Eleni P
Member
- Μηνύματα
- 101
- Likes
- 492
Περιεχόμενα
Hμέρα 7η
Τρίτη μέρα στην Μπολόνια λοιπόν και το πρόγραμμα ξεκινούσε με την περιοχή του πανεπιστημίου.
Έχει το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ευρώπης, επισήμως απο το 1088 και αριθμεί πολλές σχολές.
Ξεκινήσαμε απο την Porta San Donato, μια πύλη των πρώην εξωτερικών μεσαιωνικών τειχών στην πανεπιστημιακή περιοχή της πόλης.
Απο εκεί πήραμε τη Via Zamboni θαυμάζοντας τα πανεπιστημιακά κτήρια. Κάπου πετύχαμε και μια ορκομωσία αν θυμάμαι καλα.
Περάσαμε απο τη Βασιλική του San Giacomo Maggiore, Ρωμαιοκαθολική εκκλησία που εξυπηρετεί ένα μοναστήρι Αυγουστινιανών μοναχών.
Δυστυχως ήταν κλειστή.
Καταλήξαμε στο Finestrella. Πρόκειται για ένα μικρό παράθυρο που μόλις το ανοίγεις έχεις θέα σε ένα μικρό κανάλι που κατασκευάστηκε στον μεσαίωνα.
Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο και εννοείται πως τραβήξαμε το απαραίτητο βίντεο με το παράθυρο να ανοίγει
Επιστρέψαμε στο κέντρο και στην κλειστή αγορά Mercato di Mezzo γιατί ήταν ώρα για ένα άπερολ!!
Υπάρχουν πολλές επιλογές για φαγητό εδω αν θέλετε και ένας ωραίος χώρος επάνω όπου μπορείτε να καθήσετε. Εμείς πάντως το ευχαριστηθήκαμε!!
Επιστρέφοντας στο σπίτι περάσαμε απο την Piazza Santo Stefano με την ομόνυμη εκκλησία.
Και πήραμε το δρομάκι που οδηγούσε στο σπίτι για λίγη ξεκούραση.
Το βράδυ επιστρέψαμε στην ίδια πλατεία για να πάμε σε ένα συγκεκριμένο μαγαζί για κοκτέιλ, στο Camera Con Vista Bistrot.
Το συγκεκριμένο μαγαζί είναι πολύ ιδιαίτερο. Στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτήριο του 18ου αιώνα, το Palazzo Isolani, και μετά απο πολλές προσεκτικές ανακαινήσεις και τις ιδέες ενός κυνηγού αντικών, μετατράπηκε σε αυτό το μοναδικό Bar-Restaurant.
Εννοείται πως δεν χάσαμε χρόνο και παραγγείλαμε τα κοκτειλ μας και ήταν όλα μοναδικά.
Καταευχαριστημένες και αφού τελειώσαμε τα ποτά μας, φύγαμε για φαγητο.
Είχαμε κλείσει στο Taberna del re Vallot.
Γενικά προσπαθούσαμε να κάνουμε κράτηση σε όποιο μαγαζί μας άρεσε γιατί πέρα απο την πρώτη μέρα (Τετάρτη), τις υπόλοιπες γινόταν πανικός.
Το μαγαζί ήταν γεμάτο, χρειάστηκε να περιμένουμε κ λίγο, αλλά όλα ήρθαν γρήγορα και ήταν νόστιμα.
Δοκιμάσαμε διάφορα πράγματα.
Εδώ είναι μια ποικιλία απο τηγανητά λαχανικά, πολύ ωραία, με την μόνη παραφωνία τα τηγανητά μπαλάκια που βλέπετε και που όπως κ εσείς, έτσι κ εμείς, βλέποντας τα νομίζαμε οτι θα είναι κάποιο είδος τυροκροκέτας. Όχι όμως, ήταν κρέμα γλυκιά (σαν την κρέμα που έχουμε στα τρίγωνα Πανοράματος), παναρισμένη και τηγανισμένη. Τι να πω..
Εδώ έχουμε ένα είδος μακαρονιών που λέγονται Garmina με ραγού.
Κεφτεδάκια με μια ιδιαίτερη σάλτσα, επίσης ένα γνωστό φαγητό στην Μπολόνια.
Και ένα σνίτσελ με λιωμένο τυρί και πατατούλες.
Για μια ακόμη φορά δεν μας απογοήτευσε τίποτα, οπότε γυρίσαμε στο σπίτι για ξεκούραση.
Ακολουθούσε η τελευταία μας μέρα στην Μπολόνια.
Τρίτη μέρα στην Μπολόνια λοιπόν και το πρόγραμμα ξεκινούσε με την περιοχή του πανεπιστημίου.
Έχει το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ευρώπης, επισήμως απο το 1088 και αριθμεί πολλές σχολές.
Ξεκινήσαμε απο την Porta San Donato, μια πύλη των πρώην εξωτερικών μεσαιωνικών τειχών στην πανεπιστημιακή περιοχή της πόλης.
Απο εκεί πήραμε τη Via Zamboni θαυμάζοντας τα πανεπιστημιακά κτήρια. Κάπου πετύχαμε και μια ορκομωσία αν θυμάμαι καλα.
Περάσαμε απο τη Βασιλική του San Giacomo Maggiore, Ρωμαιοκαθολική εκκλησία που εξυπηρετεί ένα μοναστήρι Αυγουστινιανών μοναχών.
Δυστυχως ήταν κλειστή.
Καταλήξαμε στο Finestrella. Πρόκειται για ένα μικρό παράθυρο που μόλις το ανοίγεις έχεις θέα σε ένα μικρό κανάλι που κατασκευάστηκε στον μεσαίωνα.
Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο και εννοείται πως τραβήξαμε το απαραίτητο βίντεο με το παράθυρο να ανοίγει
Επιστρέψαμε στο κέντρο και στην κλειστή αγορά Mercato di Mezzo γιατί ήταν ώρα για ένα άπερολ!!
Υπάρχουν πολλές επιλογές για φαγητό εδω αν θέλετε και ένας ωραίος χώρος επάνω όπου μπορείτε να καθήσετε. Εμείς πάντως το ευχαριστηθήκαμε!!
Επιστρέφοντας στο σπίτι περάσαμε απο την Piazza Santo Stefano με την ομόνυμη εκκλησία.
Και πήραμε το δρομάκι που οδηγούσε στο σπίτι για λίγη ξεκούραση.
Το βράδυ επιστρέψαμε στην ίδια πλατεία για να πάμε σε ένα συγκεκριμένο μαγαζί για κοκτέιλ, στο Camera Con Vista Bistrot.
Το συγκεκριμένο μαγαζί είναι πολύ ιδιαίτερο. Στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτήριο του 18ου αιώνα, το Palazzo Isolani, και μετά απο πολλές προσεκτικές ανακαινήσεις και τις ιδέες ενός κυνηγού αντικών, μετατράπηκε σε αυτό το μοναδικό Bar-Restaurant.
Εννοείται πως δεν χάσαμε χρόνο και παραγγείλαμε τα κοκτειλ μας και ήταν όλα μοναδικά.
Καταευχαριστημένες και αφού τελειώσαμε τα ποτά μας, φύγαμε για φαγητο.
Είχαμε κλείσει στο Taberna del re Vallot.
Γενικά προσπαθούσαμε να κάνουμε κράτηση σε όποιο μαγαζί μας άρεσε γιατί πέρα απο την πρώτη μέρα (Τετάρτη), τις υπόλοιπες γινόταν πανικός.
Το μαγαζί ήταν γεμάτο, χρειάστηκε να περιμένουμε κ λίγο, αλλά όλα ήρθαν γρήγορα και ήταν νόστιμα.
Δοκιμάσαμε διάφορα πράγματα.
Εδώ είναι μια ποικιλία απο τηγανητά λαχανικά, πολύ ωραία, με την μόνη παραφωνία τα τηγανητά μπαλάκια που βλέπετε και που όπως κ εσείς, έτσι κ εμείς, βλέποντας τα νομίζαμε οτι θα είναι κάποιο είδος τυροκροκέτας. Όχι όμως, ήταν κρέμα γλυκιά (σαν την κρέμα που έχουμε στα τρίγωνα Πανοράματος), παναρισμένη και τηγανισμένη. Τι να πω..
Εδώ έχουμε ένα είδος μακαρονιών που λέγονται Garmina με ραγού.
Κεφτεδάκια με μια ιδιαίτερη σάλτσα, επίσης ένα γνωστό φαγητό στην Μπολόνια.
Και ένα σνίτσελ με λιωμένο τυρί και πατατούλες.
Για μια ακόμη φορά δεν μας απογοήτευσε τίποτα, οπότε γυρίσαμε στο σπίτι για ξεκούραση.
Ακολουθούσε η τελευταία μας μέρα στην Μπολόνια.