psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Ο μεγάλος & απρόβλεπτος σχεδιασμός της εκδρομής
- Μια τετραετία μετά…
- Νησιά & ποτά, τι πιο σύνηθες!
- Έχει όαση το Περού;
- Ώρα για βουνά
- Από νωρίς, με την αντάρα
- Η συνέχεια στην Sacred Valley
- Ollantaytambo για λίγο ακόμη
- Ξεκινώντας για το θαύμα
- Machu Picchu μέρος 2ο κι αλλαγή πόλης
- Cuzco, απ’ την αρχή ως τη βροχή
- Η αναζήτηση συνεχίζεται
- Centro Historico και πέριξ
- Ως την τελευταία νύχτα στις Άνδεις
- Εκδρομή στην Ιερή Κοιλάδα
- Μυθική πόλη για λίγο ακόμα & επιστροφή στην πρωτεύουσα
- Το ιστορικό κέντρο της Λίμα
- Μέχρι να φτάσει το βράδυ
- Τι, αυτό ήταν όλο κι όλο;
- Απολογισμός & συμπεράσματα 🇵🇪
Απολογισμός & συμπεράσματα
Όπως σε κάθε αντίστοιχη ιστορία μου για προορισμούς εκτός της Ευρωπαϊκής ηπείρου, έτσι και τώρα θα τελειώσω με το καθιερωμένο στυλ ερωταπαντήσεων προς τον εαυτό μου για μερικά ακόμα συμπεράσματα που ίσως φανούν χρήσιμα.
Πρώτα όμως νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν σχολιάζοντας, θέτοντας παράλληλα πολύ σημαντικά ερωτήματα τα οποία άνοιξαν ουσιαστική συζήτηση για περαιτέρω διερεύνηση, καθώς κι όλους εκείνους που είχαν την υπομονή και με διάβασαν απ’ την αρχή ως το τέλος.
Έχοντας υπόψιν όλα αυτά και διαβάζοντας κάποιος την ιστορία, καταλαβαίνει ότι κινηθήκαμε σε αμιγώς συνηθισμένα μονοπάτια και παρακαλώ ως τέτοια να κριθεί. Δεν έχει νόημα να μου πει «ψηλέ δε κάνατε το Χ ή το Ψ», ούτε στο να σταθούμε στο τι θα μπορούσαμε να δούμε στη χώρα. Το ξέρω και θα το ήθελα πολύ να έχω κι άλλες δραστηριότητες, να φτάσω για παράδειγμα στο Ιερό βουνό μέσω της περιπατητικής διαδρομής ή να δω ακόμη ένα μέρος, τι να κάνουμε όμως που ο χρόνος ήταν εξαιρετικά περιορισμένος. Ούτε με πειράζει ούτε αποποιούμαι το ρόλο του τουρίστα, υπάρχουν κι αυτές οι συνιστώσες στις εκδρομές, δε γίνεται αλλιώς.
Για τη Λίμα τι να πω, όπως μάθαμε ισχύει ότι υπάρχουν περίεργες γειτονιές κάποιες από τις οποίες αποφεύγουν και οι ίδιοι οι Περουβιανοί, πώς να βρεθεί όμως σε μια τέτοια ένας τουρίστας αν δεν είναι περίεργος; Είχαμε και τις πληροφορίες του Γιάννη, ενημερώνοντας μας εκ των προτέρων για κάποια σημεία εκτός Miraflores λέγοντας μας «με Uber θα φτάσετε ως την είσοδο του μπαρ, uber θα σας παραλάβει στην έξοδο, όχι περιττά βήματα σε σκοτεινά στενά» όμως ο χρόνος δεν έφτανε για να πάμε σε τέτοια μέρη. Στο ίδιο το Miraflores από την άλλη χρειάζεται η στοιχειώδη προσοχή για κλοπές όπως σε κάθε μεγαλούπολη.
Eν κατακλείδι δεν υπήρξε καμία ανησυχία για τη χώρα, τουλάχιστον ως προς το δρομολόγιο και το πλάνο που ακολουθήσαμε εμείς.
Μέχρι τότε,
τα λέμε στην επόμενη ιστορία, στην ίδια ή κάποια άλλη ήπειρο, χώρα ή νησί αυτού του κόσμου.
Ραντεβού πάντα ψηλά πάνω απ’ τα σύννεφα!
Υ.Γ. Το μόνο που θ’ αφήσουμε ιστορίες, και κανα - δυο φωτογραφίες…
Όπως σε κάθε αντίστοιχη ιστορία μου για προορισμούς εκτός της Ευρωπαϊκής ηπείρου, έτσι και τώρα θα τελειώσω με το καθιερωμένο στυλ ερωταπαντήσεων προς τον εαυτό μου για μερικά ακόμα συμπεράσματα που ίσως φανούν χρήσιμα.
Πρώτα όμως νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν σχολιάζοντας, θέτοντας παράλληλα πολύ σημαντικά ερωτήματα τα οποία άνοιξαν ουσιαστική συζήτηση για περαιτέρω διερεύνηση, καθώς κι όλους εκείνους που είχαν την υπομονή και με διάβασαν απ’ την αρχή ως το τέλος.
- Σου έφτασε ο χρόνος που είχες στη διάθεση σου;
- Πιστεύεις ότι πήρες καλή γεύση της χώρας;
- Πόσες μέρες πιστεύεις ότι θα ήταν ιδανικά να έχεις στη διάθεση σου και γιατί;
- Μήπως έχουν μείνει εκκρεμότητες; Μήπως μετάνιωσες για τον τρόπο που έγινε η εκδρομή έχοντας τόσο λίγο χρόνο στη διάθεση σου;
Έχοντας υπόψιν όλα αυτά και διαβάζοντας κάποιος την ιστορία, καταλαβαίνει ότι κινηθήκαμε σε αμιγώς συνηθισμένα μονοπάτια και παρακαλώ ως τέτοια να κριθεί. Δεν έχει νόημα να μου πει «ψηλέ δε κάνατε το Χ ή το Ψ», ούτε στο να σταθούμε στο τι θα μπορούσαμε να δούμε στη χώρα. Το ξέρω και θα το ήθελα πολύ να έχω κι άλλες δραστηριότητες, να φτάσω για παράδειγμα στο Ιερό βουνό μέσω της περιπατητικής διαδρομής ή να δω ακόμη ένα μέρος, τι να κάνουμε όμως που ο χρόνος ήταν εξαιρετικά περιορισμένος. Ούτε με πειράζει ούτε αποποιούμαι το ρόλο του τουρίστα, υπάρχουν κι αυτές οι συνιστώσες στις εκδρομές, δε γίνεται αλλιώς.
- Θα ξαναπήγαινες στο Περού;
- Ένιωσες κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της εκδρομής ανασφάλεια, φόβο ή κάτι να μη πηγαίνει καλά;
Για τη Λίμα τι να πω, όπως μάθαμε ισχύει ότι υπάρχουν περίεργες γειτονιές κάποιες από τις οποίες αποφεύγουν και οι ίδιοι οι Περουβιανοί, πώς να βρεθεί όμως σε μια τέτοια ένας τουρίστας αν δεν είναι περίεργος; Είχαμε και τις πληροφορίες του Γιάννη, ενημερώνοντας μας εκ των προτέρων για κάποια σημεία εκτός Miraflores λέγοντας μας «με Uber θα φτάσετε ως την είσοδο του μπαρ, uber θα σας παραλάβει στην έξοδο, όχι περιττά βήματα σε σκοτεινά στενά» όμως ο χρόνος δεν έφτανε για να πάμε σε τέτοια μέρη. Στο ίδιο το Miraflores από την άλλη χρειάζεται η στοιχειώδη προσοχή για κλοπές όπως σε κάθε μεγαλούπολη.
Eν κατακλείδι δεν υπήρξε καμία ανησυχία για τη χώρα, τουλάχιστον ως προς το δρομολόγιο και το πλάνο που ακολουθήσαμε εμείς.
- Τελικά πόσο κόστισε το όλο εγχείρημα;
- Ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί με λιγότερα έξοδα;
- Θεωρείς ότι είναι κάτι που μπορούσες να κάνεις και δε το έκανες;
- Ήταν το ταξίδι στο Περού τόσο τέλειο όσο το περίμενες;
- Συνιστάς σε κάποιον την εκδρομή την ίδια περίοδο, όσον αφορά τις καιρικές και όχι μόνο συνθήκες;
- Υπάρχει κάποιο σχόλιο για τους ανθρώπους που συναναστράφηκες σ’ αυτή την εκδρομή;
- Τι θα συμβούλευες σε όποιον ψάχνεται να κάνει κάτι αντίστοιχο, να δοκιμάσει μόνος ή με οργανωμένη εκδρομή;
- Νομίζεις πως πέρασε το συναίσθημα του Περού μέσα απ’ την ιστορία σου;
- Βρήκες ομοιότητες σε σχέση με αντίστοιχα ταξίδια σου;
- Πιστεύεις ότι μπορεί ν’ ακολουθήσει κάποιος τη ταξιδιωτική σου διαδρομή βρίσκοντας αφορμή την ιστορία σου;
Μέχρι τότε,
τα λέμε στην επόμενη ιστορία, στην ίδια ή κάποια άλλη ήπειρο, χώρα ή νησί αυτού του κόσμου.
Ραντεβού πάντα ψηλά πάνω απ’ τα σύννεφα!
Υ.Γ. Το μόνο που θ’ αφήσουμε ιστορίες, και κανα - δυο φωτογραφίες…
Last edited: