STKF
Member
Κι εγω δεν πηγα στο αρχαιολογικο μουσειο στο Καλιαρι επισης γιατι βαρεθηκα γιατι βαριεμαι τα αρχαιολογικα. Πηγα ομως στο Palazzo di Citta που αξιζε αρκετα και στον Καθεδρικο. Γενικα εχουν αρχιτεκτονικο ενδιαφερον οι πολεις στον Νοτο και ειναι ωραια να τις περπατας.Δηλαδή δεν επισκεφτήκατε ούτε ένα αρχαιολογικό χώρο, ένα μουσείο, κάτι τέλος πάντων; Μάλλον πρέπει να το πάρω απόφαση οτι δεν θα μάθω εντυπώσεις απο αυτά εδω μέσα ποτέ
Δυστυχως ειμαι πολυ πηγμένη στη δουλειά και δεν προλαβαίνω να γράψω ιστορία. Ούτως η άλλως αυτό το ταξιδι ήταν περισσότερο "διακοπές" και χαλάρωση παρά περιήγηση και δεν έχουμε να σας πούμε πολλά πράγματα. Νομίζω ότι η Σαρδηνία προσφέρεται για κάτι τέτοιο περισσότερο. Αν υπάρχουν συγκεκριμένες ερωτήσεις πάντως, θα απαντήσω με χαρά.
Η διάθεσή μας ήταν για ξεκούραση και χαλάρωση οπότε πήγαμε σε ελάχιστα τέτοιου είδους σημεία.Δηλαδή δεν επισκεφτήκατε ούτε ένα αρχαιολογικό χώρο, ένα μουσείο, κάτι τέλος πάντων;
Ποτέ μην λες ποτέ.Μάλλον πρέπει να το πάρω απόφαση οτι δεν θα μάθω εντυπώσεις απο αυτά εδω μέσα ποτέ
Ήσουν η τελευταία μου ελπίδα!Η διάθεσή μας ήταν για ξεκούραση και χαλάρωση οπότε πήγαμε σε ελάχιστα τέτοιου είδους σημεία.
Εν τάχει όμως: Κάναμε μία αποτυχημένη απόπειρα να επισκεφθούμε ένα από τα πιο διάσημα Νουράγκι της περιοχής που είμασταν, το Riu Mulinu.
Βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου. Τελικά δεν υπήρχαν πινακίδες για το μονοπάτι, βρεθήκαμε να οδηγάμε χιλιόμετρα σε άσχετους χωματοδρόμους, παραλίγο να πηδήξω μία ιδιωτική μάντρα νομίζοντας ότι πρόκειται για τον αρχαιολογικό χώρο, κόντεψα να τρακάρω το νοικιασμένο αυτοκίνητο και τελικά τα παρατήσαμε και φύγαμε.
Περάσαμε κοντά από ένα κάστρο στο Palau αλλά δεν ασχολήθηκα περισσότερο με αυτό.
Φθάσαμε μέχρι την santa Teresa di Gallura, όπου υπάρχει ένας πύργος και υπολείμματα κάστρου σε λόφο με θέα το πέρασμα μεταξύ Σαρδηνίας και Κορσικής.
Tο σημείο αξίζει περισσότερο για την θέα.
Στην Όλβια μπήκαμε στον ναό San Paolo. Αξίζει περισσότερο το εξωτερικό του.
Στο Κάλιαρι υπάρχει η περιοχή castello. Συνδυασμός κάστρου και παλαιάς πόλης, πολύ όμορφο. Εκεί βρίσκεται και ο καθεδρικός ο οποίος είναι αξιόλογος και με πολύ ωραία διακόσμηση.
Γενικά πάντως αυτό που έχει μοναδικό η Σαρδηνία από πλευράς αρχαιοτήτων είναι ο πολιτισμός Νουράγκι.
Ποτέ μην λες ποτέ.