psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Κωνσταντινούπολη, τρεις μέρες που ήταν μόνο η αρχή!
Για χρόνια είχα τη πεποίθηση ότι δε θέλω και δε μπορώ να γράψω ιστορίες. Θεωρούσα ότι δε μπορώ να εκφραστώ γραπτώς όπως θέλω, κι έλεγα ότι δε πρόκειται να πετύχω αυτό που τόσο ταλαντούχοι συγγραφείς της κοινότητας έχουν καταφέρει.
Μετά από καιρό μου έφυγε, μπήκα στη διαδικασία και μπορώ να πω ότι μου άρεσε πολύ. Γλυκάθηκα με τις φιλοφρονήσεις, τις ερωτήσεις, τα καλά λόγια φίλων προκειμένου να πάρω φόρα, ώστε λίγο καιρό μετά την ιστορία του Βιετνάμ να συγγράψω αυτή της Κούβας, ανάποδα δηλαδή απ’ ότι πραγματοποιήθηκαν.
Δε ξέρω αν μου άρεσε γιατί έχω την εμμονή να διορθώνω τον εαυτό μου και να μην είμαι ευχαριστημένος με τίποτα, αν μου άρεσε γιατί παραθέτω με τη δική μου ματιά εμπειρίες και πληροφορίες, ή αν τελικά μου αρέσει η διαδικασία να ανασύρω θύμησες, να τις βάζω μέσα σε μερικές γραμμές και ενδιάμεσα από φωτογραφίες. Καταλήγω ότι μάλλον είναι λίγο απ’ όλα, με το τρίτο σαφώς να υπερισχύει.
Επίσης έλεγα εδώ και καιρό ότι θα γράφω μόνο για μακρινά ταξίδια που πραγματοποιώ και όχι για κοντύτερα, εντός Ευρώπης κ.α. θεωρώντας ότι δεν έχει να προσφέρει κάτι ακόμα μια ιστορία από τις πολλές που υπάρχουν στο φόρουμ για κοντινούς προορισμούς. Εξάλλου, δεν είμαι από αυτούς που μπορεί κάποιος να βασιστεί για το τι να κάνει, που να πάει, τι να δει, σε ταξίδια στην Ευρώπη, καθώς ούτε με τη τέχνη και τα μουσεία το πολυέχω, ούτε το ψάχνω τόσο σε βάθος πάντα, αφήνοντας κραυγαλέα καμιά φορά αξιοθέατα να μου ξεφύγουν. Ποιος ξέρει, μπορεί να το κάνω κι επίτηδες για να ξαναπάω…
Γι’ άλλη μια φορά λοιπόν είμαι εδώ για να κάνω τη κολοτούμπα, και από κει που έλεγα ότι μια ιστορία το χρόνο είναι εντάξει, αποφάσισα να αρχίσω να γράφω για όσα έζησα σε κοντινές μας σχετικά χώρες, επί της ουσίας πόλεις μιας και ως επί το πλείστον πρόκειται για 3-4 μέρες. Αν είχαμε παραπάνω άλλωστε θα πηγαίναμε πιο μακρινό ταξίδι!
Έτσι, παράλληλα με μια ιστορία για την Ελλάδα που δουλεύεται πολύ τους τελευταίους μήνες (προσεχώς στον αέρα), ξεκινάω να παραθέτω τα ταξίδια μου, αρχίζοντας από το τελευταίο, από μια πόλη που μου πήρε τα μυαλά, μια πόλη που μου άρεσε σε πολύ μεγάλο βαθμό, μια πόλη που πολλοί την αποκαλούν τη «πραγματική Αιώνια πόλη» μια Πόλη των Πόλεων. Χωρίς άλλα περιττά εισαγωγικά, Κωνσταντινούπολη!
Last edited: