whoknows
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Στο φεγγαρι
- Ταξίδι-Όνειρο
- Στο κεντρο της Γης
Καλημέρα σε όλους,
Σκέφτομαι να κάνω ένα ταξιδάκι 37 ημερών σε Νεπάλ, Μπουτάν, Θιβέτ, Κίνα και λίγο Χονγκ Κονγκ.
Παρακάτω είναι σε πολύ γενικές γραμμές το πρόγραμμα που έχω κατά νου.
Θα παρακαλούσα άτομα που έχουν πάει και γνωρίζουν:
Το πρόγραμμα που έχω σχεδιάσει έχει ως εξής:
Σταματαω την συνεχεια σε αυτο το σημειο ωστε να οριστικοποιησω το κομματι του Νεπαλ με βαση και τις σκεψεις/προτασεις σας πριν προχωρησω στα επομενα.
Μερικες γρηγορες σκεψεις και ερωτησεις ακομα:
1. Δεν εχω βαλει παρα μονο τα πολυ βασικα στην λιστα παραπανω. Προφανως και απειρα μικροτερα πραγματα/μερη θα δω σε καθε πολη
2. Σκεφτομουν για την κοιλαδα της Katmandu να νοικιαζω daily ταξι η καπως ετσι, αντι να παρω αυτοκινητο με οδηγο απο πρακτορειο καθαρα απο αποψη οικονομικη μιας και οι χρεωσεις των πρακτορειων ειναι αρκετα πιο υψηλες. Καπου πηρε το ματι μου οτι υπαρχει uber ή κατι αντιστοιχο στο Νεπαλ. Τι προτεινετε εσεις που εχετε παει απο αποψη μετακινησης στην κοιλαδα?
3. για μεταφορες σε πολεις, οπως Panauti, Dhulikhel, Namobuddha, Patan, Pokhara, Chitwan, Lumbini ειμαι αναμεσα σε turistic bus/ express bus/ αυτοκινητο με οδηγο.
4. Πιστευετε ειναι καλυτερα να κλεισω λοιπον σε καποιο πρακτορειο ολο το πακετο? μονο την μεταφορα? καθολου? η μονο για συγκεκριμενες διαδρομες?
5. επισης ειναι καλυτερα το τουρ απο πρακτορειο, η οπου θελω και χρειαζομαι να βρω local tour guide?
αυτα τα λιγα για αρχη, feel free να πρεοτεινετε οτιδηποτε, ωστε να γινει οσο το δυνατον καλυτερο για να το κλεισω αυτο το κομματι πριν μεταφερθουμε σε Μπουταν/ Θιβετ/ Κινα/ Χονγκ Κονγκ
Ευχαριστω και παλι
Σκέφτομαι να κάνω ένα ταξιδάκι 37 ημερών σε Νεπάλ, Μπουτάν, Θιβέτ, Κίνα και λίγο Χονγκ Κονγκ.
Παρακάτω είναι σε πολύ γενικές γραμμές το πρόγραμμα που έχω κατά νου.
Θα παρακαλούσα άτομα που έχουν πάει και γνωρίζουν:
- να μου προτείνουν διορθώσεις
- είτε στην σειρά για να γίνει ο διαθέσιμος χρόνος πιο efficient
- είτε να βγάλω περιττά πράγματα
- είτε να προσθέσω/αφαιρέσω ημέρες σε κάποιον προορισμό
- ή ακόμα και να προτείνουν κάποιον έξτρα προορισμό που δεν έχω συμπεριλάβει στην λίστα εάν θεωρούν ότι είναι must και δεν θα πρέπει να το χάσω.
Το πρόγραμμα που έχω σχεδιάσει έχει ως εξής:
- Παρασκευή 26/7/2019
- Απογευματινή Πτήση από Αθήνα προς Κωνσταντινούπολη. Άφιξη νωρίς το βραδάκι
- Σάββατο 27/7/2019
- Λίγο μετά τα μεσάνυχτα πτήση από Κωνσταντινούπολη προς Katmandu. Άφιξη το μεσημέρι. Ξενοδοχείο check in και ελεύθερη ημέρα βόλτας στην πόλη. Διανυκτέρευση στην Katmandu
- Κυριακή 28/7/2019
- Επίσκεψη στα Kathmandu Durbar Square & Swoyambhunath και στην συνέχεια βόλτες στο Katmandu. Διανυκτέρευση στην Katmandu
- Δευτέρα 29/7/2019
- Επίσκεψη στο Bouddhanath Stupa και μετά στο Pashupatinath Temple. Στην συνέχεια επίσκεψη στο Sankhu για να δω τα “Water of the Kalpa” & “Fire of the Kalpa”. Διανυκτέρευση στην Katmandu
- Τρίτη 30/7/2019
- Επίσκεψη προς Bhaktapur για να δω τις 4 κύριες πλατείες (Durbar, Taumadhi, Dattatreya and Pottery) συν ότι άλλο έχει ενδιαφέρον. Στην συνέχεια οδήγηση προς το Changu Narayan, μέσα από δάση, φάρμες και γραφικά χωριά για να δω το σε στυλ παγόδας Hindu temple που είναι αφιερωμένο στον Vishnu. Στην συνέχεια, οδήγηση προς τον τελικό προορισμό της ημέρας το Nagarkot για να δω το ηλιοβασίλεμα με θέα το Dhaulagiri & το Kangchenjunga. Διανυκτέρευση στην Nagarkot.
- Τέταρτη 31/7/2019
- Ξεκινάω με την ανατολή από την Nagarkot. Στην συνέχεια οδήγηση στο Panauti. Από ότι έχω διαβάσει είναι μια αρχαία πόλη με ωραίους αρχαίους ναούς. Στην συνέχεια οδήγηση προς το Dhulikhel για να απολαύσω θέα των Ιμαλάιων. Εν συνέχεια οδήγηση προς το Namobuddha και επίσκεψη στο Namobuddha Monastery. Διανυκτέρευση στο Namobuddha.
- Πέμπτη 1/8/2019
- Οδήγηση προς Patan και όλη την ημέρα εκεί. Διανυκτέρευση στο Patan.
- Παρασκευή 2/8/2019
- Επίσκεψη στο Chovar Gorge. Εν συνέχεια οδήγηση νοτιοδυτικά προς τα Chandragiri Hills για πανοραμική θέα της κοιλάδας της Katmandu και των Ιμαλάιων και αν θυμάμαι καλά κάπου εκεί κοντά είναι και το Bhaleshwor Mahadev Temple για επίσκεψη. Διανυκτέρευση στην Katmandu
- Σάββατο 3/8/2019
- Οδήγηση απο Katmandu προς Pokhara. Άφιξη και βόλτα /εξερεύνηση της πόλης. Διανυκτέρευση στην Pokhara.
- Κυριακή 4/8/2019
- Επίσκεψη στο Tibetan Refugee Camp, στο International Mountain Museum, στα David falls, στο famous cave, και στα Peace Pagoda. Εν συνέχεια οδήγηση προς το Sarankot. Ανάβαση που έχω διαβάσει ότι από 45 λεπτά ως 1ωρα+ ανάλογα την φυσική κατάσταση του καθενός και διανυκτέρευση στο Sarankto για να απολαύσω την ανατολή από εκεί.
- Δευτέρα 5/8/2019
- Πολύ πρωινό ξύπνημα για την ανατολή με θέα τα Ιμαλάια. Επίσκεψη στο Bindabasini Temple και το Tal Barahi Temple. Εν συνέχεια οδήγηση προς Lumbini. Διανυκτέρευση στο Lumbini.
- Τρίτη 6/8/2019
- Επίσκεψη στον τόπο γεννήσεως του Βούδα. Εν συνέχεια οδήγηση προς Chitwan. βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση στο Chitwan.
- Τέταρτη 7/8/2019
- Επίσκεψη στο World Heritage Site of Chitwan National Park. Μετά από Chitwan για Katmandu. Υπάρχει μια σκέψη με αυτοκίνητο αντί για αεροπλάνο, μιας και η τελευταία πτήση που έχω δει φεύγει γύρω στις 4 το απόγευμα πότε μου κόβει την ημέρα στην μέση. Διανυκτέρευση στο Katmandu (ασχέτως ώρας άφιξης)
Μερικες γρηγορες σκεψεις και ερωτησεις ακομα:
1. Δεν εχω βαλει παρα μονο τα πολυ βασικα στην λιστα παραπανω. Προφανως και απειρα μικροτερα πραγματα/μερη θα δω σε καθε πολη
2. Σκεφτομουν για την κοιλαδα της Katmandu να νοικιαζω daily ταξι η καπως ετσι, αντι να παρω αυτοκινητο με οδηγο απο πρακτορειο καθαρα απο αποψη οικονομικη μιας και οι χρεωσεις των πρακτορειων ειναι αρκετα πιο υψηλες. Καπου πηρε το ματι μου οτι υπαρχει uber ή κατι αντιστοιχο στο Νεπαλ. Τι προτεινετε εσεις που εχετε παει απο αποψη μετακινησης στην κοιλαδα?
3. για μεταφορες σε πολεις, οπως Panauti, Dhulikhel, Namobuddha, Patan, Pokhara, Chitwan, Lumbini ειμαι αναμεσα σε turistic bus/ express bus/ αυτοκινητο με οδηγο.
4. Πιστευετε ειναι καλυτερα να κλεισω λοιπον σε καποιο πρακτορειο ολο το πακετο? μονο την μεταφορα? καθολου? η μονο για συγκεκριμενες διαδρομες?
5. επισης ειναι καλυτερα το τουρ απο πρακτορειο, η οπου θελω και χρειαζομαι να βρω local tour guide?
αυτα τα λιγα για αρχη, feel free να πρεοτεινετε οτιδηποτε, ωστε να γινει οσο το δυνατον καλυτερο για να το κλεισω αυτο το κομματι πριν μεταφερθουμε σε Μπουταν/ Θιβετ/ Κινα/ Χονγκ Κονγκ
Ευχαριστω και παλι