• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κουφονήσια Μήλος Φολέγανδρος Νησί για αρχές Σεπτέμβρη

Καλύτερο νησί για αρχές Σεπτέμβρη

• Total voters
    19
Αν θέλατε να φέρετε κάποιον Ελλάδα να του δείξετε τι εστί ελληνικό νησί, ποια θα ήταν η επιλογή σας;
Περιοχή:
Κυκλάδες, μιας κι είναι η επιτομή του ελληνικού νησιού για έναν ξένο, θα ήθελα κάπου που να μην έχω ξαναπάει (εξ ου Κουφονήσια και Φολέγανδρος) ή να έχω πάει αρκετά παλιά (εξ ου Μήλος).
Διάρκεια:
5 μέρες
Εποχή:
Πρώτο μισό Σεπτέμβρη.
Κριτήρια:
  • Καλές παραλίες. Δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα οι τοπ της χώρας, αλλά επειδή το "εντάξει, δεν είναι και σαν τις ελληνικές παραλίες" έχει φορεθεί πολύ, ας μην εκτεθούμε.
  • Γραφικοί οικισμοί. Το βασικό πλεονέκτημα των Κυκλάδων, ρομαντικά καλντερίμια να κάνουμε τις περατζάδες μας, να φάμε και να πιούμε τα ποτάκια μας με ωραίες θέες ή δίπλα στη θάλασσα.
Από τις 3 επικρατέστερες επιλογές:
  1. Κουφονήσια: Θεωρώ ότι πληροί το πρώτο κριτήριο και με το παραπάνω. Δεν έχω ιδέα αν είναι γραφικός ο οικισμός ή αν 5 μέρες είναι too much. Μονοήμερη στο Κάτω Κουφονήσι σίγουρα θα παίξει. Ενδεχομένως να σπάσει σε δυο νησιά (μάλλον Ηρακλειά το άλλο), αλλά δεν θέλω και να τρέχουμε, στόχος είναι να το πάμε χαλαρά. Επίσης ελπίζω η εποχή να είναι κατάλληλη (νομίζω αν μιλούσαμε για Ιούλη ή Αύγουστο, θα αποκλειόταν εύκολα έναντι των αντιπάλων του).
  2. Φολέγανδρος: Θεωρώ ότι πληροί το δεύτερο κριτήριο, αν και κάποια σχόλια μιλούσαν για μικρή χώρα. Στο κομμάτι των παραλιών πόσο άσχημα τα πράγματα; Ας πούμε σε σύγκριση με Σέριφο, Σίφνο, Σύρο, Αμοργό, Τήνο; Επίσης πρόσβαση στις παραλίες γίνεται με μηχανάκι ή θα σκοτωθούμε; Αμάξι θα προτεινόταν;
  3. Μήλος: Εδώ νομίζω το πλεονέκτημα είναι η ποικιλία και το γεγονός ότι στις 5 μέρες δύσκολα να βαρεθούμε. Παραλίες τις έχω ως τοπ στο μυαλό μου, ιδίως από άποψη ποικιλομορφίας, αλλά πρόσφατα σχόλια είναι πιο μετριασμένα και με έχει προβληματίσει. Σαφώς το Κλέφτικο κι ίσως η εκδρομή στον Πολύαιγο μπορούν να ανεβάσουν πολύ την εμπειρία, οπότε στο κομμάτι εντυπωσιακά νερά μάλλον καλυμμένοι είμαστε. Επίσης υπάρχουν γραφικοί οικισμοί για περατζάδα ή η απόλυτη μετριότητα όπως σχολιάζεται;
Η ψηφοφορία για λίγο παραπάνω τζέρτζελο (άλλωστε τα νησιά είναι μάλλον αρκετά διαφορετικά), αλλά τα σχόλια σημαντικότερα.
Ευχαριστώ :)

tol_pap

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ταξίδι-Όνειρο
Πανόραμα Β. Αμερικής!!!
Εγώ στη θέση σου για πέντε ημέρες θα πήγαινα στην Μήλο. Έχει αυτό που ψάχνεις σε υπερθετικό βαθμό, χωρίς να υποτιμώ τα άλλα νησιά.

alma

Member
Φολέγανδρος: Γραφικοί οικισμοί φουλ,θέα ανυπέρβλητη, παραλίες μέτριες κ πολλές θέλουν αρκετό ποδαρόδρομο ή βάρκα.

Κουφονήσια: παραλίες υπέροχες,οικισμος έτσι κ έτσι.

Μήλος: Παραλιάρες πολλές κ ποικίλες.Προς το Κάστρο ωραία θέα κ οικισμός καλούτσικός.

Για αυτό που θες,μάλλον Μήλος.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! :)
Κοίτα επιτυχία η Μήλος! Νόμιζα ότι στο φόρουμ τα άλλα νησιά ήταν δημοφιλέστερα :p
Για μένα μαζί με Μύκονο είναι τα νησιά με τις καλύτερες παραλίες των Κυκλάδων, αλλά σχόλια περί υπερτουρισμού που δεν καταφέρνεις καν να κάνεις μπάνιο στο Σαρακίνικο με είχαν προβληματίσει.
Κίμωλος είναι για μονοήμερη; Γιατί την είχα για κάνα λίγο παραπάνω στο μυαλό μου (ή αν π.χ. το σπάγαμε σε 4 Μήλο+2 Κίμωλο)...
Βέβαια τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, οπότε συνεχίστε να ψηφίζετε/σχολιάζετε. Πέρσι μου είχατε προτείνει τη Νάξο και τελικά καταλήξαμε Τήνο (και δεν το μετάνιωσα, μιας κι είναι από τα τοπ νησιά των Κυκλάδων για μένα).:D

varioAthens

Member
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! :)

Βέβαια τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, οπότε συνεχίστε να ψηφίζετε/σχολιάζετε. Πέρσι μου είχατε προτείνει τη Νάξο και τελικά καταλήξαμε Τήνο (και δεν το μετάνιωσα, μιας κι είναι από τα τοπ νησιά των Κυκλάδων για μένα).:D
Φετος σε στελνουμε Μηλο αλλα βλεπω να καταληγεις Σαμο. Τι μας ρωτας πουλακι μου? :bleh:

Φετος σε στελνουμε Μηλο αλλα βλεπω να καταληγεις Σαμο. Τι μας ρωτας πουλακι μου? :bleh:
:haha: :haha: χμμ Σάμος, δεν είναι κακή ιδέα
Πέρα από την πλάκα πέρσι ήταν πιο μοιρασμένες οι γνώμες, φέτος είναι λες και συγκρίνω την Μύκονο με τη Σαλαμί(κο)να, που με κάνει να απορώ πόσο χάλια είναι τέλος πάντων τα Κουφονήσια που ούτε την ψήφο τους δεν βρίσκουν.:bleh:
Πάντως από εκεί που ήταν τρίτη επιλογή, η Μήλος μάλλον πάει για πρωτιά. Οπότε σίγουρα χαμένες δεν θα πάνε οι απαντήσεις σας. Απλώς ήθελα σχόλια και σύγκριση από τους ειδικούς (ήδη η Άλμα αποφάνθηκε, οι άλλοι παραλιολόγοι/νησολάγνοι γιατί σωπαίνουν?) για να τα μεταφέρω και να καταλήξουμε στον προορισμό.

varioAthens

Member
Κοιτα για μενα το ωραιοτερο νησι των Κυκλαδων συνολικα ειναι η Μυκονος. Μου αρεσει πιο πολυ κι απο την Σαντορινη.
Κρινοντας μονο παραλιες ομως, στις Κυκλαδες κερδιζει πανηγυρικα η Μηλος.
Προσωπικη αποψη

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ήρθα για να ρίξω την ψήφο μου, κι επειδή με ξέρετε, δαγκωτό στη Φολέγανδρο, ίσως και μια διανυκτέρευση στη Σίκινο για την τσαχπινιά.
Δικαίως παίρνει την πρωτιά η Μήλος αν μιλάμε για παραλίες, είναι εξωπραγματικες, είναι και μεγάλο νησί οκ, αλλά επειδή μιλάς για γραφικούς οικισμούς στον πρόλογο σου η Φολέγανδρος κερδίζει κατά κράτος, μιας και αυτοί της Μήλου (με εξαίρεση βεβαίως την Πλάκα) μπαίνουν αυτομάτως στην κατηγορία "συγγνώμη που με είδατε".
Το συναίσθημα του νησιού αυτού, απλά δε συγκρίνεται, με μια βόλτα στην Χώρα και την ωραιότερη πλατεία του κόσμου θα καταλάβεις το γιατί... 😉

Last edited:

STKF

Member
Φολέγανδρος. Τα είπε καλύτερα ο προλαλήσας. Κλασσική Κυκλάδα. Να βγεις σε κάποια άκρη της Χώρας και να κοιτάξεις το πέλαγος. Αυτό μόνο του αρκεί.

που με κάνει να απορώ πόσο χάλια είναι τέλος πάντων τα Κουφονήσια που ούτε την ψήφο τους δεν βρίσκουν.:bleh:
Δεν μπορείς να εκτιμήσεις το (πρώην) εναλλακτικό αν δεν δεις πρώτα το κλασσικό.
Υ.Γ Συνδέεται απευθείας με Μήλο.

Η Φολέγανδρος επανέρχεται δυναμικά, όχι σε ποσότητα αλλά σε ποιότητα (είναι και η σφραγίδα του Ψηλού που έχει και τα διαπιστευτήρια).
Για τις παραλίες της Φολεγάνδρου, πού θα τις κατατάσσατε σε σχέση με άλλα νησιά από τα εξής: Σέριφο, Σίφνο, Σύρο, Αμοργό, Τήνο, Πάρο, Ίο, Πάτμο (τύπου "καλύτερα από Ίο και Πάτμο, σαν της Αμοργού, λιγότερο ωραίες από Σίφνο και Σέριφο" ή "δυστυχώς χειρότερα από τα παραπάνω, αλλά και πάλι καλύτερα από την παραλία της Βούλας" :p ). Προφανώς υποκειμενικό, αλλά για να καταλάβω πόσο μέτριες θεωρείτε πως είναι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom