paulsofmeli
Member
Για συνάλλαγμα στην Κίνα, ξέρει κανείς τι συμφέρει? Να κάνω εκεί ή απο εδώ? Επισης αν χρησιμοποιήσω πιστωτική για ανάληψη που βολεύει, υπάρχουν χρεώσεις ή απλά χρεωνεται η πιστωτική με το ποσό?
Δεν σε βάζει να διαλέξεις στο εξωτερικό, τα παίρνει από έναν λογαριασμό. Εγώ πχ που έχω ταμιευτηρίου και όψεως τα παίρνει πάντα από τον ταμιευτηρίου.Τωρα με τέλειωσες αλλά για να κάνω μια ερώτηση, εγω πχ εχω και τρεχουμενο και οψεως θα μου βγάλει να επιλέξω(αν θυμάσε) και επιπλέον ειπες χρέωση 1,1(ευρώ?) γινεται ομως αυτό αφού στην Ελλάδα αν παρεις απο άλλη τράπεζα σε χρεώνουν, σε χρεώνουν τόσο λίγο στην Κίνα?
το 1.1 ειναι πολυ, η χρεωση ειναι αναλογη με το ποσο και ειναι πολυ μικρη.Όσο γιαι τη χρεωστική Electron Visa της Alpha Bank που ανεφερες, δεν εχει καμια σχεση μιας και συ αναφερεσε σε πιστωτικη καρτα που οταν κανεις αναληψη απο αυτην ειναι σαν να αγοραζεις κατι.Οι ελληνικες πιστωτικες δε σε χρεωνουν για αγορες σε Ελλαδα κ Ευρωπη.Εξω απο την Ευρωπη υπαρχει μια επιβάρυνση, το λεω λογω προσφατης εμπειριας απο Αμερικη.το 1,1 ευρώ μου ακούγεται υπερβολικά χαμηλό. εγώ έκανα ανάληψη με τη χρεωστική Electron Visa της Alpha Bank και η χρέωση ήταν 30 yuan, ανεξαρτήτως ποσού. Το θέμα είναι ότι τα ΑΤΜ στην κίνα έχουν χαμηλό όριο ανάληψης, και διαφορετικό όριο το καθένα. Το μεγαλύτερο που ξέρω (το 2007, τώρα ίσως να έχει αυξηθεί) ήταν 3000 yuan, οπότε καλό είναι να το ψάξεις λίγο ώστε να μη σηκώνεις 1000 τη φορά και πληρώνεις το 30άρι χωρίς λόγο
το 1,1 ευρώ μου ακούγεται υπερβολικά χαμηλό. εγώ έκανα ανάληψη με τη χρεωστική Electron Visa της Alpha Bank και η χρέωση ήταν 30 yuan, ανεξαρτήτως ποσού. Το θέμα είναι ότι τα ΑΤΜ στην κίνα έχουν χαμηλό όριο ανάληψης, και διαφορετικό όριο το καθένα. Το μεγαλύτερο που ξέρω (το 2007, τώρα ίσως να έχει αυξηθεί) ήταν 3000 yuan, οπότε καλό είναι να το ψάξεις λίγο ώστε να μη σηκώνεις 1000 τη φορά και πληρώνεις το 30άρι χωρίς λόγο