• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Μεταφορά μετρητών στο αεροδρόμιο εντός ΕΕ

vasiliinorris

New Member
Καλημέρα.
Πρόκειται να ταξιδέψω από την Ελλάδα στην Πολωνία.

Θα έχω μαζί μου περισσότερα από €10.000 σε μετρητά.

Στην ιστοσελίδα της ΕΕ έχει:
"Αν θέλετε να ταξιδέψετε σε διάφορες χώρες της ΕΕ έχοντας μαζί σας πάνω από 10.000 ευρώ σε μετρητά (ή το αντίστοιχο ποσό σε άλλα νομίσματα), θα πρέπει να ενημερωθείτε από τις τελωνειακές αρχές των χωρών εξόδου, εισόδου και διέλευσης για το αν θα πρέπει να τα δηλώσετε".

Και εδώ (Πόσα χρήματα επιτρέπεται να έχετε μαζί σας όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό;) έχει στο τέλος:
"Σε περίπτωση που φυσικό πρόσωπο ταξιδεύει από χώρα της ΕΕ στην Ελλάδα ή αναχωρεί από την Ελλάδα για άλλη χώρα της ΕΕ, δεν υπάρχει υποχρέωση δήλωσης ρευστών διαθεσίμων στις τελωνειακές αρχές της Ελλάδας".

Τα χρήματα είναι νόμιμα (=legal, δεν ξέρω πως να πω σωστά στα ελληνικά, είμαι έλληνας, αλλά μένω στο εξωτερικό, ελληνικά δεν είναι η μητρική μου γλώσσα), έχω μαζί μου τις αποδείξεις από το ΑΤΜ ότι έκανα αναλήψεις (όλα τα λεφτά είναι από τις δικές μου χρεωστικές κάρτες).

Λοιπόν, τι πρέπει να κάνω;

bandit650

Member
να μας πεις με ποια πτηση θα φυγεις.....:):)

να προσεχεις μονο. ισχιει αυτο που διαβασες

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Αφού είσαι Έλληνας και μένεις στο εξωτερικό γιατί δε στέλνεις το ποσό που θες απ' τον τραπεζικό λογαριασμό Ελλάδας στον τραπεζικό σου λογαριασμό εξωτερικού; Εκτός κι αν το πρόβλημα είναι η μετατροπή σε άλλο νόμισμα και οι όποιες χρεώσεις εκεί.

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Έχοντας προσωπική άποψη, επιβεβαιώνω το ότι ισχύει το 10.000 ευρώ ανά άτομο.

fotast

Member
Αφού όλα είναι ξεκάθαρα κάνε την δήλωση φεύγοντας για να είσαι ήσυχος.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα