Μία πόλη, μία φωτογραφία....

Klair

Member
Μηνύματα
2.238
Likes
26.189
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Τυνησία
Testour

Χτισμένη στα ρωμαϊκά ερείπια της Tichilla, που σημαίνει «πράσινο γρασίδι» στα Βερβερικά, η πόλη Testour ιδρύθηκε στις αρχές του 17ου αιώνα από εβραϊκές και μουσουλμανικές κοινότητες που διέφυγαν από την Ισπανική Ιερά Εξέταση στην Ιβηρική Χερσόνησο. Λίγα μέρη στην Τυνησία απεικονίζουν τη θρησκευτική συνύπαρξη τόσο καλά όσο η Testour.

Σκαρφαλωμένη σε λόφους, με θέα στον ποταμό Mejerda και περιτριγυρισμένη από μια μεγάλη πράσινη ταπετσαρία από χωράφια και ποτάμια, η πόλη Testour είναι σημαντικό κέντρο παραγωγής και εμπορίας ροδιών.

Έχει ένα μοναδικό τζαμί 400 ετών. Το ρολόι του περιστρέφεται αριστερόστροφα και ο μιναρές του είναι στολισμένος με το αστέρι του Δαβίδ ενσαρκώνοντας την ανδαλουσιανή αρχιτεκτονική. Αυτό είναι το μόνο ρολόι σε τζαμί στον κόσμο. Χρονολογείται από το 1631 και προστάτης του είναι ο Muhammad Tigharinu ένας μετανάστης ανδαλουσιανής καταγωγής που εγκαταστάθηκε στην Testour το 1609.

Για πολλούς, το τζαμί είναι σύμβολο θρησκευτικής ανεκτικότητας, καθώς ο μιναρές του διαθέτει έναν σπάνιο συνδυασμό ισλαμικών μορφών από πολλές μουσουλμανικές αιρέσεις και ένα αστέρι του Δαβίδ, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της εβραϊκής κοινότητας στην ανάπτυξη της πόλης. Το μήνυμα ανεκτικότητας του τζαμιού ήταν μοναδικό μεταξύ αυτών που κατασκευάστηκαν κατά την εποχή του. Σκοπός ήταν να μεταδώσει ότι όλοι ήταν «καλοδεχούμενοι στο τζαμί». Ότι είναι ένα τζαμί ανοιχτό σε όλους.

IMG_1399.jpg
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.262
Μηνύματα
885.520
Μέλη
38.942
Νεότερο μέλος
evrhdhkh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom