• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ολική Έκλειψη Στην Κίνα

COOLISH

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Πόλη
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Γεια σας παιδιά! Είμαι νέο μέλος και αυτό είναι το πρώτο μου ''Θέμα''.Καταρχήν θέλω να πω οτι χαίρομαι πολύ που υπάρχουν forum σαν το δικό σας!
Έψαχνα λοιπόν αυτό τον καιρό οικονομικό τρόπο ώστε να μπορέσω στις 22/07/2009 να πάω στην Σαγκάη και να παρατηρήσω απο κοντά την ολική έκλειψη ηλίου που θα διαρκέσει 5' 57"!
Βέβαια οι πιθανότητες να την δω είναι 50% γιατί εκείνη την εποχή έχει συννεφιές στην Κίνα αλλά δεν με πειράζει και τόσο.Το βασικό θέμα είναι όμως το ταξίδι να μην γίνει με αεροπλάνο ή έστω να γίνει με πτήση ένα μικρό μέρος της απόστασης γιατί απλά θέλω να ζήσω το ταξίδι. Έχει κάποιος από σας εμπειρία ταξιδιού με τρένο-λεωφορείο προς την Άπω Ανατολή?

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Γεια σας παιδιά! Είμαι νέο μέλος και αυτό είναι το πρώτο μου ''Θέμα''.Καταρχήν θέλω να πω οτι χαίρομαι πολύ που υπάρχουν forum σαν το δικό σας!
Έψαχνα λοιπόν αυτό τον καιρό οικονομικό τρόπο ώστε να μπορέσω στις 22/07/2009 να πάω στην Σαγκάη και να παρατηρήσω απο κοντά την ολική έκλειψη ηλίου που θα διαρκέσει 5' 57"!
Βέβαια οι πιθανότητες να την δω είναι 50% γιατί εκείνη την εποχή έχει συννεφιές στην Κίνα αλλά δεν με πειράζει και τόσο.Το βασικό θέμα είναι όμως το ταξίδι να μην γίνει με αεροπλάνο ή έστω να γίνει με πτήση ένα μικρό μέρος της απόστασης γιατί απλά θέλω να ζήσω το ταξίδι. Έχει κάποιος από σας εμπειρία ταξιδιού με τρένο-λεωφορείο προς την Άπω Ανατολή?
Εμπειρία φυσικά δεν έχω πάνω στο συγκεκριμένο θέμα αλλά με ενθουσιάζει το ταξίδι σου!
Κάποια καλοκαίρια ο ΟΣΕ έχει τρένο για Μόσχα. Ταξιδεύεις ως εκεί (το ταξίδι διαρκεί περίπου 3- 4 ημέρες), παίρνεις τον Υπερσιβηρικό και μετά από ταξίδι εφτά ημερών (νομίζω) φτάνεις στο Βλαδιβοστόκ. Θεωρώ ότι από εκεί θα είναι εύκολο να βρεις τρένο για Πεκίνο και στη συνέχεια για Σαγκάη.
Αν ο ΟΣΕ δεν κάνει πια δρομολόγια για Μόσχα μπορείς να πας Σόφια ή Βουκουρέστι και από εκεί να πάρεις λεωφορείο για Μόσχα.

Σου εύχομαι να φτάσεις στον προόρισμό σου με ότι μέσο και αν βρεις!:clap:

Επόμενο Ταξίδι
????????
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος λατινικης αμερικης
Αν δεν κανω λαθος, δεν χρειαζετε να φτασεις Βλαδιβοστοκ. Ο υπερσιβηρικος εχει εναλλακτικα δρομολογια προς Πεκινο.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Η εμπειρία μου από την Κίνα είναι ότι τουλάχιστον στα αστικά κέντρα, τον ήλιο δεν τον βλέπεις σχεδόν ποτέ, μιλάμε για παντελή έκλειψη λόγω νέφους. Αν θες να το κάνεις περιπέτεια, μπορείς να πετάξεις μέχρι την Ινδία ή το Νεπάλ, από εκεί να πας οδικώς στο Θιβέτ, από όπου μπορείς να πάρεις εκείνο το απίθανο τραίνο για όπου θες στην Κίνα.

GTS

Member
Επίσης, η ολική έκλειψη ηλίου να ξέρεις ότι είναι από τα πιο όμορφα και απόκοσμα πράγματα που θα δεις στη ζωή σου....έχω δει και είναι μα-γεία.

Ένα από τα 100,200 κτλ πράγματα που πρέπει να δεις μέχρι να βλέπεις τα ραδίκα ανάποδα...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.657
Μέλη
39.408
Νεότερο μέλος
Annie A

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom