• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γερμανία Μοναχο ή Βερολινο?

skiouros82

Member
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
Δεν εχω παει σε καμμια απο τις δυο.Διαβαζω ομως στο site πολυ για βερολινο και καθολου για μοναχο.(εκτος αν μου ξεφυγε κατι).θα ηθελα την γνωμη σας για ποιες πολεις της γερμανιας αξιζει κανεις να επισκεφθει.ευχαριστω.

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Φέτος πήγα πρώτη φορά Γερμανία και επισκέφτηκα 7-8 πόλεις. Για καμία δεν θα έλεγα οτι δεν άξιζε. Όλες πανέμορφες!! Σκέτες κούκλες!!

skiouros82

Member
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
ναι,ε?λιγη βοηθεια περισσοτερη?

pinelopi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού..αρκεί να φεύγω
Το Μόναχο είναι καταπληκτικό και γενικά η Νότια Γερμανία - Βαυαρία είναι φοβερή περιοχή. Βερολίνο πάω πρώτη φορά το Δεκέμβριο και δεν ξέρω να σου πω. Γιατί όμως προβληματίζεσαι ? Κάνε την αρχή με όποια να είναι...Αρκεί να βρεις φθηνά εισιτήρια. Για Βερολίνο βρίσκεις πιο φθηνά , αν τα κλείσεις βέβαια καιρό πριν με Easyjet. Για Μόναχο πετά η Aegean με καλά εισιτήρια . Και άλλες εταιρείες πετούν αλλά νομίζω ότι αυτές συμφέρουν πιο πολύ.

skiouros82

Member
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
η αληθεια ειναι οτι δεν εχω πεταξει ποτε με low cost.ειδα κατι ομως απο τιμες aegean για μοναχο και μου αρεσε.απλα δεν εχω διαβασει τιποτα εδω για μοναχο παρα μονο για βερολινο ,για αυτο τον λογο ρωταω.

SAPACO

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΙΤΑΛΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Γερμανία έχω ταξιδέψει αρκετά και χριστούγεννα θα πάω και Βερολίνο. Στο Μόναχο που πήγα πέρσι τα χριστούγεννα δεν μπορώ να πώ οτι με ξετρέλανε. Είναι όμως σε πολύ ώραιο σημείο για να κάνεις εκδρομές. Και προς Μέλανα Δρυμό αλλά και προς Αυστρία.Είναι κοντά και γενικά στις εθνικές τους η κίνηση έιναι πολύ γρήγορη. Ασχετο αλλα αν μου έλεγαν ξαναπήγαινα άνετα.

Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
Σκίουρε δεν έχω άποψη επί του θέματος αλλά από φίλους και γνωστούς έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για Μόναχο - Νότια Γερμανία - Βαυαρία.

(Και εγώ) θα πάω Βερολίνο τα Χριστούγεννα οπότε και θα σου πω πώς μου φάνηκε, μετά ;)

Easyjet, germanwings, aegean και TUI fly γνωρίζω για "φθηνά" εισιτήρια με την easyjet φυσικά να κατέχει τα πρωτεία!

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
εχω παει και στις δύο πόλεις.δεν ξ'ερω τι ακριβώς θέλεις...το βερολίνο ειναι υπέροχο για 4-5 μέρες και ειδικα χριστούγεννα.αποκλειστικα για να δεις μονο το βερολίνο....το μόναχο μου άρεσε λιγότερο απο το βερολίνο...εχεις όμως τη ευχερεια να επισκεφτεις κοντινες πόλεις σε αποσταση ΄περίπου μιάς ώρας,όπως νυρεμβεργη και φυσικα το καλυτερο το garmisch στις αλπεις,θα παθεις πλακα οταν δεις αυτες τις περιοχες εκει... δεν θα μπορεσεις να αντεξεις τοση ομορφια!!!!!μπορεις να κανεις μονοημερη εκδρομή και στο σαλτσμπουργκ..το μοναχο δεν εχει πολλα πραγματα να δεις..2-3 μερες φτανουν.... όλα τα αξιοθέατα είναι κοντα...

Ταξίδι-Όνειρο
Εμ...ο γύρος του κόσμου;
Αν και πάνε χρόνια από την τελευταία μου επίσκεψη στο Μόναχο - πάνω από 10 - εγώ θα ψηφίσω Βερολίνο. Εκτός κι αν στόχος σου είναι να ψωνίσεις, το Βερολίνο σου προσφέρει περισσότερα πράγματα να ανακαλύψεις. Και επειδή αναφέρεται παραπάνω σα πλεονέκτημα για το Μόναχο να πας σε κοντινές πόλεις, ιδού μια πολύ καλή εναλλακτική από το Βερολίνο: Αμβούργο. Πανέμορφο, αριστοκρατικό, μένεις άνετα 2-3 μέρες αν θελήσεις και έχεις την άνεση του χρόνου. Νομίζω 1 ή 1.5 ώρα από Βερολίνο.

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Δεν έχω πάει στο Βερολίνο ακόμα :). Έχω πάει όμως στο Μόναχο. Από αυτά που έχω διαβάσει όμως εδώ φαντάζομαι ότι είναι δύο αρκετά διαφορετικές πόλεις. Το Βερολίνο είναι ιδανική πόλη για νεαρόκοσμο, happenings, νυχτερινή ζωή. Το Μόναχο είναι μια πόλη "νεοκλασσική" με αντίγραφα ελληνικών ναών, και μουσεία κλασσικής, ως επι το πλείστον, τέχνης. Από την άλλη είναι μια πόλη - ιδανική εκκίνηση για εκδρομές στις κοντινές Άλπεις, στο Salzburg, στο Innsbruck, στο Augsburg, στο Regensburg. Εξαρτάται τι σου αρέσει περισσότερο, πόσες μέρες έχεις στη διάθεσή σου (για εκδρομές) και σε ποια περιοδό θα πας.

Traveller

Member
Και επειδή αναφέρεται παραπάνω σα πλεονέκτημα για το Μόναχο να πας σε κοντινές πόλεις, ιδού μια πολύ καλή εναλλακτική από το Βερολίνο: Αμβούργο. Πανέμορφο, αριστοκρατικό, μένεις άνετα 2-3 μέρες αν θελήσεις και έχεις την άνεση του χρόνου. Νομίζω 1 ή 1.5 ώρα από Βερολίνο.
Άριστα τα λέτε κύριε μου... Αμβούργο η πιό κλασάτη Γερμανική πόλη...
Και όχι μόνο αυτή.Σε απόσταση βολής είναι η Λειψία και η Δρέσδη....μιλάμε για απίστευτες πόλεις....

Στο ψητό τώρα... έχω την εντύπωση ότι το Βερολίνο είναι μακράν καλύτερη επιλογή...
όλη η ιστορία της Γερμανίας στις γειτονιές του... Ακόμα να βγάλεις εισιτήριο???

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Το δίλλημα Βερολίνο ή Μόναχο
ειναι σαν να εχεις να διαλέξεις αναμεσα σε Μερτσέντες και ΒΜW:haha:

Και το Αμβούργο ειναι κάτι σαν Αudi!:haha:

O,τι και να αποφασίσεις, δεν νομίζω οτι θα το μετανιώσεις!:clap:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις