Παρίσακτος
Member
Αν θέλατε να φέρετε κάποιον Ελλάδα να του δείξετε τι εστί ελληνικό νησί, ποια θα ήταν η επιλογή σας;
Περιοχή:
Κυκλάδες, μιας κι είναι η επιτομή του ελληνικού νησιού για έναν ξένο, θα ήθελα κάπου που να μην έχω ξαναπάει (εξ ου Κουφονήσια και Φολέγανδρος) ή να έχω πάει αρκετά παλιά (εξ ου Μήλος).
Διάρκεια:
5 μέρες
Εποχή:
Πρώτο μισό Σεπτέμβρη.
Κριτήρια:
Ευχαριστώ
Περιοχή:
Κυκλάδες, μιας κι είναι η επιτομή του ελληνικού νησιού για έναν ξένο, θα ήθελα κάπου που να μην έχω ξαναπάει (εξ ου Κουφονήσια και Φολέγανδρος) ή να έχω πάει αρκετά παλιά (εξ ου Μήλος).
Διάρκεια:
5 μέρες
Εποχή:
Πρώτο μισό Σεπτέμβρη.
Κριτήρια:
- Καλές παραλίες. Δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα οι τοπ της χώρας, αλλά επειδή το "εντάξει, δεν είναι και σαν τις ελληνικές παραλίες" έχει φορεθεί πολύ, ας μην εκτεθούμε.
- Γραφικοί οικισμοί. Το βασικό πλεονέκτημα των Κυκλάδων, ρομαντικά καλντερίμια να κάνουμε τις περατζάδες μας, να φάμε και να πιούμε τα ποτάκια μας με ωραίες θέες ή δίπλα στη θάλασσα.
- Κουφονήσια: Θεωρώ ότι πληροί το πρώτο κριτήριο και με το παραπάνω. Δεν έχω ιδέα αν είναι γραφικός ο οικισμός ή αν 5 μέρες είναι too much. Μονοήμερη στο Κάτω Κουφονήσι σίγουρα θα παίξει. Ενδεχομένως να σπάσει σε δυο νησιά (μάλλον Ηρακλειά το άλλο), αλλά δεν θέλω και να τρέχουμε, στόχος είναι να το πάμε χαλαρά. Επίσης ελπίζω η εποχή να είναι κατάλληλη (νομίζω αν μιλούσαμε για Ιούλη ή Αύγουστο, θα αποκλειόταν εύκολα έναντι των αντιπάλων του).
- Φολέγανδρος: Θεωρώ ότι πληροί το δεύτερο κριτήριο, αν και κάποια σχόλια μιλούσαν για μικρή χώρα. Στο κομμάτι των παραλιών πόσο άσχημα τα πράγματα; Ας πούμε σε σύγκριση με Σέριφο, Σίφνο, Σύρο, Αμοργό, Τήνο; Επίσης πρόσβαση στις παραλίες γίνεται με μηχανάκι ή θα σκοτωθούμε; Αμάξι θα προτεινόταν;
- Μήλος: Εδώ νομίζω το πλεονέκτημα είναι η ποικιλία και το γεγονός ότι στις 5 μέρες δύσκολα να βαρεθούμε. Παραλίες τις έχω ως τοπ στο μυαλό μου, ιδίως από άποψη ποικιλομορφίας, αλλά πρόσφατα σχόλια είναι πιο μετριασμένα και με έχει προβληματίσει. Σαφώς το Κλέφτικο κι ίσως η εκδρομή στον Πολύαιγο μπορούν να ανεβάσουν πολύ την εμπειρία, οπότε στο κομμάτι εντυπωσιακά νερά μάλλον καλυμμένοι είμαστε. Επίσης υπάρχουν γραφικοί οικισμοί για περατζάδα ή η απόλυτη μετριότητα όπως σχολιάζεται;
Ευχαριστώ