• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Λόγοι για τους οποίους δεν θ'αλλάζατε την πόλη που μένετε?

ANEL

Member
η συζύτηση με θέμα 'λόγοι που θα φτύνατε την πόλη σας για να ζήσετε στη βαρκελώνη'μου έδωσε την ιδέα για αυτό το θέμα.νομίζω πως είναι ενδιαφέρον να δούμε για ποιους λόγους ο καθένας απο μας δεν φτύνει τελικά την πόλη του,μιας και πιστεύω πως ο άνθρωπος αν θέλει κάτι το πετυχαίνει δηλ.αν δεν αλλάζει κανείς πόλη είναι γιατί τελικά δεν το θέλει. αρχίζω πρώτη λοιπόν.η πόλη μου είναι η πάτρα.δεν την διάλεξα εγώ αλλά αυτή διάλεξε εμένα αφου γεννήθηκα εδώ.η πόλη αυτή ήταν κατά την γνώμη μου πολύ ομορφότερη παλιότερα αλλά ακόμα και έτσι δεν την αλλάζω.γιατί?έχει φυσικές ομορφιές (βουνό,θάλασσα,καθαρό ουρανο,ωραίο ηλιοβασίλεμα).τηναγαπώ,την ξέρω,νιώθω ασφαλής στους δρόμους της μέρα-νύχτα.και τώρα που αναγκάστηκα να σκεφτώ μου φαίνεται πως ρέει στο αιμα μου.γίνεται να βγει?!!!:rolleyes::roll:να και οι φατσούλες που μου φαίνεται ότι της ταιριάζουν.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Κι εγώ δε θ άλλαζα τη Θεσνίκη ,την πόλη μου με καμιά άλλη....
Εκτός του ότι είναι μια όμορφη πόλη(κι αυτο δεν το λέω μονο εγώ),είμαι γέννημα θρέμα της Θεσνίκης,μπορεί για κάποιες περιόδους της ζωής μου να βρέθηκα και αλλού,αλλά υπάρχουν άρρηκτοι δεσμοί μ αυτήν την πόλη ,την αγαπώ,έχω συνηθίσει στους ρυθμούς της ,γενικά δε νοιώθω ότι μου λείπει κάτι εδω ώστε να επιδιώξω να το βρω αλλού οπότε .....καλά κάθομαι και δεν αλλάζω

ANEL

Member
Κι εγώ δε θ άλλαζα τη Θεσνίκη ,την πόλη μου με καμιά άλλη....
Εκτός του ότι είναι μια όμορφη πόλη(κι αυτο δεν το λέω μονο εγώ),είμαι γέννημα θρέμα της Θεσνίκης,μπορεί για κάποιες περιόδους της ζωής μου να βρέθηκα και αλλού,αλλά υπάρχουν άρρηκτοι δεσμοί μ αυτήν την πόλη ,την αγαπώ,έχω συνηθίσει στους ρυθμούς της ,γενικά δε νοιώθω ότι μου λείπει κάτι εδω ώστε να επιδιώξω να το βρω αλλού οπότε .....καλά κάθομαι και δεν αλλάζω

αυτό το καλά κάθομαι και δεν αλλάζω μου ταιριάζει απόλυτα και μένα.και για την ιστορία θεωρώ την θεσσαλονίκη δεύτερη πατρίδα μου μιάς και πέρασα σ'αυτην τα φοιτητικά μου χρόνια.:lol::lol:

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Δεν θα αλλαζα το Ρεθυμνο γιατι ειναι ομορφη πολη
Γιατι σου λενε ολοι καλημερα και ας μη σε γνωριζουν
Γιατι εχει 3 χιλ παραλια μεσα στη πολη με γαλαζιες σημαιες και πηγαινουμε με τα ποδια για μπανιο ακομα και μεχρι το Νοεμβρη
Γιατι βλεπεις θεα θαλλασα απο ολα τα προαστεια
Γιατι χανεσαι στα σοκακια της παλιας πολης με παλια αρχιτεκτονικη,τα λουλουδια και τις αμετρητες βουκαμβιλιες
Γιατι Ενετοι,Αραβες, και Τουρκοι εχουν αφησει τα μνημεια τους
Γιατι υπαρχουν πολλα μαγαζια με ντοπια προιόντα (τυρια, γιουρτια,παγωτα)που δεν εχουν καμμια σχεση με τα βιομηχανοποιημενα
Γιατι ειναι σχεδον στο κεντρο της Κρητης
Γιατι εχουμε το Φρουριο της Φορτετσας με πανοραμικη θεα ολη τη πολη και πολλα πολιτιστικα δρωμενα το καλοκαιρι
Γιατι η πολη ειναι ζωντανη χειμωνα- καλοκαιρι (19,000 φοιτητες )
Γιατι τα Χανια ειναι διπλα και δεν θα χανουμε συναντησεις Τραβελστοριστων
Γιατι και το χειμωνα εχουμε ζεστη και δεν δεινοπαθουμε,
Τωρα αν δεν καταφερα να σας πεισω....ενα λινκ αφιερωμενο σε ολους....

ANEL

Member
Δεν θα αλλαζα το Ρεθυμνο γιατι ειναι ομορφη πολη
Γιατι σου λενε ολοι καλημερα και ας μη σε γνωριζουν
Γιατι εχει 3 χιλ παραλια μεσα στη πολη με γαλαζιες σημαιες και πηγαινουμε με τα ποδια για μπανιο ακομα και μεχρι το Νοεμβρη
Γιατι βλεπεις θεα θαλλασα απο ολα τα προαστεια
Γιατι χανεσαι στα σοκακια της παλιας πολης με παλια αρχιτεκτονικη,τα λουλουδια και τις αμετρητες βουκαμβιλιες
Γιατι Ενετοι,Αραβες, και Τουρκοι εχουν αφησει τα μνημεια τους
Γιατι υπαρχουν πολλα μαγαζια με ντοπια προιόντα (τυρια, γιουρτια,παγωτα)που δεν εχουν καμμια σχεση με τα βιομηχανοποιημενα
Γιατι ειναι σχεδον στο κεντρο της Κρητης
Γιατι εχουμε το Φρουριο της Φορτετσας με πανοραμικη θεα ολη τη πολη και πολλα πολιτιστικα δρωμενα το καλοκαιρι
Γιατι η πολη ειναι ζωντανη χειμωνα- καλοκαιρι (19,000 φοιτητες )
Γιατι τα Χανια ειναι διπλα και δεν θα χανουμε συναντησεις Τραβελστοριστων
Γιατι και το χειμωνα εχουμε ζεστη και δεν δεινοπαθουμε,
Τωρα αν δεν καταφερα να σας πεισω....ενα λινκ αφιερωμενο σε ολους....
το θέμα δεν είναι να πείσουμε κανέναν για κάτι,αλλά να καταλάβουμε και να πούμε και στους άλλους γιατί τελικά μένουμε εκεί και όχι καπου αλλού.

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
anel απο οτι βλεπεις δεν εγραψα και λιγα.....:lol::bleh::bleh::lol:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Είμαι από αυτούς που θέλουν να αλλάζουν πόλη (και χώρα) συνέχεια. Τελευταία πάντως δυσκολέυομαι να με πείσω να λλάξω τόπο διαμονής διότι ζω σε μια πόλη που:
- ο πληθυσμός είναι ο πιο μορφωμένος στον πλανήτη
- υπάρχει απίστευτη ποικιλία πολιτιστικών δρώμενων δωρεάν ή για μηδαμινό κόστος (π.χ στο τρέχον φεστιβάλ γαλλικού κινηματοργάφου η είσοδος στο σινεμά κοστίζει 0,03 ευρώ)
- όλοι φαίνεται να χορεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, από το φούρναρη την ώρα που βγάζει το ψωμί στις 4 μέχρι τις γκόμενες στα κλαμπ τα μεσάνυχτα
- κατοικείται από τον πιο όμορφο κόσμο στον πλανήτη και όπως και να το κάνουμε όταν βγαίνεις στο δρόμο και βλέπεις όμορφους ανθρώπους συ φτι'άχνουν τη διάθεση
- η εγκληματικότητα είναι σχεδόν ανύπαρκτη, μπορώ να περπατήσω στις 4 το πρωί στο πιο "κακόφημο" σημείο της πόλης ξέροντας πως δεν τρέχει τίποτε
- οι ντόπιοι με δέχονται σα ντόπιο, μεγάλη υπόθεση
- η σκακιστική παιδεία είναι εμφανής σε κάθε γωνία
- οι ρυθμοί είναι οι χαλαρότεροι της ηπείρου... no pasa nada, amigo
- τα μισογκρεμισμένα κτίρια δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα κι είμαι περήφανος που σε ένα τέτοιο μένω κι εγώ
- το βράδυ η παραλικαή γεμίζει από ανθρώπους όλων των πιθανών και απίθανων αποχρώσεων που περνάνε καλά κι ας βγάζουν 10 ευρώ το μήνα, γιατί ΞΕΡΟΥΝ να περνάνε καλά
- η αλληλεγγύη είναι νόμος, άγραφος αλλά σταθερός και απράβατος, από το οτοστόπ μέχρι τη διανομή φαγητού κανείς δε μένει αβοήθητος
- δεν έχει διαφημίσεις. πουθενά και για κανένα λόγο
- ελάχιστοι έχουν κινητά (ναι!!!)
- μπορώ την ίδια μέρα να κάνω μπάνιο, να πάιξω street basket με τους μαυρούληδες, να χορέψω σάλσα και να παρακολουθήσω βραδιά ποίησης με τους ίδιυς πολυσχιδείς και πολυτάλαντους ανθρώπους
- το σεξ είναι δικαίωμα αυτονόητο, αντιμετωπίζεται ως κάτι το καθημερινό και όχι ως μέσο επιβεβαίωσης, υπερτατος αυτοσκοπός ή έκφραση κόμπλεξ, εξουσίας ή κάτι το "βρώμικο" και απαγορευμένο.
- όταν χτυπάνε οι τυφώνες το θέαμα των κυμάτων είναι ανυπέρβλητο... να το κοιτάς με τις ώρες και να μην το πιστεύεις
- η παρανομία είναι καθημερινότητα και γουστάρω τη συνωμοτικότητα και τα κρυφά χαμόγελα
- δεν έχει McDonald's, Mall, περίπτερα, κίνηση, δήθεν, μπήξε δείξε, εκτπώσεις, δάνεια, πιστωτικές κάρτες, αγχωμένους επιχειρηματίες, πρεζάκια, μίξερ σε τιμή ευκαιρίας, σκάνδαλα, χαζές τηλεοπτικές εκπομπές, κάγκουρες, κάφρους, χούλιγκαν, γιάπηδες...
- κάθε φορά που σκέφτηκα να φύγω για τα καλά τα πόδια μου έμοιαζαν κοκκαλωμένα από τη νοσταλγία πριν καν φύγω

varioAthens

Member
Όσο μελό κι αν, ίσως, ακουστεί ο λόγος που δεν θα άλλαζα την πόλη μου είναι οι "δικοί" μου άνθρωποι που μένουν εδώ!

ANEL

Member
Όσο μελό κι αν, ίσως, ακουστεί ο λόγος που δεν θα άλλαζα την πόλη μου είναι οι "δικοί" μου άνθρωποι που μένουν εδώ![/quote

γιατί σου ακούγεται μελό?εγώ το βρίσκω γλυκό,τρυφερό και πολύ ανθρώπινο.και φυσικά ικανό λόγο για να σε κρατήσει ένας τόπος.;)

ANEL

Member
Είμαι από αυτούς που θέλουν να αλλάζουν πόλη (και χώρα) συνέχεια. Τελευταία πάντως δυσκολέυομαι να με πείσω να λλάξω τόπο διαμονής διότι ζω σε μια πόλη που:
- ο πληθυσμός είναι ο πιο μορφωμένος στον πλανήτη
- υπάρχει απίστευτη ποικιλία πολιτιστικών δρώμενων δωρεάν ή για μηδαμινό κόστος (π.χ στο τρέχον φεστιβάλ γαλλικού κινηματοργάφου η είσοδος στο σινεμά κοστίζει 0,03 ευρώ)
- όλοι φαίνεται να χορεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, από το φούρναρη την ώρα που βγάζει το ψωμί στις 4 μέχρι τις γκόμενες στα κλαμπ τα μεσάνυχτα
- κατοικείται από τον πιο όμορφο κόσμο στον πλανήτη και όπως και να το κάνουμε όταν βγαίνεις στο δρόμο και βλέπεις όμορφους ανθρώπους συ φτι'άχνουν τη διάθεση
- η εγκληματικότητα είναι σχεδόν ανύπαρκτη, μπορώ να περπατήσω στις 4 το πρωί στο πιο "κακόφημο" σημείο της πόλης ξέροντας πως δεν τρέχει τίποτε
- οι ντόπιοι με δέχονται σα ντόπιο, μεγάλη υπόθεση
- η σκακιστική παιδεία είναι εμφανής σε κάθε γωνία
- οι ρυθμοί είναι οι χαλαρότεροι της ηπείρου... no pasa nada, amigo
- τα μισογκρεμισμένα κτίρια δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα κι είμαι περήφανος που σε ένα τέτοιο μένω κι εγώ
- το βράδυ η παραλικαή γεμίζει από ανθρώπους όλων των πιθανών και απίθανων αποχρώσεων που περνάνε καλά κι ας βγάζουν 10 ευρώ το μήνα, γιατί ΞΕΡΟΥΝ να περνάνε καλά
- η αλληλεγγύη είναι νόμος, άγραφος αλλά σταθερός και απράβατος, από το οτοστόπ μέχρι τη διανομή φαγητού κανείς δε μένει αβοήθητος
- δεν έχει διαφημίσεις. πουθενά και για κανένα λόγο
- ελάχιστοι έχουν κινητά (ναι!!!)
- μπορώ την ίδια μέρα να κάνω μπάνιο, να πάιξω street basket με τους μαυρούληδες, να χορέψω σάλσα και να παρακολουθήσω βραδιά ποίησης με τους ίδιυς πολυσχιδείς και πολυτάλαντους ανθρώπους
- το σεξ είναι δικαίωμα αυτονόητο, αντιμετωπίζεται ως κάτι το καθημερινό και όχι ως μέσο επιβεβαίωσης, υπερτατος αυτοσκοπός ή έκφραση κόμπλεξ, εξουσίας ή κάτι το "βρώμικο" και απαγορευμένο.
- όταν χτυπάνε οι τυφώνες το θέαμα των κυμάτων είναι ανυπέρβλητο... να το κοιτάς με τις ώρες και να μην το πιστεύεις
- η παρανομία είναι καθημερινότητα και γουστάρω τη συνωμοτικότητα και τα κρυφά χαμόγελα
- δεν έχει McDonald's, Mall, περίπτερα, κίνηση, δήθεν, μπήξε δείξε, εκτπώσεις, δάνεια, πιστωτικές κάρτες, αγχωμένους επιχειρηματίες, πρεζάκια, μίξερ σε τιμή ευκαιρίας, σκάνδαλα, χαζές τηλεοπτικές εκπομπές, κάγκουρες, κάφρους, χούλιγκαν, γιάπηδες...
- κάθε φορά που σκέφτηκα να φύγω για τα καλά τα πόδια μου έμοιαζαν κοκκαλωμένα από τη νοσταλγία πριν καν φύγω
ποά είναι αυτή η πόλη????????

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ξέχασα να αναφέρω (κι η λίστα είναι ατελείωτη)...
- τα αμάξια του '50 που περνάνε μπροστά από το σπίτι μου
- τις τελετές σαντερία με όλο το εθνογραφικό καλτ που τις συνοδεύει
- τους αστακούς των 3 ευρώ
- τα παιδάκια που παίζουν στο δρόμο μέχρι τις 2 το πρωί
- την απίθανη ευρηματικότητα των κατοίκων (προφυλακτικά για σημαδούρες, κουτάκια αναψυκτικών για ανταλλακτικά αυτοκινήτων, οδοντόπαστες-κεριά, μηχανές κλιματιστικών που μετατρέπονται σε κινητήρες ποδηλάτων, κλπ)
- το ότι δεν κάνει κρύο ποτέ και πας στην παραλία 365 μέρες το χρόνο
- τα απίστευτα κλαμπ κωμωδίας με διαφορετικό σενάριο ΚΑΘΕ βράδυ (ε, καλά η χώρα προσφέρει υλικό εδώ που τα λέμε)
- την αθλητική κουλτούρα (μόνο τα ολυμπιακά μετάλια να δει κανείς, ζαλίζεται), πάντα και παντού υπάρχει αθλητισμός)
- το ψάρεμα στις 4:30 το πρωί της Κυριακής με φόντο το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα του κόσμου και θέα στοςυ ψαράδες πάνω στα λάστιχα των φορτηγών να καβαλάνε τα κύματα (κάθε Κυριακή εκεί είμαι...)

ANEL

Member
πάλι δεν μας το όνομα της πόλης.το κρατάς μυστικό μην έρθουν κι άλλοι στον επίγειο παράδεισό σου ή δεν είναι και τόσο επίγειος???????????

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.655
Μέλη
39.404
Νεότερο μέλος
ioannistaxidiaris

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom