Tsegis
Member
Περιεχόμενα
Ξεψαχνίζοντας στο forum όλα τα σχετικά με την αγαπημένη μου Βραζιλία θέματα, πρόσεξα ότι κανείς δεν έχει γράψει κάποια ιστορία για την σύγχρονη - άγνωστη στους περισσότερους, πρωτεύουσας της Βραζιλίας, την Μπραζίλια. Μιας και την επισκέφτηκα πέρσι τον Ιούνη για ένα μήνα περίπου, όσο δηλαδή και το διάστημα παραμονής της Εθνικής μας ομάδας στο Mundial, σκέφτηκα να δώσω μια εικόνα αυτής της μοντέρνας πόλης.
Το ταξίδι ήταν επαγγελματικό (να ναι καλά η Εθνικάρα μας) οπότε δεν είχα τη δυνατότητα μετακίνησης σε άλλες περιοχές της Βραζιλίας, μου δόθηκε όμως η δυνατότητα να μπω για τα καλά στην καθημερινότητα και στην κουλτούρα των Βραζιλιάνων, να γυρίζω στην πόλη λες και ήμουν στο χωριό μου, κάνοντας μέχρι και στέκια τον έναν αυτό μήνα που πρόλαβα να μείνω. Οι Βραζιλιάνοι σε κερδίζουν από την πρώτη στιγμή, από την πρώτη επαφή που θα έχεις μαζί τους. Είναι αλήθεια ότι στην Μπραζίλια, σαν μια πόλη η οποία χτίστηκε μέσα σε 41 μόνο μήνες και μετράει κάτι λιγότερο από 60 χρόνια ιστορίας, δεν θα συναντήσεις ούτε φαβέλες, ούτε πολύ φτώχεια στους δρόμους, λόγω του ότι κυρίως μένουν σ' αυτή δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και γενικά ψιλοευκατάστατοι Βραζιλιάνοι. Δεν παύει όμως ο κόσμος να έχει το ταπεραμέντο, την ιδιαιτέρη αυτή τρέλα για τον χορό, το ποδόσφαιρο και όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διασκέδαση. Eu Brasilia λοιπόν για αρχή..
Η συνέχεια σε λίγο...