• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γαλλία Νότια Γαλλία....

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Σχεδιάζω για μέσα Ιουλίου το παρακάτω. Έχω κλείσει μόνο τα αεροπορικά, και το ξενοδοχείο στην Αvignon (περιορισμένη διαθεσιμότητα λόγω του φεστιβάλ).

Ημέρα 0: άφιξη αργά το βράδυ στη Λυόν και διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο.
Ημέρα 1: αναχώρηση πρωί - πρωί Λυόν - Avignon (TGV) - Nimes. Ενδρομή στο Pont du Gard, επιστροφή Nimes. Διανυκτέρευση.
Ημέρα 2: Nimes, και τρένο για Arles to απόγευμα. Arles, Διανυκτέρευση.
Ημέρα 3: Arles. Το απόγευμα τρένο για Montpellier, διανυκτέρευση.
Ημέρα 4: Montpellier, το απόγευμα τρένο για Carcassonne, διανυκτέρευση.
Ημέρα 5: Carcassone, και το απόγευμα τρένο για Toulouse. Διανυκτέρευση.
Ημέρα 6: Toulouse
Ημέρα 7: Τρένο για Avignon, Avignon. Διανυκτέρευση.
Ημέρα 8: Avignon, Διανυκτέρευση.
Ημέρα 9: Avignon, και το μεσημέρι τρένο για Lyon. Αεροδρόμιο, πτήση για Αθήνα.

Ερωτήσεις:
- Αφιερώνω κάπου πάρα πολύ ή πάρα πολύ λίγο χρόνο (ξέρω ότι είναι πιεσμένο το πρόγραμμα, αλλά...)?
- Έχετε εμπειρία από τρένα στην περιοχή? Είναι αξιόποιστες οι ώρες, μπορείς να προγραμματίσεις με ασφάλεια ανταποκρίσεις? Είναι ανάγκη να κλείσω από πριν εισητήρια για κάποιο κομμάτι?
- Για το Pont du Gard, έχει κανείς κάποια πρόταση για τον τρόπο μετάβασης, εκτός από το Soci ?
- Ξέρει κανείς τι παίζει για left luggage στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της περιοχής? Η εμπειρία μου ως τώρα από Γαλλία είναι ότι η υπηρεσία είναι σχεδόν ανύπαρκτη....

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
Σχεδιάζω για μέσα Ιουλίου το παρακάτω. Έχω κλείσει μόνο τα αεροπορικά, και το ξενοδοχείο στην Αvignon (περιορισμένη διαθεσιμότητα λόγω του φεστιβάλ).

Ερωτήσεις:
- Αφιερώνω κάπου πάρα πολύ ή πάρα πολύ λίγο χρόνο (ξέρω ότι είναι πιεσμένο το πρόγραμμα, αλλά...)?
- Έχετε εμπειρία από τρένα στην περιοχή? Είναι αξιόποιστες οι ώρες, μπορείς να προγραμματίσεις με ασφάλεια ανταποκρίσεις? Είναι ανάγκη να κλείσω από πριν εισητήρια για κάποιο κομμάτι?
- Για το Pont du Gard, έχει κανείς κάποια πρόταση για τον τρόπο μετάβασης, εκτός από το Soci ?
- Ξέρει κανείς τι παίζει για left luggage στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της περιοχής? Η εμπειρία μου ως τώρα από Γαλλία είναι ότι η υπηρεσία είναι σχεδόν ανύπαρκτη....
lyon εχεις ξαναπαει ή οχι?αν ναι, οκ..αν οχι, ασε 1 μερα για να την δεις και αυτη!
avignon, συνολικα ποσες μερες αφιερωνεις?2?πολυ μου φαινεται..μια μερα ειναι αρκετη για avignon, απο ο,τι ξερω!να τολμησω να σου προτεινω να στριμωξεις καπου στο προγραμμα σου(στην αρχη ή στο τελος) και μια μονοημερη στο yvoire??εχεις παει??ειναι πανεμορφο!!

τα τρενα στην περιοχη, απο ο,τι ξερω, ειναι μια χαρα!!αναχωρουν ακριβως στην ωρα τους!κλειστα καλυτερα απο εκει!μολις φτασεις δηλαδη lyon, κλεισε απο εκει ολες σου τις διαδρομες!
μπορεις να τα κλεισεις και μεσω ιντερνετ, αλλα αν τα κλεισεις εκει, θα σου βγουν φθηνοτερα!!εχει κατι προσφορες που δεν τις βρισκεις στο ιντερνετ!!

left luggage ε?δεν νομιζω οτι θα βρεις στους μικρους σταθμους..

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
lyon εχεις ξαναπαει ή οχι?αν ναι, οκ..αν οχι, ασε 1 μερα για να την δεις και αυτη!
avignon, συνολικα ποσες μερες αφιερωνεις?2?πολυ μου φαινεται..μια μερα ειναι αρκετη για avignon, απο ο,τι ξερω!να τολμησω να σου προτεινω να στριμωξεις καπου στο προγραμμα σου(στην αρχη ή στο τελος) και μια μονοημερη στο yvoire??εχεις παει??ειναι πανεμορφο!!

τα τρενα στην περιοχη, απο ο,τι ξερω, ειναι μια χαρα!!αναχωρουν ακριβως στην ωρα τους!κλειστα καλυτερα απο εκει!μολις φτασεις δηλαδη lyon, κλεισε απο εκει ολες σου τις διαδρομες!
μπορεις να τα κλεισεις και μεσω ιντερνετ, αλλα αν τα κλεισεις εκει, θα σου βγουν φθηνοτερα!!εχει κατι προσφορες που δεν τις βρισκεις στο ιντερνετ!!

left luggage ε?δεν νομιζω οτι θα βρεις στους μικρους σταθμους..
- Lyon δεν είναι για μια μέρα μόνο... Θα ξαναπάω, με περισσότερο χρόνο (αλλά όχι κατακαλόκαιρο).
- Avignon ναι, θέλω να μείνω λίγο παραπάνω, λόγω του φεστιβάλ...
- Yvoire πέφτει λίγο μακρυά και εκτός διαδρομής... Θα το συνδυάσω με Γενεύη, κάποια επόμενη φορά...

Με τα τρένα, ιδανικά θέλω να κλείσω από πριν εκεί που τα δρομολόγια είναι λίγα και σπάνια (π.χ. κάθε 3 ώρες), αλλά να έχω ευελιξία στα τοπικά.

vouvali

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΛΥΩΝ ΓΑΛΛΙΑΣ
Ταξίδι-Όνειρο
Μπουένος Αιρες Αργεντινή

Ημέρα 0: άφιξη αργά το βράδυ στη Λυόν και διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο.
Ημέρα 1: αναχώρηση πρωί - πρωί Λυόν - Avignon (TGV) - Nimes. Ενδρομή στο Pont du Gard, επιστροφή Nimes. Διανυκτέρευση.
Ημέρα 2: Nimes, και τρένο για Arles to απόγευμα. Arles, Διανυκτέρευση.
Ημέρα 3: Arles. Το απόγευμα τρένο για Montpellier, διανυκτέρευση.
Ημέρα 4: Montpellier, το απόγευμα τρένο για Carcassonne, διανυκτέρευση.
Ημέρα 5: Carcassone, και το απόγευμα τρένο για Toulouse. Διανυκτέρευση.
Ημέρα 6: Toulouse
Ημέρα 7: Τρένο για Avignon, Avignon. Διανυκτέρευση.
Ημέρα 8: Avignon, Διανυκτέρευση.
Ημέρα 9: Avignon, και το μεσημέρι τρένο για Lyon. Αεροδρόμιο, πτήση για Αθήνα.

Ερωτήσεις:
Εχω σπουδάσει ζήσει στη Γαλλία για αρκετό χρονικό διάστημα και έχω κάνει περίπου την διαδρομή που αναφέρεις, με αφετηρία το Παρίσι αλλά έχοντας νοικιάσει από εκεί αυτοκίνητο. Είναι αρκετά πιεσμένο το πρόγραμμα σου, δηλαδή θέλεις να πάρεις κινηματογραφικές εικόνες από όλες αυτές τις πόλεις που αναφέρεις ότι θα επισκεφθείς. Δεν θα προλαβάινεις να καταγράφονται καν ως εικόνες στο μυαλό, με άγχωσες ένα τρέξιμο μου έβγαλε όλο αυτό. Γιατί δεν την βλέπεις λίγο πιο χαλαρά, αφιερώνοτας 2 μέρες σε κάθε πόλη, βλέποντας σίγουρα λιγότερες αλλά θα πάρεις σίγουρα μία καλή γεύση από κάθε μία. Ας πούμε εμένα μου άρεσε πολύ η Arles, Avignon, Monpellier (δεν προλαβαίνεις σίγουρα μόνο ένα πρωινό). Επίσης σε πρόσφατο άλλο ταξείδι επισκέφθηκα και την Orange, επίσης πολύ γραφική και με ένα καταπληκτικό Θέατρο - σε πλήρη αποκατάσταση και λειτουργία, με φημισμένο θερινό φεστιβάλ.
Οσον αφορά τα τρένα στη Γαλλία, είναι ακριβέστατα στο λεπτό (εκτός και αν, σπάνιο όμως, συμβεί κάποιο ατύχημα ή βλάβη) εγώ προτιμώ να εκδίδω τα εισιτήρια από το site www.voyages-sncf.com, (επίσημο των γαλλικών τρένων) το πληρώνω με πιστωτική κάρτα και το παραλαμβάνω επιτόπου από το γκισέ παραλαβής. Επειδή είναι καλοκαίρι και οι γάλλοι κινούνται αρκετά με τα τρένα τους, είναι καλλίτερα να έχεις προνοήσει για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων.
Το Pont du Gard αξίζει τον κόπο, το επισκέφτηκα οδικώς αλλά λάβε υπόψη σου ότι έχεις πάρα πολύ κόσμο (βρέθηκα εκεί κάποιο Μάιο αρχές).
Δεν ξέρω αν έχεις προβλέψει κατάλλυμα σε όλους τους σταθμούς σου, αν όχι σε συμβουλεύω φθάνοντας να απευθείνεσαι άμεσα στο Office du Tourisme και δοκίμασε τη λύση ενοικίασης δωματίου σε ιδιώτη, είναι καταπληκτική εμπειρία, βέβαια συνήθως δεν υπάρχουν δωμάτια στο κέντρο της πόλης, πρέπει να έχεις όχημα και να βγεις λίγο παραέξω, αλλά συνήθως νοικίαζουν ωραιότατα δωμάτια, πλήρως εξοπλισμένα και γραφικότατα σε παλαιές βίλες με μεγάλα κτήματα.. μοναδική εμπειρία. Διαφορετικά, τα γραφεία τουρισμού τους λειτουργούν άρτια, γνωρίζουν επακριβώς τη διαθεσιμότητα σε κάθε ξενοδοχείο, σου δίνουν λίστα - φωτογραφίες και επιλέγεις, αναλαμβάνοντας εκείνοι να τηλεφωνήσουν και να κάνουν κράτηση μέχρι εσύ να εμφανιστείς και να μπεις στο δωμάτιο. Δεν ξέρω για την υπηρεσία luggage left δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, πάντως γιατί δεν κοιτάς και την δυνατότητα ενοικίασης οχήματος, σου δίνει άλλη ελευθερία, παίρνεις τους μικρούς επαρχιακούς δρόμους, βλέπεις την ύπαιθρο και χωριουδάκια, σταματάς όπου θέλεις, δεν νομίζω ότι θα σου βγει πολύ πιο ακριβά, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι τιμές των τρένων στη Γαλλία τσούζουν. Πριν λίγες μέρες βρισκόμουν Μασσαλία, όπου για να πάω από Παρίσι με τρένο θα μου στοίχιζε 200 ευρώ πήγαινελα, ενώ με αεροπλάνο μου στοίχισε 130 (μέσα στο εισιτήριο Αθήνα - Παρίσι). Θυμάμαι ότι καλές τιμές για ενοικίαση αυτοκινήτων είχε η Avis και η Hertz, μπες στα site τους και κάνε υπολογισμούς. Καλό ταξείδι.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Εχω σπουδάσει ζήσει στη Γαλλία για αρκετό χρονικό διάστημα και έχω κάνει περίπου την διαδρομή που αναφέρεις, με αφετηρία το Παρίσι αλλά έχοντας νοικιάσει από εκεί αυτοκίνητο. Είναι αρκετά πιεσμένο το πρόγραμμα σου, δηλαδή θέλεις να πάρεις κινηματογραφικές εικόνες από όλες αυτές τις πόλεις που αναφέρεις ότι θα επισκεφθείς. Δεν θα προλαβάινεις να καταγράφονται καν ως εικόνες στο μυαλό, με άγχωσες ένα τρέξιμο μου έβγαλε όλο αυτό. Γιατί δεν την βλέπεις λίγο πιο χαλαρά, αφιερώνοτας 2 μέρες σε κάθε πόλη, βλέποντας σίγουρα λιγότερες αλλά θα πάρεις σίγουρα μία καλή γεύση από κάθε μία.
Οι ρυθμοί στα ταξίδια μου είναι πάντα καταιγιστικοι. Εδώ κάλυψα τη Brugge σε μια μέρα και τη Στουτγκάρδη σε μισή, μια Nimes θα μου ξεφύγει? Εκτός αυτού, δε μπορώ να διαθέσω παραπάνω από 1 βδομάδα αδειας... Αλλά αν μείνουν κενά, σε κάποια επόμενη επίσκεψη (που θα έχει κέντρο τη Μασσαλία) θα τα καλύψω.

Ας πούμε εμένα μου άρεσε πολύ η Arles, Avignon, Monpellier (δεν προλαβαίνεις σίγουρα μόνο ένα πρωινό). Επίσης σε πρόσφατο άλλο ταξείδι επισκέφθηκα και την Orange, επίσης πολύ γραφική και με ένα καταπληκτικό Θέατρο - σε πλήρη αποκατάσταση και λειτουργία, με φημισμένο θερινό φεστιβάλ.
Οσον αφορά τα τρένα στη Γαλλία, είναι ακριβέστατα στο λεπτό (εκτός και αν, σπάνιο όμως, συμβεί κάποιο ατύχημα ή βλάβη) εγώ προτιμώ να εκδίδω τα εισιτήρια από το site www.voyages-sncf.com, (επίσημο των γαλλικών τρένων) το πληρώνω με πιστωτική κάρτα και το παραλαμβάνω επιτόπου από το γκισέ παραλαβής. Επειδή είναι καλοκαίρι και οι γάλλοι κινούνται αρκετά με τα τρένα τους, είναι καλλίτερα να έχεις προνοήσει για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων.
Τα τρένα στη Γαλλία τα έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ αρκετά (σε Alsace, Lorraine, Ile De France), χωρίς να μου έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις ως προς την ακρίβεια τους. Όχι σαν το φετινό χάλι του Deutsche Bahn, αλλά σίγουρα χειρότερα π.χ. από τα Ελβετικά.
Η ερώτηση μου αφορούσε τα τρένα στη συγκεκριμένη περιοχή ειδικά. Κυρίως με αγχώνει ότι πρέπει να φτάσω στο αεροδρόμιο αναχώρησης είτε 4 ώρες είτε 50 λεπτά πριν από την πτήση μου... Να το ρισκάρω?

Το Pont du Gard αξίζει τον κόπο, το επισκέφτηκα οδικώς αλλά λάβε υπόψη σου ότι έχεις πάρα πολύ κόσμο (βρέθηκα εκεί κάποιο Μάιο αρχές).
Κακό αυτό... Ίσως να φροντίσω να πάω πολύ νωρίς το πρωί, τότε!

Δεν ξέρω αν έχεις προβλέψει κατάλλυμα σε όλους τους σταθμούς σου, αν όχι σε συμβουλεύω φθάνοντας να απευθείνεσαι άμεσα στο Office du Tourisme και δοκίμασε τη λύση ενοικίασης δωματίου σε ιδιώτη, είναι καταπληκτική εμπειρία, βέβαια συνήθως δεν υπάρχουν δωμάτια στο κέντρο της πόλης, πρέπει να έχεις όχημα και να βγεις λίγο παραέξω, αλλά συνήθως νοικίαζουν ωραιότατα δωμάτια, πλήρως εξοπλισμένα και γραφικότατα σε παλαιές βίλες με μεγάλα κτήματα.. μοναδική εμπειρία. Διαφορετικά, τα γραφεία τουρισμού τους λειτουργούν άρτια, γνωρίζουν επακριβώς τη διαθεσιμότητα σε κάθε ξενοδοχείο, σου δίνουν λίστα - φωτογραφίες και επιλέγεις, αναλαμβάνοντας εκείνοι να τηλεφωνήσουν και να κάνουν κράτηση μέχρι εσύ να εμφανιστείς και να μπεις στο δωμάτιο.
Δε θέλω να χάνω χρόνο στο προορισμό ψάχνοντας για δωμάτια, σίγουρα θα τα έχω κλείσει από πρίν (για την ακρίβεια, μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχω κλείσει). Το κεντρικό location είναι πάντως ένας παράγοντας που δεν διαπραγματεύομαι.

Δεν ξέρω για την υπηρεσία luggage left δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, πάντως γιατί δεν κοιτάς και την δυνατότητα ενοικίασης οχήματος, σου δίνει άλλη ελευθερία, παίρνεις τους μικρούς επαρχιακούς δρόμους, βλέπεις την ύπαιθρο και χωριουδάκια, σταματάς όπου θέλεις, δεν νομίζω ότι θα σου βγει πολύ πιο ακριβά, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι τιμές των τρένων στη Γαλλία τσούζουν. Πριν λίγες μέρες βρισκόμουν Μασσαλία, όπου για να πάω από Παρίσι με τρένο θα μου στοίχιζε 200 ευρώ πήγαινελα, ενώ με αεροπλάνο μου στοίχισε 130 (μέσα στο εισιτήριο Αθήνα - Παρίσι). Θυμάμαι ότι καλές τιμές για ενοικίαση αυτοκινήτων είχε η Avis και η Hertz, μπες στα site τους και κάνε υπολογισμούς. Καλό ταξείδι.
Για τεχνικούς λόγους, η ενοικίαση αυτοκινήτου δεν είναι επιλογή....

vouvali

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΛΥΩΝ ΓΑΛΛΙΑΣ
Ταξίδι-Όνειρο
Μπουένος Αιρες Αργεντινή
Η αλήθεια είναι ότι έχω χρησιμοποιήσει κυρίως τρένα TGV και όχι regional (TER) τα οποία ενδεχομένως να έχουν καθυστερήσεις. Και σίγουρα όχι στην συγκεκριμένη περιοχή, διότι όπως σου είπα πήγα με αυτοκίνητο.
Οσον αφορά το ρίσκο για την αεροπορική πτήση, στη θέση σου θα έκανα check in μέσω ίντερνετ (νομίζω στα office du tourisme διαθέτουν δωρεάν σύνδεση, οπότε μπαίνεις στο site της αεροπορικής σου εταιρείας και τσεκάρεις, τουλάχιστον να γλιτώσεις αυτή την ουρά στο αεροδρόμιο) εγώ το κάνω πάντα αυτό και αν και γυναίκα, αλλά αρκετά έμπειρη ταξιδιώτης, ελαχιστοποιώ τις αποσκευές μου, παίρνω πάντα μαζί μου την βαλίτσα στις διαστάσεις που επιτρέπουν να έχεις ως χειραποσκευή (βλέπε επίσης site Air France πχ.) και δεν καθυστερώ να δώσω - πάρω αποσκευές. Για διαμονή κοίταξε πάντως και στο site του office du tourisme της περιοχής - πόλης που σε ενδιαφέρει και βέβαια στα διάφορα site Kayak, booking...
Ασχετο : είδα μία συλλογή από μεγάλο αριθμό καταπληκτικές φωτο σου, ασχολείσαι επαγγελματικά ; :cool:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ασχετο : είδα μία συλλογή από μεγάλο αριθμό καταπληκτικές φωτο σου, ασχολείσαι επαγγελματικά ; :cool:
Merci για τις πληροφορίες....
Όχι, δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με τη φωτογραφία, είμαι ερασιτέχνης και μάλλον από τους κακούς...:(

miranta

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
- Lyon δεν είναι για μια μέρα μόνο... Θα ξαναπάω, με περισσότερο χρόνο (αλλά όχι κατακαλόκαιρο).
- Avignon ναι, θέλω να μείνω λίγο παραπάνω, λόγω του φεστιβάλ...
- Yvoire πέφτει λίγο μακρυά και εκτός διαδρομής... Θα το συνδυάσω με Γενεύη, κάποια επόμενη φορά...

Με τα τρένα, ιδανικά θέλω να κλείσω από πριν εκεί που τα δρομολόγια είναι λίγα και σπάνια (π.χ. κάθε 3 ώρες), αλλά να έχω ευελιξία στα τοπικά.
εχω την εντύπωση -έτσι έχω μάθει-πως στο φεστιβάλ θα συμμετεχει και ο αγαπημένος μου δάσκαλος Δημήτρης Καταλειφός μαζι με τη Ζαν Μορώ!θα ναι πολύ ωραία εμπειρία

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
εχω την εντύπωση -έτσι έχω μάθει-πως στο φεστιβάλ θα συμμετεχει και ο αγαπημένος μου δάσκαλος Δημήτρης Καταλειφός μαζι με τη Ζαν Μορώ!θα ναι πολύ ωραία εμπειρία
Ωπα! Μιράντα! Του θεατρικού σανιδιού μας προέκυψες;

miranta

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
Ωπα! Μιράντα! Του θεατρικού σανιδιού μας προέκυψες;
Πράγματι λατρεύω το θέατρο και δεν χάνω δεν είμαι όμως επαγγελματίας ηθοποιός !Παρακολουθώ όποτε έχω την ευκαιρία θεατρικά σεμινάρια και σε ένα απ αυτά πέρσι στις Σπέτσες ειχα την χαρά να έχω δάσκαλο τον Καταλειφό και τον λάτρεψα !Δυστυχώς αυτο το καλοκαίρι οι υποχρεώσεις του δεν του επιτρεπουν να συμμετέχει σε κάτι παρόμοιο ..ακριβώς εξαιτίας της συνεργασίας του με τη Ζαν Μορώ...στην Γαλλία αλλά και στην Επίδαυρο ...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα