Παράτησε τις βαλίτσες του στο αεροδρόμιο για να μην πληρώσει τέλη αποσκευών!

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606
Η πολιτική των αεροπορικών εταιρειών να χρεώνουν ξεχωριστά κάθε βαλίτσα προκάλεσε αλαλούμ στο αεροδρόμιο του Σιάτλ. Για να μην χρεωθεί με επιπλέον 1.400 δολάρια άγνωστος ταξιδιώτης εγκατέλειψε τις αποσκευές του και ακολούθησε χάος...

Το πρωί της Τρίτης επιβάτης της πτήσης 1452 των αερογραμμών Delta Air Lines από το αεροδρόμιο του Σιάτλ με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης βρήκε τρόπο να αποφύγει την «φορολόληση» των αποσκευών του από την αμερικανική αεροπορική εταιρεία.

Ο επιβάτης -τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα- απλώς παράτησε τις βαλίτσες του στο αεροδρόμιο και ταξίδεψε χωρίς αποσκευές αφού θα χρειαζόταν να πληρώσει επιπλέον 1.400 δολάρια για να πάρει μαζί του τις βαλίτσες του!

Ο άγνωστος ταξιδιώτης αρνήθηκε να καταβάλει το -όχι και τόσο μικρό- ποσό των 1.400 δολαρίων για τέλη υπέρβαρων αποσκευών. Έτσι εγκατέλειψε τις αποσκευές του στο αεροδρόμιο και συνέχισε το ταξίδι του.

Η ασφάλεια του αεροδρομίου ακολουθώντας το πρωτόκολλο, έκλεισε το αεροδρόμιο για δύο ώρες ώστε να προάγει τους προαπαιτούμενους ελέγχους για την ασφάλεια των πολιτών, φοβούμενοι για εκρηκτικό μηχανισμό και τρομοκρατική ενέργεια.

Μετά τους ελέγχους της ασφάλειας διαπιστώθηκε ότι οι αποσκευές δεν αποτελούσαν απειλή για το αεροδρόμιο και κατάφεραν να βρουν το ιδιοκτήτη και την πτήση του.

Με την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης τον υποδέχτηκε υπάλληλος από τη λιμενική αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσι όπου και του ζήτησε τις απαιτούμενες εξηγήσεις. Μετά την συζήτηση τους αποδείχτηκε ότι ο ταξιδιώτης δεν είχε καμία εγκληματική πρόθεση.

Δεν είναι όμως το πρώτο παρόμοιο περιστατικό. Σύμφωνα με την Yahoo η εταιρία Delta Air Lines αποκάλυψε ότι βρίσκει συχνά ασυνόδευτες αποσκευές.

Δικαιολογημένα τα περιστατικά αφού η αεροπορική εταιρία χρεώνει 25 δολάρια για την πρώτη τσάντα που ελέγχει, ενώ για τον έλεγχο της δεύτερης 35 δολάρια, αυτές οι τιμές ισχύουν σε πτήσεις εσωτερικού. Για ελεγμένη αποσκευή 125 δολάρια και αποσκευές 4-10 κοστίζουν 200 δολάρια η κάθε μία.

Ακόμα χειρότερα, η εταιρία έχει επιλέξει να επιβαρύνει και με άλλους φόρους τα ήδη φορολογούμενα.

Στην ιστοσελίδα της εταιρίας αναφέρεται ότι: "Αν ένα επιπλέον κομμάτι των αποσκευών υπερβαίνει τα όρια βάρους και μεγέθους, θα υπόκεινται σε τρία τέλη: μία για την επιπλέον τσάντα, ένα για υπέρβαση του ορίου βάρους και ένα για να πάει πάνω από τον περιορισμό μεγέθους. Τέλη χρεώνονται για κάθε επιπλέον αποσκευή, προς κάθε κατεύθυνση. "

Ωστόσο είναι απολύτως αβέβαιο αν η συγκεκριμένη φορολογία θα αλλάξει σύντομα.

Κι αυτο διότι η αεροπορική εταιρία Delta Air Lines κέρδισε 865 εκατομμύρια δολάρια του 2012 μόνο από τις αποσκευές, περισσότερο από κάθε άλλη εγχώρια εταιρία.

Συνολικά όλες οι αεροπορικές εταιρίες των ΗΠΑ κέρδισαν 3.500 εκατομμύρια δολάρια του έτος 2012 από αμοιβές αποσκευών.
http://www.protothema.gr/world/arti...erodromio-gia-na-min-plirosei-teli-aposkeuon/
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.538
Μηνύματα
899.962
Μέλη
39.267
Νεότερο μέλος
Simmons Robert

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom