• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Ο ανθρωπος που εγινε πολικη αρκουδα!

Επόμενο Ταξίδι
Τσεχια
Ταξίδι-Όνειρο
Πουκετ
Γύρω στα 5.500 χλμ υψόμετρο και με μόλις 2 βαθμούς Κελσίου στο νερό, ενας 40χρονος δικηγόρος κολύμπησε 22 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα,και ανακηρύχθηκε επισήμως ως “Ανθρώπινη Πολική Αρκούδα”!

Θα μπορούσε εύκολα να πάθει ανακοπή καρδιάς ή να υποθερμία, γι' αυτλό και τα πρώτα λεπτά ήταν κρίσιμα: Έπρεπε να βρει έναν ρυθμό κολύμβησης που να μην είναι τόσο γρήγορος, αφού θα έχανε ενέργεια και μπορεί να πνιγόταν, αλλά όχι και αργός αφού μπορεί να πάθαινε υποθερμία.

Ο δικηγόρος από το Plymouth είχε ξανακολυμπήσει σε κρύα νερά, σε αυτά της Ανταρκτικής, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το κοινό για το λιώσιμο των πάγων, όμως το σημερινό κατόρθωμα του ήταν το δυσκολότερο.

“Όταν βρίσκεσαι σε τέτοιο υψόμετρο πρέπει να κολυμπάς αργά. Νόμιζα ότι θα πνιγώ, μου είχε κοπεί ανάσα, αλλά δεν μπορούσα να πάω γρήγορα γιατί θα έχανα περισσότερη ενέργεια και θα πνιγόμουν”, λέει σοκαρισμένος αλλά και ευτυχισμένος ο Λιούις.

Για να προσθέσει: “Οι πάγοι στα Ιμαλάια δεν είναι απλώς πάγοι. Δίνουν ζωή στον κόσμο, και αυτό γιατί δίνουν νερό σε περίπου 2 δισεκατομμύρια ανθρώπων”.

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΔΟΥ Κορίνθου
Μπράβο του! Τι να πεις? Ολα για την αφύπνηση των κρατών και των πολιτών για την διάσωση του πλανήτη, αν και μάλλον εδώ που τα λέμε είναι μονόδρομος πια..... (Εγώ που κολυμπάω 2 μέτρα και χρειάζομαι 5 λεπτά έχω τύχη για τόσο μεγάλο διάβημα?)

Επόμενο Ταξίδι
Τσεχια
Ταξίδι-Όνειρο
Πουκετ
Μπράβο του! Τι να πεις? Ολα για την αφύπνηση των κρατών και των πολιτών για την διάσωση του πλανήτη, αν και μάλλον εδώ που τα λέμε είναι μονόδρομος πια..... (Εγώ που κολυμπάω 2 μέτρα και χρειάζομαι 5 λεπτά έχω τύχη για τόσο μεγάλο διάβημα?)
Δελφινι κ εσυ ε???Οση τυχη θα ειχα κ εγω!!:haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.777
Μέλη
39.511
Νεότερο μέλος
Bdeves

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα