• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Δανία Πληροφορίες για Δανία

Vito

Member
Γειά σας!
Θα επισκεφτώ τη Δανια αρχές Μαίου για μια βδομάδα και ψάχνω μέρη να επισκεφτώ ωραία και όχι τόσο τουριστικά πέρα της Κοπενχάγης. Έχετε κάποια ιδέα να μου προτείνετε? Έχω ακούσει για όμορφα νησάκια άλλα με τόσα που έχει η Δανιά (και με περίεργα ονόματα) έχω χαθεί λίγο στην έρευνά μου....

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Εγω εμεινα ενα μηνα στο Helsinor, μια μικρη πολη βορεια της Κοπεγχαγης, οπου βρισκεται το καστρο του Αμλετ. Μπορεις να επισκεφτεις την παλια πολη, το καστρο, να περπατησεις στις παραλιες (ιδιωτικες συνηθως!) και μετα να περασεις απεναντι με το καραβακι στη Σουηδια (ειναι περιπου 30 λεπτα η διαδρομη, πολη μικρη) και να επισκεφτεις την πολη Helsinborg με ενα πολυ καλο μουσειο συγχρονης τεχνης και πανεμορφο πεζοδρομο. Κοντα στην Κοπεγχαγη βρισκεται και το Roskilde, οπου εχει μουσειο αφιερωμενο στους Βικιγκ, με πλοια και ο,τι αλλο μπορεις να φανταστεις. Τα ψαροχωρια στη Sjaelland (Zealand) ειναι επισης πολυ ομορφα.
Ασχετο: Παρε μαζι σου ζεστα ρουχα, εχει απιστευτη υγρασια και κρυο!

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
εχω επισκεφτει τη δανια πριν πολλα χρονια.
για εξω απο τη κοπενγχαγη ωραια ηταν σε κατι βασιλικα ανακτορα με υδατινη ταφρο περιμετρικα...αλλα δε θυμαμαι ονοματα δυστυχως.
σαββατοκυριακο η πρωτευουσα εχει καλη νυχτερινη ζωη.
την ανοιξη και το καλοκαιρι η νυχτα εχει πολυ μικρη διαρκεια...
η γοργονα ειναι ενα μικρο αγαλματακι με ολο πετρες γυρω γυρω..τιποτε το ιδιαιτερο τουλαχιστον τοτε...
το tivoli ηταν καλο με δωρεαν τοτε εισοδο.
φαγητο πανακριβο,οτιδηποτε ηταν ακριβο.
γνωμη μου παρε ενα ταξιδιωτικο οδηγο ,και σχεδιασε βαση αυτου.

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
εχω επισκεφτει τη δανια πριν πολλα χρονια.
για εξω απο τη κοπενγχαγη ωραια ηταν σε κατι βασιλικα ανακτορα με υδατινη ταφρο περιμετρικα...αλλα δε θυμαμαι ονοματα δυστυχως.

το tivoli ηταν καλο με δωρεαν τοτε εισοδο.
φαγητο πανακριβο,οτιδηποτε ηταν ακριβο.
γνωμη μου παρε ενα ταξιδιωτικο οδηγο ,και σχεδιασε βαση αυτου.
Νομιζω εννοεις το Φρεντερικσμποργκ. Det Nationalhistoriske Museum p Ειναι η παλια κατοικια της βασιλικης οικογενειας. Το τιβολι οταν πηγα εγω ειχε εισοδο. www.tivoligardens.com
Συμφωνω για το φαγητο, ακριβο παντου!

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Νομιζω εννοεις το Φρεντερικσμποργκ. Det Nationalhistoriske Museum p Ειναι η παλια κατοικια της βασιλικης οικογενειας. Το τιβολι οταν πηγα εγω ειχε εισοδο. www.tivoligardens.com
Συμφωνω για το φαγητο, ακριβο παντου!
εχουν περασει 21 χρονια...σιγουρα πολλα θαχουν αλλαξει προς το καλυτερο...

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Να πας ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στο Εθνικό Μουσείο, είναι πιο κάτω από το Τίβολι.
Πέρα από τα γνωστά εκθέματα βασιλικών ευρωπαϊκών μουσείων, ταπισερί, πανοπλίες και πορσελάνες, έχει στους επάνω ορόφους εθνολογικές συλλογές απίστευτης ποικιλίας. Εκθέματα από την Αφρική, τη Νέα Γουινέα και κυρίως από τις Δανικές κτήσεις της Αρκτικής.

Vito

Member
Υπάρχει και μια πιθανότητα να παω και στην ηπειρωτική δανία - στο Alborg ή στο Αarhus..Εχω βρει εσωτερική πτηση για τα μέρη αυτά με 25 ευρώ και το σκεφτομαι..
Αξίζει (αν γνωρίζετε κάτι) ή να επικεντρωθώ στο νησί που βρίσκεται η Κοπενχάγη??

discolata

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
raja ampat
αν ξαναπήγαινα στη Δανία ( πηγα για συντομο ταξιδάκι όταν ήμουν στο Malmö )
θα πήγαινα εδώ .. Louisiana Museum of Modern Art - Louisiana Museum of Modern Art
ετοιμασου να σου σπασουν τη μύτη οι φουρνοι που ψήνουν danish pastries & μοσχοβολάει ο τόπος ..
και μην παραλειψεις να φας hot dog με remoulade & τηγανιτά κρεμμύδια! μιαμ μιαμ..
τα hot dog στη σκανδιναβία είναι το κάτι αλλο !

discolata

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
raja ampat
α! πέρνα και μια βόλτα απεναντι στη Σουηδία ( πολύ ευκολα με το τραίνο) και επισκέψου Malmö & την ομορφη παλιά πανεπιστημιουπολη Lund!

Vito

Member
θα πήγαινα εδώ .. Louisiana Museum of Modern Art - Louisiana Museum of Modern Art
ετοιμασου να σου σπασουν τη μύτη οι φουρνοι που ψήνουν danish pastries & μοσχοβολάει ο τόπος ..
και μην παραλειψεις να φας hot dog με remoulade & τηγανιτά κρεμμύδια! μιαμ μιαμ..
τα hot dog στη σκανδιναβία είναι το κάτι αλλο !
Πω πω!! Μπηκα στο site του Louisiana Museum και φαινεται πολύ ενδιαφέρον..Καλά που μου το πες!!!!
οσο για τα φαγητα, με τοσες μυρωδιές που λες, αποκλείεται να παραλείψω τίποτα...:lol:

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Εγω πηγα στο μουσειο μοντερνας τεχνης και ηταν απιθανο, κυριως η τοποθεσια του, αλλα και το κτηριο καθαυτο και οχι τοσο τα εκθεματα! Πραγματικα αξιζει μια επισκεψη!

Vito

Member
Εγω πηγα στο μουσειο μοντερνας τεχνης και ηταν απιθανο, κυριως η τοποθεσια του, αλλα και το κτηριο καθαυτο και οχι τοσο τα εκθεματα! Πραγματικα αξιζει μια επισκεψη!

Τέλεια!!!! Θα το επισκεφτω σίγουρα..

..Μήπως γνωρίζετε επισης, και κάποιο άλλο μέρος που να μπορείς να θαυμασεις τη φύση της Δανίας..? (Μ'αρέσει γενικά να βλέπω μια χώρα και πέρα από τα όρια της πόλης)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom