Ιταλία Λιμνη κομο.. Τα φώτα σας please

eleni16

Member
Μηνύματα
53
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
Λίμνη Κομο
Καλησπέρα και από μένα.
Έχω κλείσει τετραήμερο 6 με 10 ιουνίου ( από θεσσαλονίκη Bergamo ) όπου θα μείνω δύο μέρες μπολόνια και δύο θα τις αφιερώσω στη λίμνη Κόμο. Έχω κλείσει αυτοκίνητο.
Θέλω από τους έμπειρους συμφορουμίτες τη γνώμη σας.
Για αυτές τις δύο μέρες έχω κλείσει για διαμονή κάπου έξω από την μόντσα. ( 38 λεπτά απο κόμο και 30 από αεροδρόμιο Μπέργκαμο)
Σκέφτομαι να μοιράσω τη λίμνη ως εξής: την πρώτη μέρα απο μόντσα - como- μπελάτζιο- lecco- επιστροφή μόντσα (δηλαδή την νότια πλευρά χωρίς επίσκεψη λέκο . Με στάσεις μόνο στο κόμο και μπελάτζιο. Αν με παίρνει θα ανέβω με το αυτοκίνητο μπρουνάτε)
Την δεύτερη μέρα νωρίς το πρωί μότζα-λεκο- βαρένα και τον περίπλου βόρεια πλευρά με στάσεις βαρένα , μπελάνο, μενάντζιο , βίλα καρλότα επιστροφή αργά μόντσα.
Ερώτηση. Την δεύτερη μέρα μήπως δεν συμφέρει μετά τη βαρένα να συνεχίσω βόρεια αλλά να πάρω το καράβι και να περάσω απέναντι μενάντζιο; Θα είναι κυριακή παίζει να έχει πολύ κίνηση το καράβι με ουρές; Πόσο κοστίζει; Από την άλλη πόση ώρα χρειάζεται για την βόρεια πλευρά δηλαδή από βαρένα βόρεια μέχρι μενατζιο;
Στην επιστροφή και τα δύο βράδια στη μόντσα σκεφτόμαστε να μπούμε με μετρό για βραδινή επίσκεψη Μιλάνο. Αν πάλι δεν βγει δεν πειράζει!
Καλησπέρα!
Επέστρεψα σήμερα από τη λίμνη και το Μιλάνο και θα σου πω ότι είναι ότι πιο μαγικό έχω δει.
Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις όλη την διαδρομή γύρω από τη λίμνη με αυτοκίνητο και όχι με καραβάκι γιατί η διαδρομή που συναντάς αξίζει.

Εμείς ήμασταν στην λίμνη Πέμπτη Παρασκευή και λίγο Σάββατο.

Αρχικά προτίμησα να μείνω στο Lucino που είναι κάπως κεντρικά για να μπορώ να πάω και από τις δύο μεριές της λίμνης και έχει απόσταση από Como περίπου 10' με το αμάξι. Το ξενοδοχείο ήταν το Hotel Cruise και το συστήνω ανεπιφύλακτα γιατί βρίσκεσαι και στις δύο μεριές σε πολύ λίγο χρόνο.

Εμείς τόσο πολύ κίνηση δεν συναντήσαμε. Μόνο στο Μπελάτζιο δυσκολευτήκαμε αρκετά να βρούμε πάρκινγκ και εν τέλει παρκάραμε κάπως μακριά από το κέντρο 20' περίπου με τα πόδια.

Η κατάσταση πάντως με τα φέρυ ήταν κάπως απελπιστική γιατί είχε πολύ κόσμο, οπότε εν τέλει εγώ χάρηκα που είχαμε πάρει αμάξι γιατί το σκεφτόμουν αρχικά μήπως γυρνούσα την λίμνη με το φερύ.
 

kirmis

Member
Μηνύματα
189
Likes
22
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Αυτό που ξεπετάτε ετσι το Μιλάνο δεν το καταλαβαίνω.. για μια μερα ειναι ΟΚ το Μιλανο, να το δεχτώ, αλλα προφανως δεν θα προλαβει να δει ουτε τα μισα απο αυτά που πρέπει!!
Το Μιλάνο καταλαβαίνω πως λειτουργεί κυρίως ως ενδιάμεσος σταθμός για τη λίμνη Κόμο 😎
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.538
Μηνύματα
900.006
Μέλη
39.268
Νεότερο μέλος
Kudahitam

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom