Περού Περού τέσσερα χρόνια αργότερα, ή αλλιώς «Ο επιμένων νικά»

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!

Ο μεγάλος & απρόβλεπτος σχεδιασμός της εκδρομής

Αυτή τη φορά δεν υπήρχαν πολλά ενδεχόμενα. Δεν υπήρχε αμφιβολία ούτε καν σημάδια τα οποία ως γνωστόν μας κυνηγάνε πριν από κάθε εκδρομή. Υπήρχε αδιαφιλονίκητο φαβορί.
Θέλαμε να προσπαθήσουμε εκ νέου και να ολοκληρώσουμε επιτέλους αυτό που είχαμε βάλει ως ξεκάθαρο στόχο το μακρινό πλέον καλοκαίρι του 2019 στην υπέροχη βεράντα της Τελένδου όπου βρισκόμασταν πίνοντας ποτάκια…

Το ημερολόγιο έδειχνε 26 Ιουνίου του 2023 όταν έσκασαν οι σπάνιες στις μέρες μας προσφορές της Iberia, με την τιμή να ορίζεται στα 658€ μετ’ επιστροφής για το δρομολόγιο Αθήνα – Μαδρίτη – Λίμα. Προφανώς δε χρειάστηκε περαιτέρω συζήτηση εφόσον βρήκαμε τόσο καλή τιμή, με το εισιτήριο να κλείνει εννιά μήνες πριν το ταξίδι και το πιο δύσκολο βήμα του να πραγματοποιείται.

Είχαμε μπροστά μας έτσι άφθονο χρόνο να οργανώσουμε τα πάντα, αλλάζοντας βέβαια εντελώς το πρόγραμμα σε σχέση με το αρχικό του 2019. Ορίζοντας ένα πλάνο προχωρήσαμε σε κράτηση της εσωτερικής πτήσης τον Οκτώβριο του ‘23 με τη SKY Airline για το αεροδρόμιο του Cusco στα 170€ μετ’ επιστροφής.

Το πιο δύσκολο και πιο ακριβό φυσικά δεν ήταν άλλο από τη λεγόμενη «κότα με τα χρυσά αυγά» των Περουβιανών, ή αλλιώς όπως είναι πιο γνωστό την εκδρομή στο Μάτσου Πίτσου που απαιτεί να συνδυάσεις τα πανάκριβα τρένα, εισιτήριο από το κυβερνητικό site μήνες πριν, μεταφορές, ξεναγό και όλες αυτές τις μικρές – μεγάλες λεπτομέρειες.

Η λύση δόθηκε πολύ πιο εύκολα όμως απ’ ότι περιμέναμε, μέσω του επίσημου ιστότοπου του τρένου Inca Rail το οποίο αποτελούσε ιδανική επιλογή στην περίπτωση μας. Έτσι, με συνολική τιμή τα 206€ κατ’ άτομο (είπαμε τσουχτερά) κλείσαμε επίσης στα τέλη του Οκτώβρη του ‘23 το πλήρες πακέτο μεταφοράς, αγγλόφωνης ξενάγησης, φύλαξης αποσκευών, επιστροφής στο Κούσκο και ότι άλλο συμπεριλάμβανε, με το μόνο που έμενε για μας είναι να συμφωνήσουμε στην επιθυμητή ημερομηνία και ώρα της επίσκεψης, με τις επιλογές να ναι λίγες και συγκεκριμένες.

Scan20009.JPG Scan20008.JPG

Μέσα στο Νοέμβριο είχαμε οριστικοποιήσει και το πρόγραμμα που έπρεπε ν’ ακολουθήσουμε στην εκδρομή, γνωρίζοντας πως έπρεπε να το τηρήσουμε απαρέγκλιτα με τόσες λίγες μέρες στη διάθεση μας στη χώρα.

Συνεχίζοντας με τα καταλύματα, ψάξαμε αρχικά διαμονή στην περιοχή του Miraflores (όπως όλοι οι τουρίστες) της πρωτεύουσας Λίμα, με μια μικρή δυσκολία και υψηλότερη τιμή στο δεύτερο μέρος της διαμονής μας εκεί καθώς συνέπεφτε με το Πάσχα των καθολικών. Πιο συγκεκριμένα, τα γειτονικά «Suites Larco 656 Miraflores Lima» και «Selina Miraflores Lima» αποδείχτηκαν ιδανικές επιλογές σε τιμή 80$ και 120$ αντίστοιχα τα δύο άτομα για δύο βραδιές με πρωινό. Καλό το πρώτο, αρκετά καλύτερο το δεύτερο, με μπαράκι μάλιστα στο ισόγειο του:

map1.jpg

Δύο βράδια θα περνούσαμε και στο διάσημο χωριό του Ollantaytambo, με το «B&B Chayana Wasi» να αποτελεί φθηνή και εξαιρετική απ’ όλες τις απόψεις επιλογή σε τιμή 57$ και για τους δυο μας με πρωινό:

map2.jpg

Στην πόλη του Cusco θα αφιερώναμε τρείς βραδιές με την τίμια σχετικά επιλογή μας να είναι το «Cusco Bed and Breakfast» στο ιστορικό κέντρο κόστους 116$ στο σύνολο, επίσης με πρωινό:

map3.jpg

(Όλες οι κρατήσεις πραγματοποιήθηκαν μέσω της πλατφόρμας booking τη φορά αυτή).

Και κάπου εκεί που ‘χαν μπει τα περισσότερα σε μια σειρά μ’ εμένα να συνεχίζω την έρευνα για τα υπόλοιπα, περίπου τέσσερις μήνες πριν την εκδρομή είδα μια άλλη μια φορά το όνειρο να σταματάει απότομα… Μη συνεχίζεις τις κρατήσεις φίλε, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αλλάξω δουλειά και πόλη, θα δούμε τι θα κάνουμε, μου είπε μια μέρα ο Νίκος κι εγώ ένιωσα να χάνω τη γη κάτω απ’ τα πόδια μου.

Καλώς ή κακώς υπήρχε η προϊστορία και ίσως η φοβία που δεν είχα ξεπεράσει από την προηγούμενη ακύρωση, κάτι που δεν ήθελα να ζήσω ξανά. Μόνο εγώ ξέρω τι αγώνα έκανα για να επιστραφούν όλα μας τα έξοδα το 2020, δεν ήθελα να το επαναλάβω, άσε που δεν ήταν εφικτό αυτή τη φορά. Παρόλο τίποτε δεν ήταν οριστικό ακόμη, η ψυχολογία μου ήταν σαν το ταξίδι να έχει ακυρωθεί και πάλι, μέχρι να περάσει το τρίμηνο και να φτάσουμε στις αρχές Μαρτίου, όπου οριστικοποιήθηκε εκ νέου, αν και μέσα μου θα το καταλάβαινα τελικά με το που έμπαινα στο αεροσκάφος...

Τέλος καλό - όλα καλά, για τρεις μήνες όμως δεν είχα ακουμπήσει τίποτα για το Περού και έπρεπε να το ξαναπιάσω απ’ την αρχή, να ξαναμπώ σε κλίμα ταξιδιού που φάνταζε δύσκολο αλλά εντάξει, έγινε εν τέλει πολύ απλά. Παραδεχτείτε το, μη κρυβόμαστε μεταξύ μας αφού όλοι αυτό είναι που γουστάρουμε περισσότερο, τον σχεδιασμό κατά βάθος της επερχόμενης εκδρομής μας!

Για λόγους οικονομίας της κουβέντας δε θα παραθέσω τις δραστηριότητες που έκλεισα κάνοντας το στα επιμέρους κεφάλαια, παρά μόνο κάποια βασικά που πρέπει να σταθώ, ξεκινώντας από την ταξιδιωτική ασφάλεια που συνάψαμε μέσω της anytime χωρίς να είναι απαραίτητη βάσει κανονισμού, κόστους 35€ στον καθένα μας για το μικρό πακέτο. Δε ξέρεις τι γίνεται καμιά φορά.

Γνωρίζαμε ήδη πως δε χρειαζόμαστε κάποιο ταξιδιωτικό έγγραφο πέραν του διαβατηρίου, οπότε αρκεστήκαμε στο βασικό ψάξιμο. Αρχικά χαλώντας κάποια μετρητά σε δολάρια τα οποία θα κάναμε συνάλλαγμα επιτόπου, φορτίζοντας παράλληλα και τις κάρτες Revolut. SIM για σύνδεση στο internet θα αγοράζαμε επίσης στο Περού, μιας κι αυτό μας συνέφερε. Δε ξεχάσαμε φυσικά το γνωστό αντάπτορα ρεύματος US σε EU αν και εν τέλει δε πολυχρειάστηκε.

adapter.jpg

Επίσης σημαντικό είναι να αναφέρω την προετοιμασία που κάναμε σχετικά με την φαρμακευτική αγωγή που λάβαμε για το υψόμετρο. Φτιάχνοντας το γνωστό ταξιδιωτικό φαρμακείο (neurofen, immodium, aerolin spray, μια μικρή αντιβίωση κ.α.) συμπεριέλαβα αυτή τη φορά μαζί μου και το γνωστό σκεύασμα της ακεταζολαμίδης που βοηθάει για τον λόγο αυτό, το οποίο ξεκινήσαμε τρεις μέρες πριν ανεβούμε στα βουνά σε συνδυασμό με βιταμίνη C 1500mg. Μπορεί να μη χρειαζόταν, μπορεί να έχουν εκεί τα δικά τους φυτικά σκευάσματα όπως το Altivital, ο δικός μας χρόνος όμως ήταν πολύτιμος για πειράματα. Εκ του αποτελέσματος δικαιωθήκαμε πανηγυρικά!

Τα κομμάτια που συμπλήρωναν το παζλ είχαν μπει τα περισσότερα στη θέση τους, με το σχεδιασμό να συνεχίζεται όσον αφορά τις μετακινήσεις από το αεροδρόμιο της Λίμα προς το Μιραφλόρες, όλες με transfer όχημα μέσω της πλατφόρμας booking και κόστος 15$ ανά διαδρομή, αλλά κι ακόμη ένα μεγαλύτερο transfer από το αεροδρόμιο του Cusco ως το Ollantaytambo (μακριά ήταν και δε του φαινότανε) σε κόστος 58$.

Τι έμενε για να είμαστε καλυμμένοι απ’ όλα; Μα φυσικά μια πρόσβαση στο Lounge του αεροδρομίου της Μαδρίτης για να σκοτώσουμε τις τέσσερις και πλέον ώρες αναμονής της πτήσης, σε κόστος 42€ το άτομο.

Τα υπόλοιπα; Βλέποντας και κάνοντας!

Υ.Γ. Ίσως δεν είναι το κατάλληλο κεφάλαιο, θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω κάποια μέλη για την μεγάλη συνεισφορά τους στην εκδρομή. Ξεκινώντας από @anlazar & @Dr Snoopy για την πολύτιμη ιατρική βοήθεια τους σχετικά με το υψόμετρο και τα ενδεχόμενα που καλούμασταν να αντιμετωπίσουμε όμως και το πρόγραμμα, τον @patsman για τις συμβουλές και τις ιδέες του στην κουβέντα μας κατά την κοπή της πίτας, όλους όσους γράψανε ιστορίες για τη συγκεκριμένη χώρα και συνέβαλλαν με τον τρόπο τους στο σχεδιασμό -τότε και τώρα- και ιδιαίτερα στον @Μανολης Γκ. , αυτούς που βοήθησαν χωρίς να το ξέρουν με την αισιοδοξία τους για το συγκεκριμένο ταξίδι και το πίστευαν πιο πολύ κι από μένα, με ιδιαίτερη αναφορά στη δυνατή ομάδα φίλων του travelstories στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τέλος @Señor_Nada & @Yorgos (ίσως δε το θυμούνται, το θυμάμαι όμως εγώ) που την αποφράδα εκείνη μέρα στο αλησμόνητο νήμα «νέος κορονοϊός, θα πάμε ή να ακυρώσουμε» ξεκαθάρισαν το τοπίο προκειμένου να μη μπω σε περιπέτειες σε άλλη χώρα και ήπειρο.

Θα ήθελα να αφιερώσω αυτή την ιστορία σε όλους όσους προανέφερα, όπως επίσης σε @depy!!! & @buffon85 που μοιραστήκαμε τα ίδια άγχη με την κατάσταση φεύγω-δε φεύγω και φάγαμε το ίδιο μεγάλο ξενέρωμα με τις ακυρώσεις.

Αρκετά όμως με τους προλόγους και την παρελθοντολογία, πάμε στο σήμερα, φύγαμε για δράση! :cool:

Last edited:

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Περού τέσσερα χρόνια αργότερα, ή αλλιώς «Ο επιμένων νικά»

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020, Castrop - Γερμανία

Μ’ ένα άδειο βλέμμα απορίας στέκομαι στην πλατφόρμα περιμένοντας το τρένο που θα με πάει πίσω στο αεροδρόμιο του Düsseldorf. Έχω κοιμηθεί ελάχιστα, όχι μόνο γιατί δε μπορούσα, αλλά προκειμένου να καταφέρω τελικά στις πέντε τα ξημερώματα να βγάλω γραμμή στην Aegean.
  • Πότε θέλετε να γίνει η αλλαγή του εισιτηρίου σας κύριε;
  • Σήμερα, το συντομότερο δυνατόν για να γυρίσω στη Θεσσαλονίκη
  • Εννοείτε σε λίγες ώρες από τώρα;
  • Μάλιστα αυτό ακριβώς εννοώ, ας προχωρήσουμε στην πληρωμή παρακαλώ μιας και τα συστήματα σας είναι πεσμένα από χθες.
Τα ερωτήματα που στροβιλίζονται μέσα στο κεφάλι μου είναι πολλά κι αναπάντητα, σε μια κατάσταση τουλάχιστον εξωφρενική και σίγουρα πρωτόγνωρη:

View attachment 467260

Τι κάνω εγώ εδώ;
Γιατί δε προσγειώνομαι τέτοια ώρα στη Λίμα όπως ήταν κανονικά να συμβεί;
Τι σημαίνει καραντίνα και ότι τα πάντα είναι κλειστά;
Με το ταξίδι και τα πολλά έξοδα που έγιναν τι κατάληξη θα έχουμε;

Ήταν νωρίς το πρωί της 13ης του Μάρτη όταν οι Ηνωμένες πολιτείες ανακοίνωναν το κλείσιμο των συνόρων όπως ίσως να θυμάστε, με τις εξελίξεις που ακολούθησαν σε κάθε κράτος να είναι απανωτές κι αλυσιδωτές. Λίγες ώρες πριν είχε ανακηρυχθεί κι επισήμως από τον ΠΟΥ η κατάσταση πανδημίας, με τις αεροπορικές πτήσεις όπως είναι λογικό να επηρεάζονται άμεσα.

Εκείνη τη μέρα ξύπνησα στις επτά μετά από επίμονες προσπάθειες του Νίκου να με βρει στο τηλέφωνο ενώ προσπαθούσε παράλληλα να βγάλει μια άκρη εν μέσω παραλογισμού ευρισκόμενος στο αεροδρόμιο Βενιζέλος, γεγονός πρακτικά αδύνατον αυτές τις πρώτες ώρες... Δέκα αναπάντητες, μάλλον δε θα ‘ναι για καλό σκέφτηκα. Δεν ήταν. Άνοιξα ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, κυριότερα όμως το Travelstories που με βοήθησε ακόμα μια φορά σε δύσκολη κατάσταση, καταλήγοντας στο αποτέλεσμα που φαινόταν ήδη αναπόφευκτο.

Το ταξίδι δεν έπρεπε να ξεκινήσει, εγώ ήμουν -ευτυχώς- αποκλεισμένος ακόμη σε ευρωπαϊκό έδαφος και το Περού έμοιαζε μέσα σε λίγες μόνο στιγμές πλέον άπιαστο όνειρο, από σχεδόν πραγματικότητα.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, Ιερό βουνό «Machu Picchu»

Τα σύννεφα έχουν σχεδόν διαλυθεί πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο με το χαμόγελο να σκάει για πρώτη φορά στο πρόσωπο μου, μετά από τρεις και πλέον ώρες ασύστολου βρισίματος, όχι αδικαιολόγητα. Η βροχή είχε ήδη στεγνώσει δύο φορές στα ρούχα και τα παπούτσια μου από τις έξι το χάραμα, το κρύο εντός τρένου σίγουρα δεν έκανε την κατάσταση καλύτερη, ε μόνο η ομίχλη μας έλειπε. Η τύχη όμως ήταν με το μέρος μας, κάτι που ήδη γνωρίζαμε εκ των προτέρων:

• Μην ανησυχείς, ο καιρός θα βοηθήσει, μου ‘πε με περίσσιο θράσος ο Περουβιανός ξεναγός.
  • Σου μοιάζει να βοηθάει; Του απάντησα με απορημένο ύφος δυσανασχετώντας.
  • Εμπιστέψου με και δες σε λίγα λεπτά, αποκρίθηκε με βεβαιότητα!
Και να που βρισκόμουν απέναντι σε τούτο δω το μεγαλείο, εκπληρώνοντας ένα μεγάλο ταξιδιωτικό στόχο ετών.

View attachment 467262

Πατούσα με τα πόδια μου το Machu Picchu τέσσερα χρόνια μετά, κάτι που βεβαίως ήθελα χρόνο για να το συνειδητοποιήσω και να αντιληφθώ.
Ήμουν στο Περού ήδη μερικές μέρες και το ζούσα!
Ζούσα το όνειρο μου, που παρόλες τις δυσκολίες και την ασύλληπτη αυτή περίπτωση του 2020 ήταν πλέον γεγονός αδιαπραγμάτευτο, με την όλη αναποδιά να μπαίνει κι επισήμως στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ως μια κακή παρένθεση. Το κακό ξορκίστηκε όπως έπρεπε…

Σάββατο 29 Ιούνη 2024, Θεσσαλονίκη

Μήνες μετά την εκδρομή και οι εικόνες μαζί με τα συναισθήματα μέσα μου δεν έχουν ακόμη κατασταλάξει. Ήταν βλέπετε τόσα πολλά μέσα στο μικρό αυτό διάστημα που έτσι κι αλλιώς είχαμε στη διάθεση μας που δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Θαρρώ πως με τη συγγραφή αυτής εδώ της ιστορίας θα μπουν και τα εναπομείναντα στη θέση τους, βοηθάει πάντα το γράψιμο άλλωστε γι΄ αυτό.

Μια αφήγηση που εν τέλει έγινε πολύ αργότερα απ’ ότι υπολόγιζα, να που όμως η ζωή φέρνει καμιά φορά εμπόδια που ούτε να τα φανταστούμε μπορούμε, εν προκειμένω μια πανδημία που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε. Μια κατάσταση που κόστισε σε όλους ταξιδιωτικά και σε ‘μένα ένα κλικ παραπάνω μιας και είχα ξεκινήσει γυρίζοντας άπραγος.

Δεν έχει νόημα βέβαια να αναφερθώ περισσότερο σ’ εκείνη την κατάσταση. Δεν ωφελεί, δε φέρνει σε κανέναν ευχάριστες αναμνήσεις και στο φινάλε δεν έχει και αξία, μιας και το πρόγραμμα του τότε που θα μπορούσε να τεθεί στη συζήτηση διαφοροποιήθηκε αρκετά και οι συνθήκες παγκοσμίως έχουν αλλάξει πολύ.

View attachment 467261

Πάμε στο σήμερα, στο φρέσκο, στο ταξίδι του 2024. Στο ταξίδι που έγινε τελικά εξαιτίας της επιμονής μας τέσσερα χρόνια αργότερα, κλείνοντας μ’ αυτό τον τρόπο μια μεγάλη εκκρεμότητα που κρατούσε χρόνια. Ένα μικρό βασανάκι που έβγαινε κάθε φορά που συζητούσαμε κι έπεφτε η λέξη «Περού» στην κουβέντα, ένα «αχ» που έλεγα αυθόρμητα όποτε διάβαζα μια είδηση, ένα νέο, ή πολύ περισσότερο μια ιστορία στο φόρουμ από τη χώρα αυτή και να που τώρα ξεκινάω κι εγώ τη δική μου.

Πάμε να δούμε παρέα, νικάει τελικά ο επιμένων;
;)
Πάνω που ήμουν έτοιμος να σου βάλω χέρι για την αργοπορία, ξεκίνησες! :bleh:
Περιμένουμε με αγωνία και χαρά την συνέχεια.

varioAthens

Member
Γνωριζω απο προσωπικη εμπειρια πώς ειναι να προγραμματιζεις ταξιδι και ενω εχεις μπει στην τελικη ευθεια προετοιμασιας, ξαφνικα να ερχεται ολος ο κοσμος τουμπα και το ταξιδι να ακυρωνεται. Και ξερω επισης πώς ειναι οταν μετα απο χρονια ερχεται η στιγμη να πραγματοποιηθει το ταξιδι τελικα, την τεραστια συγκινηση που νιωθεις, το αγχος μηπως ξανασυμβει κατι, η αισθηση «τωρα το ζω αληθεια ή ονειρευομαι;».
Αλλα να εχεις ηδη ξεκινησει και να σε γυριζουν πισω ενω ταυτοχρονα επικρατει ενα κλιμα τρομου και πανικου, ε αυτο ειναι βαρυ ταξιδιωτικο τραυμα. Χαιρομαι που τελικα πηρες το αιμα σου πισω κ ανυπομονω να διαβασω λατινοαμερικανικη ιστορια!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Πάνω που ήμουν έτοιμος να σου βάλω χέρι για την αργοπορία, ξεκίνησες! :bleh:
Περιμένουμε με αγωνία και χαρά την συνέχεια.
Δείχτε επιείκεια, δε περισσεύει μυαλό και χρόνος τελευταία :haha:

Γνωριζω απο προσωπικη εμπειρια πώς ειναι να προγραμματιζεις ταξιδι και ενω εχεις μπει στην τελικη ευθεια προετοιμασιας, ξαφνικα να ερχεται ολος ο κοσμος τουμπα και το ταξιδι να ακυρωνεται. Και ξερω επισης πώς ειναι οταν μετα απο χρονια ερχεται η στιγμη να πραγματοποιηθει το ταξιδι τελικα, την τεραστια συγκινηση που νιωθεις, το αγχος μηπως ξανασυμβει κατι, η αισθηση «τωρα το ζω αληθεια ή ονειρευομαι;».
Με καταλαβαίνεις πάρα πολύ καλά, είναι ακριβώς όπως το περιγράφεις, με τη διαφορά ότι πήγε να ξαναστραβώσει αλλά ευτυχώς δεν έγινε. Στο επόμενο κεφάλαιο τα περισσότερα γι' αυτό. ;)
Αλλα να εχεις ηδη ξεκινησει και να σε γυριζουν πισω ενω ταυτοχρονα επικρατει ενα κλιμα τρομου και πανικου, ε αυτο ειναι βαρυ ταξιδιωτικο τραυμα. Χαιρομαι που τελικα πηρες το αιμα σου πισω κ ανυπομονω να διαβασω λατινοαμερικανικη ιστορια!
Να προσπαθείς να γυρίσεις πίσω και να μη βρίσκεις τρόπο, ιστοσελίδες πεσμένες, αεροπορικές στα χαμένα, τα μυαλά όλων μπερδεμένα, τι να λέμε τώρα ήταν και οι πρώτες μέρες. Έφυγα υπο καθεστώς απλού φόβου και γύρισα σε μια Ελλάδα με τα πάντα κλειστά μέσα σ' ένα τριήμερο... Δύσκολες, πρωτόγνωρες συνθήκες για όλους.

Ειχα καταλαβει οτι το ακυρωσες πριν βγεις απο Ελλαδα! Πωπω...
Ευτυχώς να λέω που ήμουν εντός Ε.Ε. Θα είχα μπλέξει πολύ περισσότερο εάν...

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Επιτέλους!!
Για δυό μήνες η εκκωφαντική σου σιωπή, απλά μεγάλωσε την προσμονή για να διαβάσουμε την ιστορία σου από το συγκεκριμένο ταξίδι.

Υπέροχη η αρχή, η σύνδεση με το τότε και το τώρα, αναμένουμε τη συνέχεια :clap:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Έχω ακυρώσει ΤΡΕΙΣ φορές ταξίδι για Χιλή Αργεντινή λόγω κοβιντ, τι να μας πει ο κύριος αυγολεμονος…
Κι εγώ άλλες τρεις στο Εδιμβούργο αλλά αυτά δε μετράνε. Άλλο ν' ακυρώσεις, άλλο να ξεκινήσεις και να γυρίσεις πίσω σα να μη πω τι..

Για δυό μήνες η εκκωφαντική σου σιωπή, απλά μεγάλωσε την προσμονή για να διαβάσουμε την ιστορία σου από το συγκεκριμένο ταξίδι.
Μεγάλες κουβέντες! Για να δούμε αν θα δικαιωθείς. :)

Περού, ένας διακαής πόθος. Αναμένω πληροφορίες ελπίζοντας ότι το 25 θα καταφέρω να πραγματοποιήσω το ταξίδι-όνειρο.
Στο εύχομαι ολόψυχα, καιρός είναι να ξεκινήσεις τα σχέδια. ;)

varioAthens

Member
Επιτέλους!!
Δεν πιστευω η 2μηνη σιωπη να ηταν marketing strategy για να δημιουργηθει αναμονη κοινου για την ιστορια;!;! 😜

fotast

Member
Δεν πιστευω η 2μηνη σιωπη να ηταν marketing strategy για να δημιουργηθει αναμονη κοινου για την ιστορια;!;! 😜
Ακριβώς αυτό και για περισσότερα like...τα έχουν κάνει και άλλοι...τους μάθαμε πια τους συγγραφείς μας ;)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom