• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Λευκός θόρυβος

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Το να κάνει κάποιος πολύ "θόρυβο" στο θέμα, δεν κάνει την Πορτογαλία πιο ενδιαφέροντα προορισμό. Το Παρίσι, από ΟΛΕΣ τις απόψεις υπερτερεί (ΟΚ, ίσως όχι στα φυσικά τοπία, αλλά δεν είναι δα και τα κορυφαία στη γη αυτά της Πορτογαλίας...)

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
4 σελίδες "ψηστήρι" υπέρ της Πορτογαλίας από τους ίδιους και τους ίδιους.... :)
Νομίζω ότι είσαι λίγο (?) υπερβολικός και άδικος:

Με την ίδια λογική, "θόρυβο" κάνουν όλοι όσοι ποστάρουν στα εκάστοτε θέματα που είναι επίκαιρα τη δεδομένη στιγμή. "Θόρυβο" κάνουν μόνο οι ντενεκέδες κενοί περιεχομένου. Είδες εσύ κανένα ποστ από τα παραπάνω χωρίς καμμία χρήσιμη πληροφορία? Επειδή το Παρίσι ή το Λονδίνο ή η Ρώμη ή... ή... είναι δημοφιλείς προορισμοί και, κατά συνέπεια και λογικά, υπάρχουν πολύ περισσότερες πληροφορίες στο φόρουμ, θα πρέπει όλοι οι άλλοι προορισμοί να αγνοηθούν? Δεν πρέπει να ποστάρονται πληροφορίες - όταν υπάρχουν - για όσους (έστω και λίγους) ενδιαφέρονται?

"Θόρυβο" κάνουν, κατ' εμέ, χιλιάδες άλλες ερωτήσεις και θέματα που υποβάλλονται (και ανοίγουν και ξανα-ανοίγουν) κι ας έχουν απαντηθεί ουκ ολίγες φορές και όχι αυτά που (έστω και με αφορμή μιαν ερώτηση) δίνουν πληροφορίες και απαντήσεις που δεν υπάρχουν αλλού στο φόρουμ.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Νομίζω ότι είσαι λίγο (?) υπερβολικός και άδικος:
Προφανώς και είμαι (πολύ) υπερβολικός, αυτό είναι εμφανές από το πρώτο post στο θέμα. Άδικος όμως? Χμ...

Με την ίδια λογική, "θόρυβο" κάνουν όλοι όσοι ποστάρουν στα εκάστοτε θέματα που είναι επίκαιρα τη δεδομένη στιγμή. "Θόρυβο" κάνουν μόνο οι ντενεκέδες κενοί περιεχομένου. Είδες εσύ κανένα ποστ από τα παραπάνω χωρίς καμμία χρήσιμη πληροφορία? Επειδή το Παρίσι ή το Λονδίνο ή η Ρώμη ή... ή... είναι δημοφιλείς προορισμοί και, κατά συνέπεια και λογικά, υπάρχουν πολύ περισσότερες πληροφορίες στο φόρουμ, θα πρέπει όλοι οι άλλοι προορισμοί να αγνοηθούν? Δεν πρέπει να ποστάρονται πληροφορίες - όταν υπάρχουν - για όσους (έστω και λίγους) ενδιαφέρονται?

"Θόρυβο" κάνουν, κατ' εμέ, χιλιάδες άλλες ερωτήσεις και θέματα που υποβάλλονται (και ανοίγουν και ξανα-ανοίγουν) κι ας έχουν απαντηθεί ουκ ολίγες φορές και όχι αυτά που (έστω και με αφορμή μιαν ερώτηση) δίνουν πληροφορίες και απαντήσεις που δεν υπάρχουν αλλού στο φόρουμ.
Είναι αλήθεια πως η λέξη θόρυβος είναι παρεξηγήσιμη. Διάβασε το "θόρυβο" με την έννοια του "σαματά", όχι με την έννοια του "λευκός θόρυβος"...

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Είναι αλήθεια πως η λέξη θόρυβος είναι παρεξηγήσιμη. Διάβασε το "θόρυβο" με την έννοια του "σαματά", όχι με την έννοια του "λευκός θόρυβος"...
Θα σε απογοητεύσω, το ξέρω, αλλά πρώτη φορά τον ακούω τον όρο!

Πέραν του κλασσικού θορύβου και εκείνων στις ηχογραφήσεις και στις φωτογραφίες άλλο είδος δεν γνωρίζω. Αλλά, μήπως το ... παραχ3ζουμε το πράμα? Καταλάβαμε πολύ καλά και οι δύο τι ήθελε να πει ο άλλος. Έτσι δεν είναι? ;)

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Ευχαριστώ wise guy. Ήρθε η ώρα να "σου την πω" κι εσένα (κάτι που απέφυγα να κάνω με τον taver): Το είχα ψάξει και το είδα πριν στείλεις το λινκ. Και έμεινα με την απορία: Τι στο διά... σχέση μπορεί να έχει αυτό με το θέμα και πώς συσχετίζεται με όσα είχαν γραφτεί πιο πάνω? Για εξηγείστε μας κι εμάς τους αδαείς!

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Ευχαριστώ wise guy. Ήρθε η ώρα να "σου την πω" κι εσένα (κάτι που απέφυγα να κάνω με τον taver): Το είχα ψάξει και το είδα πριν στείλεις το λινκ. Και έμεινα με την απορία: Τι στο διά... σχέση μπορεί να έχει αυτό με το θέμα και πώς συσχετίζεται με όσα είχαν γραφτεί πιο πάνω? Για εξηγείστε μας κι εμάς τους αδαείς!
Θα σου πω πώς το κατάλαβα εγώ.

Αν θεωρήσουμε ότι έχουμε ένα σήμα που είναι η άποψη κάποιου να πάει η φίλη μας στην Πορτογαλία.
Αν κάποιος επαναλαμβάνει πολλές φορές την άποψη αυτή είναι σαν να βάζει θόρυβο στη συνάρτηση με την έννοια ότι δεν είναι η άποψη κάποιου άλλου ώστε να συνεκτιμηθεί. Δε λέει κάτι παραπάνω απλά προσπαθεί να ενισχύσει την άποψη/συνάρτηση του.
Γι αυτό ο taver θα περάσει το σήμα από ένα φίλτρο ώστε να αφαιρέσει το θόρυβο και να κρατήσει μόνο τη χρήσιμη πληροφορία.

Taver καλά τα λέω; :)

Υ.Γ. Τα offtopic θα μεταφερθούν σύντομα...

panpan

Member
Για να καταλαβω γιατι ειμαι απο χωριο.
Αν εγω που εχω παει πολλες φορες στο παρισι και μονο μια στην Πορτογαλια
και του ελεγα να παει στην πορτογαλια γιατι ειναι και γ@μω τα μερη ειναι
1)αποψη2)γνωμη 3)θορυβος4)λευκος θορυβος5)σαματας
Υγ
Μην βαζετε δυσκολα το βραδι :cool:

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Θα σου πω πώς το κατάλαβα εγώ.

Αν θεωρήσουμε ότι έχουμε ένα σήμα που είναι η άποψη κάποιου να πάει η φίλη μας στην Πορτογαλία.
Αν κάποιος επαναλαμβάνει πολλές φορές την άποψη αυτή είναι σαν να βάζει θόρυβο στη συνάρτηση με την έννοια ότι δεν είναι η άποψη κάποιου άλλου ώστε να συνεκτιμηθεί. Δε λέει κάτι παραπάνω απλά προσπαθεί να ενισχύσει την άποψη/συνάρτηση του.
Γι αυτό ο taver θα περάσει το σήμα από ένα φίλτρο ώστε να αφαιρέσει το θόρυβο και να κρατήσει μόνο τη χρήσιμη πληροφορία.

Taver καλά τα λέω; :)

Υ.Γ. Τα offtopic θα μεταφερθούν σύντομα...
ΟΚ. Το κατάλαβα αυτό που γράφεις. Ευχαριστώ. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι ποιό είναι το σήμα και ποιός είναι ο θόρυβος.

Αν αναφέρεται στο δικό μου ποστ, είναι λάθος γιατί εγώ έδωσα 2 επιλογές. Δεν είπα πήγαινε εκεί ή μην πας εκεί. Και τα όσα ακολούθησαν ήταν απαντήσεις σε ερωτήματα μελών.

Όσον αφορά τους άλλους, είπαν την άποψή τους - κάτι που είχε ζητήσει η αρχική πόστερ. Χάνω κάτι?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα