Καλά το βίντεο με το τσουνάμι είναι αδιανόητο..
Κατά την παραμονή μου στην Ιαπωνία, έζησα κι εγώ έναν σεισμό που, από την πενιχρή εμπειρία μου σε σεισμούς αλλά και από την περιγραφή των side effects του, το συγκαταλέξαμε περίπου στα 5 ρίχτερ. Το εντυπωσιακό ήταν πως κανένας ντόπιος δεν διέκοψε τις συζητήσεις του ή τις συνήθειές του. Ήταν σαν να μην έγινε τίποτα!
Εικόνες αποκάλυψης συμβαίνουν εκεί...παρακολουθώ άναυδη...περιμένουν το τσουνάμι να χτυπήσει όλον τον Ειρηνικό και να σκεπάσει ολόκληρα νησιά στο πέρασμα του...
Έχουν σταματήσει οι πτήσεις στο Narita, οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι 26 και υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι...τεράστιες φωτιές είναι ανεξέλεγκτες...και παρά τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι δεν κινδυνεύουν οι πυρηνικές εγκαταστάσεις, μόλις τώρα τηλεγράφημα αναφέρει ότι ξέσπασε φωτιά σε πυρηνικό εργοστάσιο...προσπαθούν να το διασταυρώσουν...
Οι πληροφορίες ακόμα είναι αρκετά συγκεχυμένες γιατί δεν λειτουργούν καλά οι τηλεπικοινωνίες...
Πάντως,αν και πραγματικά βιβλικού μεγέθους ο σεισμός,δεν περιμένω να έχει τις ανθρώπινες απώλειες που είχε ο μεγάλος της Ινδονησίας,λόγω της ετοιμότητας της συγκεκριμένης χώρας απέναντι σε φυσικές καταστροφές.
Όλα τα διεθνή δίκτυα έχουν συνεχή αναμετάδοση, οι εικόνες είναι εφιαλτικές, οι προγνώσεις των ειδικών για τους επόμενους μήνες είναι δυσοίωνες και με πολλά ερωτηματικά γιατί δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ τόσο μεγάλος σεισμός στην Ιαπωνία...
Η Ιαπωνία σαν αναπτυγμένη χώρα τράβηξε πολύ καλά video.
Η Ινδονησία το 2004 δεν είχε να δείξει κατι παρόμοιο..
Σκεφτείτε οτι τα κύματα απο τσουνάμι έχουν καυτο νερό...οι καταστροφές ειναι απίστευτες!!
Τα ανθρώπινα θύματα καίγονται στην κυριολεξία,ή αν επιζήσουν φέρουν απίστευτα καθολικά ή μερικα εγκαύματα..
Αλήθεια δεν παμε καλά!!!