Καλησπέρα κι από εμένα. Αιγυπτο πήγα 2 φορές, και τις δύο με γκρουπ, αν και δεν μου πολυταιριάζει η φιλοσοφιά του γκρουπ. Παρ' όλα αυτά νομίζω για θέμα ασφάλειας, αλλά και για το οτι είναι δύσκολο να κλείσεις μόνο σου το κρουαζιερόπλοιο, θα ήταν καλύτερα να επιλέξεις τη λύση του οργανωμένου πρακτορείου. Η μόνη εμπειρία που είχες από ταξίδι είναι η Ρώμη απ΄οτι διάβασα, που είναι μια εύκολη σχετικά πόλη για τους τουρίστες, σε αντίθεση με την Αίγυπτο που θα ζοριστείς για πολλά πράγματα, καθότι μιλάμε για Αφρική και οχι για την γνωστή μας Ευρώπη... Μόνο μην πας καλοκαίρι, θα βράσετε από τη ζέστη και δεν θα ευχαριστηθείτε τίποτα. Τα πρακτορεία έχουν 8ήμερα πακέτα με κρουαζιέρα 4 ημερών και 1 ημερήσια στην Αλεξάνδρεια ή αλλιώς μόνο Κάιρο - Πυραμίδες - Αλεξάνδρεια 4ήμερο ή 5ήμερο. Εγω και τις δυο φορές προτίμησα το 8ήμερο, που σου δίνει μια γερή δόση του τι σημαίνει Αίγυπτος. Το κόστος του πρακτορείου ξεκινά από 600 - 1.200 ευρώ για το 8ημερο με όλα τα γεύματα πληρωμένα. Ολα εκεί είναι αρκετά φθηνά και σηκώνουν παζάρια.