Δανία Λίγα λόγια για την Κοπεγχάγη

LIDA

Member
Μηνύματα
452
Likes
250
Μόλις γυρίσαμε από Κοπεγχάγη και να πω και να γράψω με τη σειρά μου λίγα πραγματάκια…Ξέρετε δεν μου αρέσουν και τα μακροσκελή κείμενα...

Το ταξίδι έγινε μέσα Ιουνίου 2024 με αφορμή τη συναυλία των Metallica που αποφάσισαν να πάνε οι μπαμπάδες της παρέας και κολλήσαμε εκ των υστέρων και τα γυναικόπαιδα!

Τι μου άρεσε

  • Η πόλη είναι kids friendly, επίπεδη και εύκολα προσβάσιμη σε όλους, άνετες μετακινήσεις με μετρό, λεωφορείο, προαστιακό, boat buses. Σε όλα αυτά μπορείτε να μετακινηθείτε με την κάρτα που τη βγάζετε στο αεροδρόμιο, ανάλογα με τις ημέρες που θα είστε- συμφέρει προτιμήστε την.
  • Η απόλυτη ησυχία, αυτοκίνητα ελάχιστα. Βέβαια είναι και μια πόλη 500.000 κατοίκων και αρκετά αραιοκατοικημένη. Λέγαμε ότι εδώ ούτε τα σκυλιά γαβγίζουν! Παντού ποδήλατα, κυκλοφοριακό κομφούζιο θα έλεγα με ποδήλατα!
  • Τα pastries με κάρδαμο, πεντανόστιμα- κάτι σαν λουκουμάδες- δοκιμάστε τα από τους φούρνους- έχει και άλλα με κανέλα- σοκολάτα κλπ.
  • Το Tivoli, τα παιδιά ξετρελάθηκαν! Πήγαμε Παρασκευή στις 18.00- Κάθε Παρασκευή το καλοκαίρι έχει συναυλίες (Friday Rock) - με το εισιτήριο βλέπεις και τη συναυλία- πχ σε 2 βδομάδες είναι ο Chris Isaak, οι Take That- εμείς πετύχαμε έναν τύπο που δεν ξέραμε- αλλά γινόταν χαμός από νεολαία. Εισιτήρια αγοράστε επί τόπου- τλχ όταν ήμασταν εμείς δεν είχε τρελή ουρά- και αυτό γιατί το λέω- ο καιρός είναι εντελώς απρόβλεπτος- ζήσαμε όλες τις εποχές- οπότε επισκεφθείτε το πάρκο όταν ο καιρός είναι ηλιόλουστος. Και μάλλον μέρα με τη μέρα θα πρέπει να το ελέγχετε… Έχει εισιτήρια απλά για είσοδο και έχει και είσοδο και all rides- το οποίο συμφέρει γιατί αν δεν το έχεις πρέπει να πληρώνεις σε κάθε παιχνίδι. Και τα δικά μας παιδιά ανέβηκαν σε όλα!!
  • H Christiania, μια αυτοδιαχειριζόμενη κοινότητα με ελευθεριακή κουλτούρα η οποία εκπέμπει κάτι διαφορετικό με ωραία μηνύματα και graffiti- απόλυτα ασφαλής- πήγαμε μια ηλιόλουστη Παρασκευή και ήπιαμε και τις μπύρες μας, ήταν πολύ όμορφα.
  • Η Reffen street food, είχε όλων των λογιών τα φαγητά από όλες τις εθνικότητες- με σεζλόν παραθαλάσσια, το απολαύσαμε και φάγαμε κάτι υπέροχα burgers.
  • Οι κήποι και τα κάστρα για βόλτες. Το πράσινο γενικώς δεν λείπει από την πόλη.
  • Η Black Diamond- η βιβλιοθήκη- εκεί μπορείτε να δείτε και την παλιά βιβλιοθήκη από το τζάμι βέβαια- ελεύθερη είσοδος. Εντυπωσιακό κτήριο εσωτερικά και εξωτερικά.
  • Η πλατεία Grabrodretorv στο κέντρο, πολύχρωμη και μοιάζει με Ιταλία- ίσως και γι΄αυτό εκεί έχει πολλά ιταλικά εστιατόρια
  • Τα σπίτια βγαλμένα για φωτογράφηση στο Instagram στα Island Brugge.
  • Η μεγάλη μέρα που έδινε τη δυνατότητα να την εκμεταλλευτούμε στο έπακρο
Τι δεν μου άρεσε

  • Ο καιρός!!!! Εντελώς άστατος! Ξεκινούσες με βροχή, μετά ήλιο, μετά αέρα, κοκ…Φύγαμε από Ελλάδα με 35 βαθμούς και ήμασταν με μέσο όρο 16-17 βαθμούς. Βέβαια αν εξαιρέσουμε τη βροχή, μας βοήθησε να κινούμαστε άνετα και με δροσιά. Το layering πήγε σύννεφο! Προμηθευτείτε poncho για τη βροχή- χρειάζεται! Όταν πηγαίναμε στην γοργόνα – η οποία ΟΚ όπως έχουν πει και άλλοι δεν είναι και κάτι αμάν- αλλά πηγαίνεις- μας έπιασε καταρρακτώδης βροχή- είχε την περιπέτεια του και αυτό όμως.
  • Είχα περισσότερες προσδοκίες από την ευγένεια των Δανών- και θα έλεγα ότι οι γυναίκες ήταν αγενείς- σε αντίθεση με τους Δανούς- τώρα τι να πω- μπορεί και να έτυχε!
  • Το Εθνικό Mουσείο προτιμήστε το αν έχει exhibition για τους Βίκινγκς- αλλιώς δεν θα το σύστηνα- σε εμάς δεν είχε ανοίξει ακόμη- ΟΜΩΣ έχει και το Μουσείο για Παιδιά- τα οποία πέρασαν καλά- κυρίως βέβαια στην αίθουσα που μπορείς να παίξεις μουσικά όργανα.
  • Οι τιμές! Εντάξει το γνωρίζαμε εννοείται… Αλλά και πάλι….2 κρασιά, 34 ευρώ--ποτήρια έτσι??χαχαχαχα- Ευτυχώς μέναμε δίπλα σε ένα netto (σουπερ μάρκετ) και προμηθευόμασταν από εκεί ό,τι χρειαζόμασταν.
  • Το Airbnb που μέναμε ήταν καράκεντρο, δίπλα στην πλατεία δημαρχείου- υπέροχο σπίτι κλασικό δανέζικο και τα παιδιά ξετρελάθηκαν με τη σοφίτα την εσωτερική σκάλα κοκ. ΟΜΩΣ ρε παιδιά πρώτη φορά μου έτυχε το σπίτι να είναι πενταβρώμικο!!!Υπολείμματα φαγητού, φουλ σκόνη…Ευτυχώς τα κλινοσκεπάσματα και η τουαλέτα ήταν καθαρά…Πιάσαμε φασίνα και ξεσκονόπανο- φάγαμε τη φρίκη μας στην αρχή αλλά στη συνέχεια το φέραμε σε μια αξιοπρεπή κατάσταση…. Και να μην πω πόσα πληρώναμε τη βραδιά…αλλά τι να κάνεις….τυχαίνει!
  • Τα αγόρια στη συναυλία ενθουσιάστηκαν με την οργάνωση εννοείται και την διαδικασία μετά επιστροφής με μετρό με τόσο κόσμο ΑΛΛΑ μας μετέφεραν ότι το κοινό δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας ζωντάνια….ήταν σαν να έβλεπες μια ταινία με ποπ κορν…Συναυλία METALLICA επαναλαμβάνω!


Αυτά τα ολίγα από εμένα!!!! Και στα επόμενα!
 
Last edited:

MVSylvia

Member
Μηνύματα
697
Likes
2.851
Πάρα πολύ ωραίο ποστ κ σημείωσα πράγματα που δεν είδα στην πρώτη επίσκεψη, να τα έχω για την επόμενη φορά.
 

Viajero93

Member
Μηνύματα
90
Likes
615
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική, Κούβα
Χρήσιμες πληροφορίες, ευχαριστούμε!
Τι ακρίβεια όμως ρε παιδιά σε αυτήν τη Σκανδιναβία, ψάχνομαι κι εγώ κατά καιρούς για προς τα εκεί αλλά πες με περίεργο, τα θέλω και τα δυο μου νεφρά.
Άκου 34 ευρώ 2 ποτήρια κρασί, ούτε σε chateau στη Βουργουνδία έτσι.
 

LIDA

Member
Μηνύματα
452
Likes
250
Χρήσιμες πληροφορίες, ευχαριστούμε!
Τι ακρίβεια όμως ρε παιδιά σε αυτήν τη Σκανδιναβία, ψάχνομαι κι εγώ κατά καιρούς για προς τα εκεί αλλά πες με περίεργο, τα θέλω και τα δυο μου νεφρά.
Άκου 34 ευρώ 2 ποτήρια κρασί, ούτε σε chateau στη Βουργουνδία έτσι.
Τουλάχιστον ήταν ωραίο!!!χαχαχαχχαχα!
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.685
Likes
43.974
Χρήσιμες πληροφορίες, ευχαριστούμε!
Τι ακρίβεια όμως ρε παιδιά σε αυτήν τη Σκανδιναβία, ψάχνομαι κι εγώ κατά καιρούς για προς τα εκεί αλλά πες με περίεργο, τα θέλω και τα δυο μου νεφρά.
Άκου 34 ευρώ 2 ποτήρια κρασί, ούτε σε chateau στη Βουργουνδία έτσι.
1 Χρεωνεις μια βαλιτσα τροφιμα, οπως ερχονται οι βαλκανιοι στη Χαλκιδικη. Τι φανταζεσαι, οτι τρωνε χωριατικη με σπορελαιο κλασικα στα παραθαλασια Χαλκιδικης 10 ευρω?
2. Κλεινεις ξενοδοχειο με πρωινο (πιστεψε με, βρηκα σε τιμες Ιταλιας).
3 Πας σουπερμαρκετ για μαγειρεμενα φαγητα
4 Οι Σκανδιναβοι πανε Βαλτικες για να φερουν φθηνα ποτα, ειναι πολυ ακυρο να παει καποιος εκει για να πιει.
5 Ψαχνεις τα Τουρκικα της πολης. Σωζουν σε ολες τις ακριβες χωρες.
Λυσεις υπαρχουν, με κορυφαια αυτην που θα εφαρμοσω : τρωμε σε εστιατορια μεσω the fork στις φθηνες χωρες για να εξαργυρωσουμε το τεραστιο credit που μαζευεται σε Σκανδιναβια.
Θα επανελθω για το αν λειτουργησε.
 

LIDA

Member
Μηνύματα
452
Likes
250
Όταν πας Σκανδιναβία είσαι προετοιμασμένος ότι θα είναι ένα ακριβό ταξίδι. Κάνεις τις επιλογές σου ανάλογα με το πως περνάς καλά, τι σε ευχαριστεί και μέχρι που μπορείς να κινηθείς.

Προσωπικά τα τούρκικα δεν τα επέλεγα ούτε και όταν ήμουν φοιτήτρια Αγγλία...άλλοι πάλι τα λατρεύουν..

Οι μπύρες κυμαίνονταν γύρω στα 8-9 ευρώ.

Εμείς ψάξαμε αρκετά και από νωρίς, τα ξενοδοχεία ήταν μακράν ακριβότερα τλχ στην περίπτωσή μας που ήμασταν οικογένειες- και θέλαμε να ήμασταν κεντρικά.

Οι φούρνοι είναι εξαιρετικοί και σε νορμάλ τιμές.

Ξέχασα να πω ότι παντού κινηθήκαμε με revolut- συναλλαγές με κάρτα παντού- ακόμη και οι πλανόδιοι που πουλούσαν μπλούζες για τη συναυλία!
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.685
Likes
43.974
Δεν υπαρχει τουρκικο που δεν εχουμε δοκιμασει σε ακριβες χωρες, αφου τρωμε και στην Αθηνα.
Οσο για τη revolut δεν συμφερει σε ολους. Εγω χρεωνοντας 1000 ευρω στην Aegean bonus visa παιρνω 1000 μιλια που εξαργυρωνω σε εισιτηριο 22-25 ευρω στην Aegean φετος που οι τιμες εφτασαν στο διαστημα και με συμφερει παρα πολυ, πιο πολυ απο τις προηγουμενες χρονιες μαλιστα.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.539
Μηνύματα
900.066
Μέλη
39.269
Νεότερο μέλος
Wertom

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom