dimosf
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Κεφάλαιο 2ο][B][U]Ο Κούρος του Φλεριού και η μοναδικότητα της Δροσιανής![/U][/B
- Κεφάλαιο 3ο
- Κεφάλαιο 4ο
- Κεφάλαιο 5ο
- Κεφάλαιο 6ο][B][U]Ο απόηχος των έργων Του Μάρκου Σανούδου στο Θερινό Ηλιοστάσιο!! [/U][/B
- Κεφάλαιο 7ο
- Κεφάλαιο 8ο
- Κεφάλαιο 9ο][U][B]Το Ιερό της Δήμητρας και τα χωριά του σμιριγλιού! [/B][/U
- Κεφάλαιο 10ο
- Κεφάλαιο 11ο
- Κεφάλαιο 12ο][CENTER][attach=full]53470[/attach][/CENTER
- Κεφάλαιο 13ο
- Κεφάλαιο 14ο][U][B]Ο Κούρος του Απόλλωνα και η Πορτάρα στο ηλιοβασίλεμα! [/B][/U
- Κεφάλαιο 15ο
- Κεφάλαιο 16ο
- Κεφάλαιο 17ο][U][B]Σύγχρονη Τέχνη και ο παράδεισος της Ποταμιάς! [/B][/U
- Κεφάλαιο 18ο
- Κεφάλαιο 19ο
- Κεφάλαιο 20ο][U][B]Η μελαγχολική γεύση της επιστροφής![/B][/U
Τι με έχει πιάσει τελευταία; Θέλω νησί οπωσδήποτε και επειγόντως. Σκέφτομαι Κυκλάδες και λιγώνω, βλέπω τις εκπομπές του Λιάβα με Δωδεκανησιακά στην τηλεόραση και βουρκώνω. Τι είναι αυτό πάλι; Πάντα ήθελα να ταξιδεύω και δεν είχα ιδιαίτερες προτιμήσεις. Τώρα όμως θέλω νησί και μάλιστα μόνο Αιγαίο, και μάλιστα Κυκλάδες, Δωδεκάνησα ή Κρήτη (!!!!!!!!!!). Έχω αρχίσει να ανησυχώ με την κατάστασή μου.
Τελικά έχει και τα καλά της η κρίση. Οι προσφορές που έρχονται καθημερινά με ηλεκτρονικά μηνύματα είναι η λύση. Βρήκαμε λοιπόν για Νάξο 78Ευρώ για 6 νύχτες (!!!). Χωρίς δεύτερη κουβέντα κανονίσαμε με τους φίλους μας, βρήκαμε τα εισιτήρια, ετοίμασα το αυτοκίνητο και είμαστε έτοιμοι. Θα πάμε μόνο με το δικό μας και έτσι θα έρθει πιο οικονομικά.
Το 1999, με την ίδια (σχεδόν πάντα) παρέα κάναμε διακοπές στην Πάρο. Ένα άλλο φιλικό ζευγάρι ήταν τις ίδιες μέρες στη Νάξο. Έτσι κανονίσαμε να πάμε ημερήσια στο διπλανό νησί για μια πρώτη γνωριμία. Πήγαμε μόνο στη Χώρα και στην Αγία Άννα για μπάνιο και φαΐ. Επειδή η πρώτη γεύση ήταν όμορφη αλλά πολύ μικρή, πάντα ήθελα ένα ταξιδάκι κάποιων ημερών στη Νάξο. Το νησί όπου γεννήθηκε ο Διόνυσος, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε την Αριάδνη όταν την άφησε εκεί ο Θησέας. Στη Νάξο της μακραίωνης ιστορίας, των ατέλειωτων αμμουδιών, της πληθώρας μοναδικών μνημείων, των μύθων, των τραγουδιστάδων, του σμιριγλιού.
Έτοιμοι λοιπόν. Φύγαμε!!
Στο Αιγαίο του μελτεμιού!
Ξυπνήσαμε μεσ’ στη μαύρη νύχτα. Το καράβι φεύγει λίγο πριν τις 7.30 το πρωί και έχουμε να πάμε στον Πειραιά. Το δελτίο καιρού μας είχε ανησυχήσει. 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Βέβαια το καράβι ήταν ολοκαίνουριο και τεράστιο. Αν και είχε λοιπόν αρκετή θάλασσα δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Στις 11.30 μπήκαμε στο λιμάνι της Παροικιάς στην Πάρο.
Οι εικόνες μου ξύπνησαν αναμνήσεις από το ταξίδι μας εκεί 13 χρόνια πριν. Σύντομα φύγαμε από την Πάρο και περίπου στις 12 40 βλέπαμε την Πορτάρα μπαίνοντας στο λιμάνι στη Νάξο. Μετά από μισή ώρα περίπου φτάσαμε στα δωμάτιά μας στην περιοχή Πλάκα, γύρω στα 10 χμ από τη Χώρα προς τα νότια. Η φίλη μας, επηρεασμένη έντονα από το ταξίδι έπεσε για ύπνο. Οι υπόλοιποι τρεις κατεβήκαμε στην παραλία για φαΐ. Εγώ μόνο έκανα μια βουτιά. Η παραλία καταπληκτική, η θάλασσα απίθανη. αλλά τα νερά πολύ κρύα. Μετά το φαΐ έκατσα λίγο να γράψω τα την ημέρας στον υπολογιστή και μετά ύπνο μέχρι τις 8 (!!!). Το βράδυ κατεβήκαμε στη Χώρα για βόλτα και φαΐ. Είναι όλα τόσο όμορφα! Ευτυχώς ο βοριάς κρατάει τη θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα.
Κοιτώ την υπέροχα φωτισμένη Πορτάρα και καληνυχτίζω νοερά τον Απόλλωνα, ευτυχισμένος που ζω τόση ομορφιά γύρω μου!
Τελικά έχει και τα καλά της η κρίση. Οι προσφορές που έρχονται καθημερινά με ηλεκτρονικά μηνύματα είναι η λύση. Βρήκαμε λοιπόν για Νάξο 78Ευρώ για 6 νύχτες (!!!). Χωρίς δεύτερη κουβέντα κανονίσαμε με τους φίλους μας, βρήκαμε τα εισιτήρια, ετοίμασα το αυτοκίνητο και είμαστε έτοιμοι. Θα πάμε μόνο με το δικό μας και έτσι θα έρθει πιο οικονομικά.
Το 1999, με την ίδια (σχεδόν πάντα) παρέα κάναμε διακοπές στην Πάρο. Ένα άλλο φιλικό ζευγάρι ήταν τις ίδιες μέρες στη Νάξο. Έτσι κανονίσαμε να πάμε ημερήσια στο διπλανό νησί για μια πρώτη γνωριμία. Πήγαμε μόνο στη Χώρα και στην Αγία Άννα για μπάνιο και φαΐ. Επειδή η πρώτη γεύση ήταν όμορφη αλλά πολύ μικρή, πάντα ήθελα ένα ταξιδάκι κάποιων ημερών στη Νάξο. Το νησί όπου γεννήθηκε ο Διόνυσος, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε την Αριάδνη όταν την άφησε εκεί ο Θησέας. Στη Νάξο της μακραίωνης ιστορίας, των ατέλειωτων αμμουδιών, της πληθώρας μοναδικών μνημείων, των μύθων, των τραγουδιστάδων, του σμιριγλιού.
Έτοιμοι λοιπόν. Φύγαμε!!
Στο Αιγαίο του μελτεμιού!
Ξυπνήσαμε μεσ’ στη μαύρη νύχτα. Το καράβι φεύγει λίγο πριν τις 7.30 το πρωί και έχουμε να πάμε στον Πειραιά. Το δελτίο καιρού μας είχε ανησυχήσει. 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Βέβαια το καράβι ήταν ολοκαίνουριο και τεράστιο. Αν και είχε λοιπόν αρκετή θάλασσα δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Στις 11.30 μπήκαμε στο λιμάνι της Παροικιάς στην Πάρο.
(συνεχίζεται)
Attachments
-
25,5 KB Προβολές: 60
-
96,2 KB Προβολές: 48