• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ισπανία Μαδρίτη κ Νότια Ισπανία

Jubidos

New Member
Καλησπέρα σε όλους τους ταξιδιώτες. Αρχικά να πω ένα μεγάλο μπράβο για τις ωραίες ιστορίες που μοιράζεστε μαζί μας κ έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να ταξιδεύουμε με τις περιγραφές κ τις εμπειρίες σας. Με το σύζυγο μου τα τελευταία χρόνια έχουμε σαν στόχο να ταξιδεύουμε μια φορά το χρόνο στο εξωτερικό το οποίο μας αρέσει πολύ!!! Έτσι κ φέτος τον Μάιο θα πάμε μια εβδομάδα Ισπανία. Το πλάνο μας είναι να πάμε Μαδρίτη για 2-3 μέρες το πολύ κ μετά να νοικιάσουμε αυτοκίνητο κ να πάμε Τολεδο, Γρανάδα, Μάλαγα κ Σεβίλλη. Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν άλλες πόλεις η χωριουδάκια που πρέπει να δούμε οπωσδήποτε ώστε να τα βάλουμε στο πρόγραμμα. Κοιτούσα για Σεγόβια, Σαλαμάνκα κ Άβιλα αλλά είναι λίγο ανάποδα από τη διαδρομή μας. Επίσης προλαβαίνουμε να πάμε Βαλένθια; Τέλος Γιβλαρταρ μπορούμε να προσεγγίσουμε κ να δούμε κάτι; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την οποία βοήθεια!! Άντε κ πάντα σε όλους μας καλά ταξίδια με τρέλα ....

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Μια βδομαδα με ενα 3ημερο Μαδριτη,ισα που βλεπετε τα βασικα σε Σεβιλλη,Τολεδο,Γραναδα και Μαλαγα..Περσι εκανα το ταξιδι με τρενα και μερικες αλλες πολεις και 15 μερες ηταν λιγες για να παρει κανεις μια καλη ιδεα απο Ανδαλουσια..

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Την Σεγόβια κοίτα να την βάλεις στο πρόγραμμα, είναι σούπερ.
Καλά για Τολέδο είναι αυτονόητο...

marquis

Member
Μια βδομαδα με ενα 3ημερο Μαδριτη,ισα που βλεπετε τα βασικα σε Σεβιλλη,Τολεδο,Γραναδα και Μαλαγα..Περσι εκανα το ταξιδι με τρενα και μερικες αλλες πολεις και 15 μερες ηταν λιγες για να παρει κανεις μια καλη ιδεα απο Ανδαλουσια..
Εγώ πάλι πιστεύω ούτε τα βασικά δε θα προλάβετε να δείτε. Η Γρανάδα είναι 4 ώρες στο νερό από τη Μαδρίτη, και οι αποστάσεις μεταξύ των υπολοίπων πόλεων στην Ανδαλουσία είναι το λιγότερα 2 ώρες. Με μια βδομάδα μόνο να τις δείτε από το αμάξι προλαβαίνετε.

Γνώμη μου, καθείστε Μαδρίτη, η οποία ειδικά αν είστε των μουσείων χρειάζεται τουλάχιστον 4 μέρες, και δείτε τις πόλεις τριγύρω (Αβίλα, Τολέδο, Σεγκόβια). Μικρότερες και δυνατό να βγούν σα μονοήμερη.

alma

Member
Καλησπέρα σε όλους τους ταξιδιώτες. Αρχικά να πω ένα μεγάλο μπράβο για τις ωραίες ιστορίες που μοιράζεστε μαζί μας κ έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να ταξιδεύουμε με τις περιγραφές κ τις εμπειρίες σας. Με το σύζυγο μου τα τελευταία χρόνια έχουμε σαν στόχο να ταξιδεύουμε μια φορά το χρόνο στο εξωτερικό το οποίο μας αρέσει πολύ!!! Έτσι κ φέτος τον Μάιο θα πάμε μια εβδομάδα Ισπανία. Το πλάνο μας είναι να πάμε Μαδρίτη για 2-3 μέρες το πολύ κ μετά να νοικιάσουμε αυτοκίνητο κ να πάμε Τολεδο, Γρανάδα, Μάλαγα κ Σεβίλλη.

Είναι πολύ λίγες 2-3 μέρες Μαδρίτη για να κάνετε και εκδρομές. Εγώ θα προσέθετα μέρες ,να γίνουν 5-6 ώστε να μπορείτε να κάνετε εκδρομές σε Τολέδο και Σεγκόβια. Αν πάτε Σουκου η Σεγκόβια θα έχει πιο πολύ κόσμο από Μαδριλένιους που πάνε για Σουκου. Εκτός από γραφικότητα στα σοκάκια και φαγητό σε πολύ λογικές τιμές, μην ξεχάσετε να δείτε το παραμυθένιο Κάστρο της Σεγκόβια και το Ρωμαικό Υγραγωγείο, που σώζεται σε κάλλιστη κατάσταση.

Οι ρυθμοί της πόλης είναι γενικά πιο χαλαροί και είναι ότι πρέπει μετά την πολυκοσμία μιας πρωτεύουσας σαν τη Μαδρίτη.

Επίσης η Ανδαλουσία μου άρεσε πολύ αλλά πόσες μέρες σκοπεύετε να της δώσετε;Δεν είναι για πασάλλειμα, έχει πλούτο και ομορφιά.

Έχετε επιλέξει πολύ ενδιαφέροντες προορισμούς κρίμα να μην τους χαρείτε.Αν δεν φτάνουν οι μέρες,επικεντρωθείτε σε λιγότερες πόλεις.

Jubidos

New Member
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Είμαστε λίγο του τρεξίματος για να προλάβουμε να δούμε όσα περισσότερα μέρη μπορούμε. Πολύ θα θέλαμε να είχαμε περισσότερες μέρες αλλά οι δουλειές δεν το επιτρέπουν δυστυχώς. Αν πρέπει να επικεντρωθώ Ανδαλουσία να το κάνω .... Έτσι όπως το βλέπω μάλλον Βαλενθια δεν προλαβαίνουμε (δεν ξέρω αν πράττω σωστά) κ μάλλον δεν θα προλάβουμε κ Σαλαμανκα (αν αξίζει όμως να δω που μπορώ να τη στρίμωξω). Γιβλαρταρ αξίζει να πάμε;

marquis

Member
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Είμαστε λίγο του τρεξίματος για να προλάβουμε να δούμε όσα περισσότερα μέρη μπορούμε. Πολύ θα θέλαμε να είχαμε περισσότερες μέρες αλλά οι δουλειές δεν το επιτρέπουν δυστυχώς. Αν πρέπει να επικεντρωθώ Ανδαλουσία να το κάνω .... Έτσι όπως το βλέπω μάλλον Βαλενθια δεν προλαβαίνουμε (δεν ξέρω αν πράττω σωστά) κ μάλλον δεν θα προλάβουμε κ Σαλαμανκα (αν αξίζει όμως να δω που μπορώ να τη στρίμωξω). Γιβλαρταρ αξίζει να πάμε;
Μα σας λέμε όλοι ότι σε 7 μέρες, με 3 στη Μαδρίτη δεν προλαβαίνετε καν τις 3 πόλεις που είπατε να επισκεφθείτε στην Ανδαλουσία, εκτός αν με το να δείτε τα μέρη εννοείτε να περπατήσετε λίγο απέξω από τα αξιοθέατα στο κέντρο και μετά να τρέξετε να φύγετε. Οι αποστάσεις μεταξύ των πόλεων επαναλαμβάνω είναι μεγάλες, και θα σας τρώει χρόνο να πηγαίνετε από το ένα μέρος στο άλλο. Η Σεβίλλη μόνη της θέλει τουλάχιστον 2 ολόκληρες μέρες, το ίδιο και η Γρανάδα.

Οπότε αν θέλετε να δείτε Ανδαλουσία, γνώμη μου να παραλείψετε τη Μαδρίτη τελείως και μόλις προσγειωθείτε να πάρετε ένα αυτοκίνητο και να κατευθυνθείτε προς τα εκεί. Μια βδομάδα σε Σεβίλλη, Γρανάδα, Μάλαγα και Κόρδοβα είναι μια χαρά, και σίγουρα δε θα βαρεθείτε με τα τόσα πράγματα που έχει η καθεμιά τους να δείτε. Το να συνδυαστούν όλες αυτές σε αυτό το χρονικό διάστημα με Μαδρίτη και δε ξέρω κι εγώ τι άλλο, είναι κρίμα.

Last edited:

Jubidos

New Member
Σε ευχαριστώ πολύ marquis για την απάντηση σου. Θα δω μήπως αφαιρέσω Μαδρίτη κ επικεντρωθώ μόνο Ανδαλουσία. Πέφτω με τα μούτρα στο ψάξιμο!! Σας ευχαριστώ όλους για την πολυτιμη βοήθεια σας..!

STKF

Member
Να λάβεις υπόψη σου ότι στην Αλάμπρα(Γρανάδα) αν σας ενδιαφέρει,
εισέρχεται ορισμένος αριθμός επισκεπτών κάθε μέρα. Οπότε να έχεις κλείσει εισητήρια πριν πας.

alma

Member
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Είμαστε λίγο του τρεξίματος για να προλάβουμε να δούμε όσα περισσότερα μέρη μπορούμε. Πολύ θα θέλαμε να είχαμε περισσότερες μέρες αλλά οι δουλειές δεν το επιτρέπουν δυστυχώς. Αν πρέπει να επικεντρωθώ Ανδαλουσία να το κάνω .... Έτσι όπως το βλέπω μάλλον Βαλενθια δεν προλαβαίνουμε

Όχι δεν προλαβαίνετε η Ισπανία θέλει πολλά ταξίδια για να τη δεις καλά. Αν τώρα θέλετε να τα στριμώξετε με π.χ. 7 μέρες (είναι 6 διανυκτερεύσεις)θα τρέχετε συνέχεια. Για μένα ή προσθέτετε μέρες και τις κάνετε τουλάχιστον 9 ή αφαιρείτε μέρη και διαλέγετε μόνο Ανδαλουσία.Εκτός αν προσγειωθείτε Μαδρίτη της αφιερώσετε το 3μερο που όλοι σας λέμε το θέλει(χωρίς εκδρομές ,πάνε Σεγκόβια, Τολέδο κλπ) και μετά αφαιρέσετε πόλεις και από Ανδαλουσία και πάτε π.χ. 2 Σεβίλλη, 1 Γρανάδα, 1 Κόρδοβα. Γιβραλτάρ δεν χωράει εννοείται,ούτε άλλες πόλεις.

'Εχετε επιλέξει ωραίο προορισμό απλώς από την λαχτάρα να τα δείτε όλα, μήπως δεν ευχαριστηθείτε το ταξίδι....

Kyriakosm

Member
Εγώ είχα πάει το καλοκαίρι έξι ημέρες στην Μαδριτη ,Σεγκοβια,Τολεδο,ΣΑΛΑΜΑΓΚΑ.Εαν θα πρέπει να πας σε δυο θα σου πρότεινα,Τολεδο,ΣΑΛΑΜΑΓΚΑ.Εαν όμως πας μόνο σε μια,να πας ΣΑΛΑΜΑΓΚΑ , ειναι πολύ ανώτερη απο Τολεδο,Σεγκοβια.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μαδρίτη 2
τολεδο 1
Σεγκοβια αβιλα 1
Κορδοβα 1
Γραναδα 2
Άφησα έξω σαλαμανκα αν και γίνεται με τρεχαλητο. Μαδρίτη αν δεν ειστε της ζωγραφικής ειναι μια χαρά οι δυο μέρες. Τολεδο οπωσδήποτε διανυκτέρευση. Η Σεβίλλη θελει δυο γεμάτες μέρες αφήστε τη για αλλη φορά. Έγκλημα να μην πάτε Τολεδο. Να φτάσετε οσο πιο νωρίς μπορείτε χωρίς τα γκρουπ και μετά τις 5 που φεύγουν είναι που θα το ευχαριστηθειτε.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.641
Μέλη
39.380
Νεότερο μέλος
Stagkia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom