• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Πληροφορίες για Gulf Air και για Μπανγκόκ

varioAthens

Member
Θα ήθελα τη βοήθεια όσων γνωρίζουν στα εξής:
1) Θέλουμε να κλείσουμε για Μπανγκόκ με Gulf Air και απ' ότι γνωρίζω όταν φτάνεις στο Μπαχρέϊν βράδυ και η επόμενη πτήση είναι την άλλη μέρα το πρωϊ, σου παρέχουν διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο. Ρώτησα στην airtickets και μου είπαν ότι η εκεί διανυκτέρευση είναι υποχρέωση του πελάτη, ωστόσο ας επικοινωνήσω με την Gulf....
Και ρωτώ εσάς: (α) Ισχύει αυτό? Πληρώνει ή δεν πληρώνει η εταιρεία τη διανυκτέρευση τελικά? (β) Πρέπει εγώ να πάρω τηλ. την Gulf ή είναι υποχρέωση της airtickets?

2) Στην Μπανγκόκ ποια είναι η πιο κεντρική περιοχή για να κλείσει κανείς ξενοδοχείο? Δηλαδή αν είναι δυνατόν να έχουμε πρόσβαση με τα πόδια σε εστιατόρια, μπαράκια κ.λ.π.

3) Χρειάζεται visa για την Ταϋλάνδη? Και αν ναι, ποιά η διαδικασία?

Ευχαριστώ!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Όσες φορές έχω πετάξει με Gulf (κι είναι αρκετές), με το που προσγειώνομαι, πάω στο γραφειάκι της, μου δίνουν βίζα και vouchers και με βάζουν να περιμένω (30-40 λεπτά συνήθως) για να πάρω το λεωφορειάκι που μοιράζει τους επιβάτες της στα ξενοδοχεία. Μη φανταστείς ότι θα σε πάνε σε κανένα πεντάστερο, αλλά για τσάμπα είναι πολύ καλά, συν τα φαγητά που είναι μπουφέδες οπότε ΄μπορείς να πλαντάξεις. Δεν ξέρω αν είναι υποχρεωμένοι (ανάθεμα το τουριστικό δίκαιο που σπόυδασα), πάντως ούτε με τη Gulf ούτε και με καμία άλλη μου έχει τύχει να κάνω ποτέ stopover και να μη μου δώσουν ξενοδοχείο και transfers δωρεάν. Α, πάρε ωτοασπίδες καλού κακού...

gmavro75

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι στο χρόνο
Νομίζω ότι αν η διαφορά των πτήσεων είναι πάνω από 8 ώρες πρέπει να σου κλείσει η Gulf Air ξενοδοχείο, αλλά σε συμβουλεύω να πάρεις εσύ για να ξεμπλέκεις αν από το πρακτορείο βαριούνται να σε διευκολύνουν.
Τα γραφεία της Gulf στην Ελλάδα:
Greece
Telephone:

Reservations
210 3220851
Airport / Flight Information
210 3531566 / 210 3531218

Επίσης καλύτερα από το συγκεκριμένο site να βρίσκεις τις πτήσεις που σε ενδιαφέρουν και μετά να τα κλείνεις από το site των εταιρειών (π.χ. www.gulfair.com). Γενικά θα είναι πιό φθηνά, και θα σου έρθει mail με την ηλεκτρονική κράτηση και δε θα είσαι αναγκασμένη ούτε να τρέχεις από Πεντέλης να τα παραλάβεις, ούτε να πληρώσεις για να στα φέρουν στο σπίτι.
Θα ταξιδέψω και εγώ με Gulf-Air για Ινδία, τα εισιτήρια τα έκλεισα με το τρόπο που σου είπα και μου έκανε πολύ μεγάλη (θετική) εντύπωση το γεγονός ότι όταν άλλαξε η ώρα ανταπόκρισης κατά 40' με καλέσανε στο τηλέφωνο να μου το πουν.
Τέλος απ΄όσο ξέρω χρειάζεσαι βίζα για Μπαχρέιν (για να βγεις από το αεροδρόμιο και να πας μέχρι το ξενοδοχείο, ακόμα και αν το ξενοδοχείο είναι στο χώρο του Αεροδρομίου), οπότε ψάξε το μήπως πρέπει να κάνεις και κάποια προεργασία.

Καλό σου Ταξίδι!

Last edited by a moderator:

varioAthens

Member
Νομίζω ότι αν η διαφορά των πτήσεων είναι πάνω από 8 ώρες πρέπει να σου κλείσει η Gulf Air ξενοδοχείο, αλλά σε συμβουλεύω να πάρεις εσύ για να ξεμπλέκεις αν από το πρακτορείο βαριούνται να σε διευκολύνουν.
Τα γραφεία της Gulf στην Ελλάδα:
Greece
Telephone:

Reservations
210 3220851
Airport / Flight Information
210 3531566 / 210 3531218

Επίσης καλύτερα από το συγκεκριμένο site να βρίσκεις τις πτήσεις που σε ενδιαφέρουν και μετά να τα κλείνεις από το site των εταιρειών (π.χ. www.gulfair.com). Γενικά θα είναι πιό φθηνά, και θα σου έρθει mail με την ηλεκτρονική κράτηση και δε θα είσαι αναγκασμένη ούτε να τρέχεις από Πεντέλης να τα παραλάβεις, ούτε να πληρώσεις για να στα φέρουν στο σπίτι.
Θα ταξιδέψω και εγώ με Gulf-Air για Ινδία, τα εισιτήρια τα έκλεισα με το τρόπο που σου είπα και μου έκανε πολύ μεγάλη (θετική) εντύπωση το γεγονός ότι όταν άλλαξε η ώρα ανταπόκρισης κατά 40' με καλέσανε στο τηλέφωνο να μου το πουν.
Τέλος απ΄όσο ξέρω χρειάζεσαι βίζα για Μπαχρέιν (για να βγεις από το αεροδρόμιο και να πας μέχρι το ξενοδοχείο, ακόμα και αν το ξενοδοχείο είναι στο χώρο του Αεροδρομίου), οπότε ψάξε το μήπως πρέπει να κάνεις και κάποια προεργασία.

Καλό σου Ταξίδι!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Για Ταϋλάνδη visa χρειάζεται?

Last edited by a moderator:

Markos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταϊλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Τανζανία - Ζανζιβάρη
Για Ταϋλάνδη visa χρειάζεται?
Θα σου δώσουν στο αεροδρόμιο στην Bangkok. 30 ημέρες.

Χρειάζεσαι παραπάνω ημέρες? Εάν ναι, απάντησέ μας για να σου πούμε τι θα κάνεις.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Για Ταϋλάνδη δε χρειάζεσαι βίζα και του Μπαχρέιν στην κανονίζουν αυτοί της Gulf επιτοπου. Επίσης, online μπορείς να γίνεις και μέλος το οποίο βολέυι όχι απλά διότι μαζεύεις μίλια που λήγουν...σε 10 χρόνια, αλλά γιατί σου επιτρέπεται να έχεις πολλά έξτρα κιλών αποσκευής χωρίς κανένα κόστος. Εγώ πήγα πριν λίγους μήνες στην Ινδία, αγόρασα κάτι πραγματούδια, επέστρεψα με μια βαλ΄θτσα γεμάτη εμπορεύματα, κι έβγαλα 1500 ευρώπουλα έξτρα σε ένα ταξίδι που έτσι κι αλλιώς δεν κόστισε τίποτε.
Το άλλο καλό της Gulf είναι ότι συνήθως (πάντα;) οι ναύλοι της είναι τρομερά ευέλικτοι για πολύ μικρό πέναλτι. Άλλαξα ημερομηνία και...αεροδρόμιο επιστροφής (λόγω ατυχήματος) και η όλη αλλαγή κόστισε μόνο 65 ευρώ.

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
2) Στην Μπανγκόκ ποια είναι η πιο κεντρική περιοχή για να κλείσει κανείς ξενοδοχείο? Δηλαδή αν είναι δυνατόν να έχουμε πρόσβαση με τα πόδια σε εστιατόρια, μπαράκια κ.λ.π.
Αν θέλετε backpacker's feeling και τουριστικό τσίρκο: Khao San rd. Φυσικά όχι πάνω σε αυτό το δρόμο που είναι χάλια αλλά σε μια μεγάλη ακτίνα γύρω της υπάρχουν πιο ήρεμα ξενοδοχεία και guesthouses. Είναι δίπλα στο ποτάμι (για τη συγκοινωνία) και έχει άπειρα bar και εστιατόρια και μαγαζιά, Είναι βέβαια τσίρκο.. αλλά είναι επίσης κάτι που πρέπει να ζήσεις έστω και για λίγο στην Ταϊλάνδη!
Για πιο ακριβά και σικάτα στη Silom και [FONT=verdana, arial, helvetica]Sukhumvit.

3) Χρειάζεται visa για την Ταϋλάνδη? Και αν ναι, ποιά η διαδικασία?
Όχι αν σκοπεύεις να μείνεις λιγότερο από 1 μήνα. Αν μείνεις παραπάνω πρέπει είτε να βγεις από τη χώρα και να ξαναμπείς για να πάρεις νεα σφραγίδα είτε να βγάλεις βίζα από τη πρεσβεία στην Ταϊλάνδη που είναι πανεύκολο και οι άνθρωποι εκεί φιλικότατοι!

ipanag

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Το έκανα πρόσφατα, πριν 1 μήνα περίπου.
Καταρχήν κάνε το booking κατευθείαν στο site της Gulf air.
Εγώ δεν είχα καν overnight, απλώς διάλεξα μια επιστροφή με ~8 ώρες στο Μπαχρέιν, έτσι για να βγω μια βόλτα (μεσημέρι). Όταν πήρα τηλέφωνο στην εταιρία (2-3 μέρες πριν) για confirmation (καλό είναι να το κάνετε γενικά) μου είπαν ότι για στάσεις πάνω από 7 ώρες προσφέρουν δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο και μεταφορά.

Στο Μπαχρέιν τώρα, μόλις βγαίνεις, ΠΡΙΝ περάσεις από έλεγχο, έχει ενα γραφειάκι, όπου πας και σου φτιάχνουν τα vouchers για δωρεάν βίζα, μεταφορά, διαμονή και φαγητό σε ξενοδοχείο. Πράγματι μετά δίνεις το voucher και δε πληρώνεις για τη βίζα. Έξω πας και περιμένεις μαζί με τους υπόλοιπους μέχρι να πάτε ένα βανάκι. Εμείς ήμασταν ~15 άτομα με ένα βάνακι μετά απο ~15' φύγαμε και μας πήγαν όλους σε ένα ξενοδοχείο (Marine Tower, 4*, όχι πολύ κεντρικό, αλλά αρκετά καλό).
επιστροφή κανονισμένη ώρα, γύρισα λίγο νωρίτερα να φάω στο μπουφέ και να κάνω το "check-out". Δε πληρώνεις τίποτα.
Αποσκευές μένουν στο αεροδρόμιο, οπότε παίρνετε ό,τι θέλετε στη χειραποσκευή.

Άσχετο, αλλά η Emirates σε πτήση που θέλω για Γκάνα, overnight πάνω από 7 ώρες, δε προσφέρει λέει διαμονή, γιατί είναι προσφορά η τιμή που δίνει.
Δε νομίζω να είναι υποχρεωτικό. Με βάσει ποιά νομοθεσία άλλωστε? Ίσως εντός ΕΕ να ισχύει κάτι, αλλά έξω?

varioAthens

Member
Mακάρι να μπορούσα πάνω από μήνα αλλά δυστυχώς "δεν"..... οπότε είμαι ok από Visa.

Tελικά επικοινώνησα με την Gulf και όντως δίνει διανυκτέρευση! Super!!!

Ευχαριστώ όσους ασχοληθήκατε με το πρόβλημά μου!

Άλλες ιδέες κανείς για διαμονή στην Μπανγκόκ?
Αν και το "τσίρκο" με βρίσκει απολύτως σύμφωνη!

marikaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
νησια ειρηνικου
Mακάρι να μπορούσα πάνω από μήνα αλλά δυστυχώς "δεν"..... οπότε είμαι ok από Visa.

Tελικά επικοινώνησα με την Gulf και όντως δίνει διανυκτέρευση! Super!!!

Ευχαριστώ όσους ασχοληθήκατε με το πρόβλημά μου!

Άλλες ιδέες κανείς για διαμονή στην Μπανγκόκ?
Αν και το "τσίρκο" με βρίσκει απολύτως σύμφωνη!
δεν ξερω τα χρηματα που διαθετεις για διαμονη αλλα δες ωποσδηποτε το χιλτον
Millennium Hilton Bangkok hotel
εχω μεινει και στην σουκουμβιτ ροουντ την πρωτη φορα σε πολυ καλο ξενοδοχειο υποτιθεται αλλα ειχα πει οτι αμα ξαναπαω θα μεινω διπλα στο ποταμι,μου ειχε αρεσει πολυ η περιοχη.λοιπον αυτη τη φορα ηταν παρα πολυ καλυτερα,κατ'αρχην το ξενοδοχειο πεντακαθαρο,καινουργιο με απιστευτη θεα και πολυ καλες τιμες.επισης μην σε ξενισει οτι ειναι απο την απεναντι μερια του ποταμου γιατι το ξενοδοχειο εχει καραβακια που καθε 10-15 λεπτα σε περναν απεναντι που υπαρχη ενα εμπορικο αλλα και λιγο πιο κατω στην σταση του σκαιτρειν.ωποτε σε 15 λεπτα εισαι στο χαος του κεντρου.

varioAthens

Member
δεν ξερω τα χρηματα που διαθετεις για διαμονη αλλα δες ωποσδηποτε το χιλτον
Millennium Hilton Bangkok hotel
εχω μεινει και στην σουκουμβιτ ροουντ την πρωτη φορα σε πολυ καλο ξενοδοχειο υποτιθεται αλλα ειχα πει οτι αμα ξαναπαω θα μεινω διπλα στο ποταμι,μου ειχε αρεσει πολυ η περιοχη.λοιπον αυτη τη φορα ηταν παρα πολυ καλυτερα,κατ'αρχην το ξενοδοχειο πεντακαθαρο,καινουργιο με απιστευτη θεα και πολυ καλες τιμες.επισης μην σε ξενισει οτι ειναι απο την απεναντι μερια του ποταμου γιατι το ξενοδοχειο εχει καραβακια που καθε 10-15 λεπτα σε περναν απεναντι που υπαρχη ενα εμπορικο αλλα και λιγο πιο κατω στην σταση του σκαιτρειν.ωποτε σε 15 λεπτα εισαι στο χαος του κεντρου.
Χάααααλια :haha: το ξενοδοχείο!!!!!!!!!!!
Τα καραβάκια λειτουργούν όλο το 24ώρο?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα