. ... και πάρε και εμένα μαζί σου ε;

σαιτας

Member
βρε κοριτσια ελατε εδω στα βριλησσια που ο δημαρχος μας εχει κανει χιλιομετρα ποδηλατοδρομους. μην κανετε ποδηλατο στην εθνικη που απαγορευεται και υπαρχει κινδυνος. ασε που τα σκυλακια μας τα βγαζουμε βολτα με λουρακι.

varioAthens

Member
βρε κοριτσια ελατε εδω στα βριλησσια που ο δημαρχος μας εχει κανει χιλιομετρα ποδηλατοδρομους. μην κανετε ποδηλατο στην εθνικη που απαγορευεται και υπαρχει κινδυνος. ασε που τα σκυλακια μας τα βγαζουμε βολτα με λουρακι.

Συγγνώμη, στα Βριλήσσια τα αδέσποτα τα έχει μαζέψει ο μπόγιας??? :bleh::haha:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δεν ανεβαινετε προς τη θεσσαλονικη κοριτσια; Η παραλια ενδεικνυται για ωραια ποδηλαταδα. Προς το παρον παντως δε με εχει στρωσει στο κυνηγι κανενα μαντροσκυλο! Αλλα μεχρι εκει. Η υπολοιπη πολη ειναι οπως ολες οι αλλες- παρα τους προσφατους ποδηλατοδρομους που φτιαχτηκαν η νοοτροπια των οδηγων προς τους ποδηλατες εξακολουθει να ειναι ακρως επικινδυνη.

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Να ήταν μόνο τα αδέσποτα θα μπορούσα να το καταπιώ και να το αποδώσω στην ανικανότητα του Δημάρχου.
Να ήταν μόνο η έλλειψη ποδηλατόδρομων επίσης θα μπορούσα να το παραβλέψω και να θεωρήσω υπεύθυνη την έλλειψη φαντασίας και προοπτικής απο το κοντόφθαλμο κράτος.
Να ήταν μόνο τα άγρια σκυλία (οικόσιτα) που οι αναίσθητοι ιδιοκτήτες τους δεν φροντίζουν να περιορίσουν στις αυλές τους, άντε θα το απέδιδα και αυτό στην έλλειψη παιδείας τους και στην τεράστια ανευθυνότητά τους.
Αλλά εδώ μιλάμε για οδηγούς με νοοτροπία "ο δρόμος είναι δικός μου και όλοι εσείς να πάτε να πνιγείτε". Ε! Αυτό που να το αποδόσω? Και πως να το δικαιολογήσω? Και πως να το παραβλέψω? Και πως να μην του δώσω σημασία?
Δηλαδή η λύση είναι να μετακομίσω? Κρίμα... Κρίμα γιατί η ζωή με τα ποδήλατα θα είναι σκάλες ποιοτικότερη. Μια απλή ματιά στις λίστες με αυτο/κα ατυχήματα, δυστηχήματα ή στην λίστα με το πόσο επιβαρύνουν το περιβάλλον τα οχήματα αυτά, θα μας έπειθε στο λεπτό για την αναγκαιότητα της προώθησης των ποδηλάτων. Αλλά τι λέω.... Μάλλον παραλλογίζομαι.....
Πάντως εγώ σήμερα στην σέλα μου αλάτι θα βάλω. Και επειδή αισθάνομαι και μεγαλοψυχία σήμερα, θα βάλω και πιπέρι!
υγ Ας με ενημερώσει αν κάποιος ξέρει αν επιτρέπονται τα ποδήλατα στις εθνικές οδούς. Υπάρχει περίπτωση να απαγορεύονται μόνο σε αυτές ταχείας κυκλοφορίας? Δεν γνωρίζω. Και σε ποιά λωρίδα πρέπει να κινούνται. Στην μέση μάλλον δεν επιτρέπεται, αλλά και στην λωρίδα ασφαλείας μήπως και εκεί δεν κάνει? Οποίος ξέρει, ας μου πει. Θα του ήμουν ευγνώμων

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom