Μονοήμερη εξωτερικό-Βοήθεια στην πρωτάρα 🤪

Καλησπέρα σας, παρακολουθώ καιρό το φόρουμ αυτό και πιστεύω μπορείτε να με βοηθήσετε. Είμαι 18 και 22 Σεπτέμβρη το αγόρι μου έχει γενέθλια και θέλω να του κάνω έκπληξη και να πάμε μια μονοήμερη εξωτερικό. Δεν ξέρω τίποτα από αυτά και ζητάω βοήθεια να μου πείτε ωραία μέρη εξωτερικό για μονοημερες καθώς και ποια εταιρία να διαλέξω για οικονομικά εισητηρια κλπ κλπ
Επίσης αν γνωρίζετε κανένα οικονομικό ξενοδοχείο όπου θα μπορούσαμε να μείνουμε το βράδυ και να γίνουν 2 οι μέρες θα το εκτιμούσα πολύ! ☺ Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Γεια σου Ευαγγελία!
Η ιδέα σου όμορφη, η επιθυμία σου υπέροχη. ;)
Πες μας όμως, από πού θέλεις να πετάξετε κατά βάση;
Επίσης, όλη η ιστορία με τον κορονοϊό δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει μία πρωτάρα σε ένα τέτοιο ταξίδι. Όσα μέλη ταξιδεύουν αυτή την περίοδο στο εξωτερικό ίσως μπορούν να βοηθήσουν, εμείς δεν προγραμματίσαμε κάτι.
Δεν σου λέω να μην το κάνεις, ίσα ίσα χαίρομαι να βλέπω τέτοιες ιδέες και προθυμία.
Απλά δεν έχω ιδέα τι παίζει από προορισμούς και περιορισμούς, έχοντας υπόψη ότι κάθε λίγο και λιγάκι αλλάζουν και τα δεδομένα.
Έτσι πρόχειρα ας πούμε, σε κανονικές συνθήκες θα έλεγα να πάτε Μάλτα, ή και Κύπρο για ένα γρήγορο διήμερο. Ψάξου όμως με κορονοϊό κτλ, τι γίνεται με τις πτήσεις και αποφασίζεις.
Κι αν δεν κάτσει, μη σκας! Όρεξη να έχεις, κανόνισε κάτι όμορφο εντός και βλέπεις!

Stavros1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Έχω κάνει αρκετές μονοήμερες στο εξωτερικό, μια περίοδο που υπήρχαν πολλά μίλια για ξόδεμα, λίγος χρόνος και όρεξη για αποδράσεις που δεν καταλαγιάζει!

Κατ' αρχήν αεροπορική μονοήμερη σε μέρος που δεν έχεις ξαναεπισκεφθεί είναι ρίσκο, αλλά και πραγματικά όμορφη εμπειρία.
Επίτρεψε μου μερικές γενικότερες συμβουλές πριν κάνω την πρόταση μου.
1. Για μια επιτυχημένη μονοήμερη κοιτάς σε κάποιο κοντινό μέρος, μέχρι 3 ώρες πτήσης το πολύ.
2. Το αεροδρόμιο της πόλης προορισμού πρέπει να εύκολα και γρήγορα προσβάσιμο από το αεροδρόμιο, κατά προτίμηση με τρένο (που δεν επηρεάζεται από την κίνηση).
3. Προφανώς η πτήση της επιστροφής θα είναι αργά το απόγευμα. Υπολόγιζε χωρίς τις μετακινήσεις από προς αεροδρόμιο να έχεις τουλάχιστον 5 ώρες "γεμάτες" στην ξένη χώρα.
4. Ξεχνάς ουρές σε μουσεία ή άλλα αξιοθέατα. Η μονοήμερη σου θα είναι μια όμορφη βόλτα στην πόλη και γεύμα σε ένα ωραίο εστιατόριο. Το ξέρεις ότι δεν θα δεις όλη την πόλη, αλλά πίστεψε με και αυτό το λίγο είναι πολύ αναζωογονητικό.
5. Εννοείται κοιτάζεις χώρες ευρωπαικές που βρίσκονται στη Σένγκεν και δεν θα φας τον (λιγοστό) πολύτιμο χρόνο σου σε ελέγχους, διατυπώσεις κτλ. Οπότε χώρες της Μ. Ανατολής, προφανώς αποκλείονται.

Αφού αποφάσισες να κάνεις αυτήν την όμορφη υπέρβαση για μονοήμερη στο εξωτερικό θα σου προτείνω την... Ελβετία! Ζυρίχη ή Γενεύη. Και οι δύο είναι γυρω στις 2μιση-3 ώρες πτήση. Τα αεροδρόμια απέχουν από την πόλη 15' ή και λιγότερο, και είναι πόλεις μικρές σε έκταση και εύκολα "περπατήσιμες". Και οι δύο πόλεις έχουν πρωινές πτήσεις από Αθήνα και απογευματινές προς την Αθήνα.

Την Γενεύη την έχω κάνει μονοημεράκι, πριν 2 χρόνια, και αν χρειάζεσαι κάποια συμβουλή η πλάνο για να αξιοποιήσεις όσο το δυνατόν καλύτερα το χρόνο σου, πολύ ευχαρίστως.

Last edited:
Γεια σου Ευαγγελία!
Η ιδέα σου όμορφη, η επιθυμία σου υπέροχη. ;)
Πες μας όμως, από πού θέλεις να πετάξετε κατά βάση;
Επίσης, όλη η ιστορία με τον κορονοϊό δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει μία πρωτάρα σε ένα τέτοιο ταξίδι. Όσα μέλη ταξιδεύουν αυτή την περίοδο στο εξωτερικό ίσως μπορούν να βοηθήσουν, εμείς δεν προγραμματίσαμε κάτι.
Δεν σου λέω να μην το κάνεις, ίσα ίσα χαίρομαι να βλέπω τέτοιες ιδέες και προθυμία.
Απλά δεν έχω ιδέα τι παίζει από προορισμούς και περιορισμούς, έχοντας υπόψη ότι κάθε λίγο και λιγάκι αλλάζουν και τα δεδομένα.
Έτσι πρόχειρα ας πούμε, σε κανονικές συνθήκες θα έλεγα να πάτε Μάλτα, ή και Κύπρο για ένα γρήγορο διήμερο. Ψάξου όμως με κορονοϊό κτλ, τι γίνεται με τις πτήσεις και αποφασίζεις.
Κι αν δεν κάτσει, μη σκας! Όρεξη να έχεις, κανόνισε κάτι όμορφο εντός και βλέπεις!
Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση, έψαξα Μάλτα και έπαθα πλάκα😁 Να πω την αλήθεια και εμένα με απασχολεί πολύ το θέμα του κορονοιου αλλά ευελπιστώ να γίνει μετά τα γενέθλια του😂 Θελω να το ρισκάρω, οπότε υπάρχει καμία πρόταση και για οικονομικά εισητηρια και ξενοδοχείο; και ίσως και κανένα μερος εκεί που να αξίζει να επισκεφτούμε την μια μέρα που θα κάτσουμε😋

Τώρα πρόσεξα ένα ποστ που διαγράφηκε, και αναφέθηκε και η Ζυρίχη. Την είχα περπατήσει σε stopover πριν κάμποσα χρόνια, ΄΄οντως έχει πανεύκολη πρόσβαση από το αεροδρόμιο και γυρίζεις το κέντρο άνετα. Επίσης, το γεγονός ότι είναι ακριβή δεν σας επιηρεάζει πολύ, μιας και δεν θα μείνετε μέρες.
Δεν μπορώ να σε συμβουλέψω για ξενοδοχεία, δυστυχώς, τα περισσότερα ταξίδια μας πλέον είναι με άλλου τύπου διαμονή, και δεν έχω και ιδέα τι παίζει στη Μάλτα.
Γενικά, η Ryan air όπως λογικά γνωρίζεις έχει φθηνά αεροπορικά, οπότε τσεκάρεις αν και τι σε βολέυει, με βάση και τις ώρες που είναι η κάθε πτήση. :)

paefstra

Member
Επειδη η Ελλαδα ζητα τεστ για τον κορωνοιο που θα γινει στη Μαλτα για να μπειτε παλι στην Ελλαδα, θα πρεπει μολις φτασετε να τρεξετε σε νοσοκομειο για τεστ. Οχι ιδανικο για γενεθλια.

Thanos92

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη & Ανδόρα
Επειδη η Ελλαδα ζητα τεστ για τον κορωνοιο που θα γινει στη Μαλτα για να μπειτε παλι στην Ελλαδα, θα πρεπει μολις φτασετε να τρεξετε σε νοσοκομειο για τεστ. Οχι ιδανικο για γενεθλια.
Γιατί το λες αυτό; Ίσα ίσα θα του μείνουν αξέχαστα του παιδιού.

escursione

Member
Το κυριότερο που θα πρέπει να ψάξεις είναι ο προορισμός να έχει καθημερινή και βολικές ώρες πτήσεις. Επίσης θα πρέπει να περιμένεις να φύγει και ο Αύγουστος για να δεις τι περιορισμοί θα ισχύουν, υποχρεωτικά τεστ κλπ. Πάντως με τα σημερινά δεδομένα θα σου πρότεινα να πάτε κάπου στο εσωτερικό.

Το κυριότερο που θα πρέπει να ψάξεις είναι ο προορισμός να έχει καθημερινή και βολικές ώρες πτήσεις. Επίσης θα πρέπει να περιμένεις να φύγει και ο Αύγουστος για να δεις τι περιορισμοί θα ισχύουν, υποχρεωτικά τεστ κλπ. Πάντως με τα σημερινά δεδομένα θα σου πρότεινα να πάτε κάπου στο εσωτερικό.
Όπως οδεύουν τα πράγματα ούτε εσωτερικό θα πάμε, το πιο μακρινό θα είναι η τουαλέτα.. Ευχαριστώ για την συμβουλή, αρχίζω και την σκέφτομαι και αυτήν την εναλλακτική

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Οι πιο φθηνές πτήσεις τότε είναι Βιέννη με 30‎€ το άτομο (skyscanner). Και να ακυρωθούν ή θα πάρεις vouchers ή θα κάνεις rebooking για κάποια άλλη επέτειο.

zagreli

Member
Επίσης σκέψου και για εσωτερικό διήμερο αεροπορικώς σε νησί, φαντάζομαι από Αθήνα θα είναι η αφετηρία σου. Με τη Volotea έχει γύρω στα 40-45€ το άτομο με επιστροφή έχει για Σαντορίνη και Ηράκλειο στις 22 Σεπτεμβρίου (φτάνετε πρωί και επιστρέφετε απόγευμα της επομένης), θα είναι ακόμα και αρκετά καλοκαιρινός ο καιρός λογικά. Και Λάρνακα με Wizzair έχει με γύρω στα 30€ το άτομο με επιστροφή. Αν φυσικά πάνε όλα καλά και δεν υπάρχουν τοπικά lockdown και ακυρώσεις πτήσεων, αλλιώς επιστροφή χρημάτων αν γίνεται ή voucher όπως αναφέρθηκε πριν.

orck

Member
Θα ελεγα οτι μονοημερη για εξωτερικο ειναι λιγο σκοτωμα, θελω να πω οτι εστω οτι πετυχεις πολυ πρωινη πτηση και προσγειωθεις κατα τις 9-10 στην Ρωμη για παραδειγμα θες μια ωρα για να φτασεις πολη (ναι μπορει να μην ειναι ακριβως τοσο το δρομολογιο, αλλα θες και χρονο να το βρεις, χρονο να περιμενεις το επομενο δρομολογιο) μετα εστω οτι πεταει 11 το βραδυ θα πρεπει να εισαι λιγες ωρες νωριτερα πισω αρα υπολογισε οτι απο τις 8 το αργοτερο θα μπεις σε διαδικασια να γυρισεις πισω. Εαν το ρισκαρεις παραπανω ειτε πρεπει να ξερεις πολυ καλα τι κανεις ειτε να ζησεις την "απολυτη περιπετεια" σε μια ξενη χωρα με χαμενο αεροπλανο χωρις χρηματα :)

Προτεινω 2ημερο σε καποιο ελληνικο προορισμο, δεν ξερω που μενεις αλλα υπαρχουν Σαντορινη, Αθηνα, Ροδο, Χανια, Ηρακλειο ακομη και Θεσσαλονικη στην μεγαλη αναγκη.
Εκλεισα ξανα για Σαντορινη αυτη την φορα με ryanair τον Οκτωμβριο. Κατα 70% δεν θα γινει αλλα εαν γινει ο καιρος θα ειναι τελειος και το νησι αδειο, η τιμη απαιχτη.

Μεινε μακρια απο Volotea ειναι οτι πιο αναξιοπιστο υπαρχει αυτη την στιγμη σε αεροπορικη εταιρια, ακυρωνει συνεχεια πτησεις και δεν σου δινει την δυνατοτητα να διαλεξεις αλλη πτηση σε βαζει να αγορασεις αλλα εισητηρια με μεγαλυτερη τιμη η επιστροφη χρηματων πισω.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom