• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Μουσειο Ρενε Μαγκριτ στις Βρυξελλες.

getxowoman

Member
Μουσείο Ρενέ Μαγκρίτ στις Βρυξέλλες
awww.kathimerini.gr_kathnews_images_dot_clear.gif
Το μουσείο αφιερωμένο στον σουρεαλιστή ζωγράφο θα εγκαινιαστεί στις 2 Ιουνίου. Άνδρες με μαύρα κοστούμια και τσόχινα καπέλα «μελόν», μαύρες ομπρέλες, μεγάλα λευκά σύννεφα σε καταγάλανους ουρανούς, πράσινα μήλα και καθρέπτες... εάν μπορείτε να συνδυάσετε αυτές τις εικόνες, πιθανώς να έχετε μια προτίμηση για τον σουρεαλισμό, του βελγικού όμως ύφους.
Περίπου 40 χρόνια μετά το θάνατό του, ένα μουσείο αφιερωμένο στον μεγάλο βέλγο σουρεαλιστή ζωγράφο Ρενέ Μαγκρίτ πρόκειται να εγκαινιαστεί τις Βρυξέλλες στις 2 Ιουνίου.
«Νομίζω ότι ο Μαγκρίτ είναι ο καλύτερος πρεσβευτής μας. Όπως ο Πικάσο στο Παρίσι και ο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ, του αξίζει ένα μουσείο αφιερωμένο σε αυτόν», δήλωσε στο Ρόιτερ ο Τσάρλι Χερσκοβίτσι πρόεδρος του Ιδρύματος Μαγκρίτ σε μια εκδήλωση που έγινε σήμερα για την έναρξη λειτουργίας του Μουσείου.
Ο Μαγκρίτ θεωρείται από τους Βέλγους ως ο μεγαλύτερος ζωγράφος της χώρας τους τον 20ο αιώνα και ο σουρεαλισμός του χαρακτηρίζεται από τους πραγματικά «αδύνατους» συνδυασμούς πολύ κοινών καθημερινών στοιχείων.
Στο Μουσείο Μαγκρίτ στις Βρυξέλλες παρουσιάζονται 250 έργα του διάσημου ζωγράφου

πηγη:kathimerini.gr

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Οπα, ειναι απο τους αγαπημενους μου! Παει η μητερα μου τωρα για 10 μερες Βρυξελλες, θα της πω να το επισκεφτει! Ευχαριστουμε getxowoman!

alexstef2

Member
Κ εμένα είναι από τους αγαπημένους μου!! Νομίζω το κτίριο του μουσείου το είχε ζωγραφίσει σε ένα πίνακα του!
Για το μουσείο του έχει πέσει τρελή διαφήμιση σε Ευρώπη!

vrea

Member
Είναι καταπληκτικό μουσείο αν και περίμενα (και ήθελα...) να δω περισσότερα από τα γνωστά έργα του. Όπως και να έχει ο Μαγκριτ είναι μια σουρεαλιστική εμπειρία. Εξαιρετικά ταλαντούχος.
Κάτι που δεν ήξερα και το είδα σε ένα ντοκυμαντερ που είχε στο μουσείο για την ζωή του, είναι ότι ο άνθρωπος που τον έκανε πλούσιο και εμπορικό στο τέλος της ζωής του ήταν ο Ιόλας. Μια παρεξηγημένη προσωπικότητα για εμάς τους έλληνες που η μοίρα του τον έφερε στην Ελλάδα την εποχή του αυριανισμού και είχε την εξέλιξη που ξέρουμε.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.788
Μέλη
39.518
Νεότερο μέλος
Kostasrs22

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom