Γεια σας και απο εμένα στην παρέα.
Προγραμματίζω και εγώ ένα ταξίδι για Κούβα και θα ήθελα τα φώτα σας σε κάποια ζητήματα, αν μπορείτε να με βοηθήσετε. Το πρώτο αφορά τη βίζα. Ταξιδεύω με την Condor απο Φρανκφούρτη και απο ότι είδα η Condor εκδίδει στα γραφεία της εκεί βίζα ή entry card όπως την αναφέρει και η οποία εκδίδεται επιτόπου και κοστίζει 25€ όσο δηλαδή και μέσω της κουβανέζικης πρεσβείας στην Αθήνα. Γνωρίζει κανείς αν η συγκεκριμένη ειναι ΟΚ και για μας απο Ελλάδα (αν και δεν βρίσκω το λόγο γιατί να μην ειναι), καθώς θα με γλιτώσει απο χρόνο και χρήμα γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να στείλω απο Θεσσαλονικη. Επίσης εκεί αναφέρει κάτι περί departure tax, γνωρίζει κάποιος κάτι; Παραθέτω και το απόσπασμα απο Condor:
Συγγνώμη για το εκτενές του post και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις οποιες απαντήσεις. Θα επανέλθω αργότερα και με ένα ενδεικτικό προγραμμα για προτάσεις και σχόλια ( αν και μάλλον μετά απο αυτό ακούγεται σαν απειλή...)
Δημητρης
Προγραμματίζω και εγώ ένα ταξίδι για Κούβα και θα ήθελα τα φώτα σας σε κάποια ζητήματα, αν μπορείτε να με βοηθήσετε. Το πρώτο αφορά τη βίζα. Ταξιδεύω με την Condor απο Φρανκφούρτη και απο ότι είδα η Condor εκδίδει στα γραφεία της εκεί βίζα ή entry card όπως την αναφέρει και η οποία εκδίδεται επιτόπου και κοστίζει 25€ όσο δηλαδή και μέσω της κουβανέζικης πρεσβείας στην Αθήνα. Γνωρίζει κανείς αν η συγκεκριμένη ειναι ΟΚ και για μας απο Ελλάδα (αν και δεν βρίσκω το λόγο γιατί να μην ειναι), καθώς θα με γλιτώσει απο χρόνο και χρήμα γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να στείλω απο Θεσσαλονικη. Επίσης εκεί αναφέρει κάτι περί departure tax, γνωρίζει κάποιος κάτι; Παραθέτω και το απόσπασμα απο Condor:
Η δεύτερη μου απορία αφορά την ενοικίαση αυτοκινήτου στην Κούβα. Καταρχάς κατα τη γνώμη σας ειναι προτιμότερο κανείς να κλείσει μέσω internet ή εκεί επιτόπου; Η τιμή που εχω βρει στα περισσότερα site ειναι περί τα 400€ για 9 μέρες, πως σας ακούγεται; Σε αυτά βέβαια απο ότι καταλαβαίνω δεν περιλαμβάνεται η ασφάλεια που μάλλον απο ότι καταλαβαίνω αγοράζεις επιτόπου. Επιπλέον, το ελληνικό δίπλωμα αρκεί για να το χρησιμοποιήσει κανείς εκεί ή χρειάζεται κάτι έξτρα; Τέλος οποίες πληροφορίες σχετικά με την οδήγηση εκεί, το παρκάρισμα, την ασφάλεια και ότι άλλο πρέπει να προσέχει κανεις ειναι ευπρόσδεκτες.Cuban Tourist Cards/Departure Tax
Our flight prices to Cuba do not include the costs for the entry card. Entry cards are available for 25.00 euro at the Condor ticket desk in Frankfurt, at the Celebi ticket desk in Vienna and in the transit area at Frankfurt Airport if you arrive in Frankfurt on a shuttle flight. If you have booked your holiday through a tour operator, please contact them for information on entry card fees.
Please note that a departure tax must be paid locally.
Συγγνώμη για το εκτενές του post και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις οποιες απαντήσεις. Θα επανέλθω αργότερα και με ένα ενδεικτικό προγραμμα για προτάσεις και σχόλια ( αν και μάλλον μετά απο αυτό ακούγεται σαν απειλή...)
Δημητρης