• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Λίγο απ' όλα στην Ιταλία

tinkerbell

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη (ελπίζω...)
Ταξίδι-Όνειρο
Οτιδήποτε παραμυθένιο
Καλησπέρα σε όλους!
Πρόκειται να κάνω ένα οδικό ταξίδι στην Ιταλία, έχω κλείσει αυτοκίνητο, και έχω κάποιες απορίες.
Να σας πω ότι το ταξίδι περιλαμβάνει τα εξής:
Μιλάνο
Βερόνα
Πάδοβα
Βενετία
Φλωρεντία
Σιένα
Σαν Τζιμινιάνο
Μοντεπουλτσιάνο
Πορτοφίνο

και ό,τι άλλο προλάβω.

Και τώρα οι ερωτήσεις:
1) Στην Τοσκάνη μου είπαν να προτιμήσω τους ημιεπαρχιακούς δρόμους που είναι πιο γραφικοί. Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη σήμανση για αυτές τις διαδρομές; Μην καταλήξω πάλι στον αυτοκινητόδρομο.
2) Με το πάρκινγκ στα χωριά τι γίνεται; Υπάρχουν κλειστά πάρκινγκ στα χωριά;
3) Στη Βενετία απ' ό,τι διάβασα στο forum είναι καλύτερα να παρκάρω στο Mestre. Τι λέτε; Και εκεί πώς μετακινούμαι; Είναι απολύτως απαραίτητο το βαπορέτο, ή μπορώ και με τα πόδια;
4) Αν έχετε κάποια συμβουλή για την οδήγηση, για τους ιταλικούς δρόμους, και γενικά για τους προορισμούς είναι ευπρόσδεκτη

Αν θυμηθώ και τίποτα άλλο θα επανέλθω.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Καλά ταξίδια σε όλους!!!

helstar

Member
1)Αν και θεωρω απαραιτητο το GPS το μονο που εχεις να κανεις ειναι να μην ακολουθεις τις εξοδους για την Autostrada.Εννοειται οτι θα πρεπει να προτιμησεις επαρχιακους δρομους και βεβαια ποτε μα ποτε δεν επιστρεφουμε απο τον ιδιο δρομο!
2)Εφοσον δεν θα διανυκτερευσεις καπου δεν νομιζω οτι πρεπει να αγχωνεσαι για κλειστο παρκινγκ.Εχω παρκαρει σε αρκετα ανοιχτα χωρις κανενα προβλημα.Χωρις να το εχω ψαξει ιδιαιτερα γιατι ξαναλεω δεν υπηρχε λογος αγχους δεν θυμαμαι να υπηρχαν κλειστα σε μερη οπως το San Gimignano,Monteriggioni
3)Εμενα στο Μεστρε και με ενα λεωφορειακι σε 15 λεπτα ημουν στην πολη.Εχει και γραμμες τρενου για τα οποια δεν μπορω να σε πληροφορησω,αλλα το αστικο ηταν βολικοτατο.Παντως την τελευταια μερα που το πλοιο εφευγε μεσημερι και δεν ειχαμε πολυ χρονο,παρκαρα το αυτοκινητο σε πολυοροφο παρκινγκ ακριβως στην εισοδο της πολης(εκει που σε αφηνει το αστικο) και με ποναει ακομα!24-25 ευρω για 3-4 ωρες.Βεβαια βολεψε γιατι εξαντλεις το χρονο σου μεχρι τελευταιου λεπτου,παιρνεις το καρο σου και διπλα ειναι η αποβαθρα.Το βαπορετο εκτος απο ωραια εμπειρια ειναι απιστευτα πρακτικο για να πας σε συγκεκριμενα μερη που θες.Αλλιως διπλωσε το χαρτη σου,βαλτον στην τσεπη και χασου στην πολη....
4)Αν επιλεξεις autostrada ετοιμασου να τα σκασεις αλλα ξαναλεω θα ειναι μεγαλο λαθος, αν σου το επιτρεπει ο χρονος.Ακομα και οι επαρχιακοι δρομοι ειναι μια χαρα.Παιζουν πολλα σταθερα ρανταρ,αγνωστο αν λειτουργουν.Χαρακτηριστικα θυμαμαι απο Φλωρεντια προς Σιενα αρκετα.To GPS δινει και εδω τη λυση βεβαια.
Το προγραμμα αυτο μου φαινεται αδυνατο για μια εβδομαδα,εφικτο για δυο(τα βασικα) εφοσον τα μερη που ανεφερες ειναι για διανυκτερευση.
Καλο ταξιδι!

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
Το portofino ειναι αρκετα μακρια και εκτος του υπολοιπου προγραμματος σου, ισως θα ηταν καλυτερα να το αφησεις για μια αλλη φορα εαν το σκεφτεσαι για ημερησια και να επικεντρωθεις σε 2 περιοχες Λομβαρδια-Τοσκανη για να το ευχαριστηθεις..
Αλλωστε η ευρυτερη περιοχη της Λιγουριας εχει τοσα αλλα ομορφα μερη να δεις που αξιζουν πολυ περισσοτερο χρονο απο μια ημερησια..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.371
Νεότερο μέλος
ippolytostrk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom