• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιορδανία Ιορδανία με γκρουπ ή ατομικό;

athena333

Member
Επόμενο Ταξίδι
Φρανκφούρτη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Γεια σας!

Έχω ένα ανεξήγητο κόλλημα με την Ιορδανία...Όσες πιο πολλές φωτογραφίες βλέπω, τόσο πιο πολύ μου αρέσει! Θα ήθελα πολύ να την επισκεφτώ, δεν ξέρω όμως αν είναι καλύτερα να το κάνω με γκρουπ ή να πάω με τον σύζυγο οι 2 μας( και να βγάλουμε άκρη εκεί). Έχουμε ταξιδέψει μόνοι μας σε αρκετές χώρες αλλά όλες στην Ευρώπη.

Τι θα με συμβουλεύατε;

alex23

Member
Ταξίδι-Όνειρο
N.Y,ΙΝΔΙΑ,ΚΙΝΑ,ΜΑΛΔΙΒΕΣ
μωρέ μήπως να το άφηνες αυτό το ταξίδι για λίγο αργότερα? είναι λίγο έκρυθμη η κατάσταση στη Μ.ανατολή!
και για να απαντήσω στο ερώτημα σου,ναι, εγώ το συγκεκριμένο ταξίδι θα το έκανα με γκρουπ!

dreamer 75

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισραήλ
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία
ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Τα περασμένα Χριστούγεννα ταξίδεψα με την γυναίκα μου στην Ιορδανία. Τελικά πήγαμε μόνοι μας μια & τα προγράμματα των πρακτορίων δεν μας ικανοποιούσαν. Το μόνο πρόβλημα που συναντήσαμε ήταν στις μεταφορές μεταξύ των πόλεων όπου τελικά χρησιμοποιήσαμε ταξί που είχαμε κλείσει από το ξενοδοχείο. Λεωφορείο χρησιμοποιήσαμε μόνο για να πάμε από το Αμμάν στην Άκαμπα. Τα ταξί δεν είναι ακριβά. Όσο με την γλώσσα δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα. Απλά όταν επισκεφτείτε την Πέτρα να φροντίσετε ώστε το ξενοδοχείο να είναι κοντά στον αρχαιολογικό χώρα για να τον επισκεφτείτε πρωί πρωί. Ελπίζω να βοήθησα...:xmas_razz:

athena333

Member
Επόμενο Ταξίδι
Φρανκφούρτη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
alex23 ίσως να έχεις δίκαιο αλλά για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχω αναβάλλει άπειρες φορές ταξίδι στην Αίγυπτο, που επίσης θέλω πολύ να δω και φοβάμαι...

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Ανετα είναι ένα ταξίδι που μπορείτε να οργανώσετε μόνοι σας. Εμείς μάλιστα τότε που πήγαμε νοικιάσαμε αυτοκίνητο και κινηθήκαμε άνετα προς βορρά και νότο

coccobill

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Αφου εχεις "κολλημα" καιρο τωρα, προφανως ξερεις τα μερη που θελεις να επισκεφθεις- με λιγο διαβασμα προσθετεις ενδεχομενως κι αλλα και το οργανωνεις μονη σου, αποφευγοντας τις επιτοπου προσθετες εκδρομες των γκρουπ (που μεγαλωνουν το κοστος) η τις ωρες μεσα κι εξω απο τα σουβενιραδικα προκειμενου να ψωνισουν οι λοιποι αυγα στρουθοκαμηλου (δεν κανω πλακα! ) κι αμφιβολου αισθητικης πηλινα. Οι ελεγχοι ειναι πολυ ελαστικοι σε... καυκασιους κι οι δρομοι ατελειωτες ευθειες.

gmavro75

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι στο χρόνο
Μπορείτε να πάτε μόνοι σας, και εκεί να κινηθείτε ή με οδηγό (taxi αρκετά φτηνά) ή με δικό σας αυτοκίνητο (μια χαρά δρόμοι και σχετικά καλή οδική συμπεριφορά από τους οδηγούς). Τρίτη επιλογή με ταξιδιωτικό πρακτορείο από εκεί, που θα αναλάβει μετακίνησεις και διαμονές σε πρόγραμμα που θα του υποδείξετε εσείς. Έτσι είχαμε πάει εμείς (με τοπικό πρακτορείο, το Jordan Beauty Tours) αλλά ήμασταν 7 άτομα και οι άλλες δυο εναλλακτικές δεν παίζαν εύκολα, και το κόστος ήταν χαμηλό... για 2 άτομα νομίζω πως θα είναι αρκετά ακριβή αυτή η επιλογή. Πάντως για το πρόγραμμα (έχει και Συρία -θεόσχωρεστη):

11-June-2010 Arrive to Amman, transportation to the hotel
12-June-2010 Amman-Madaba-Mt Nebo-Karak-Wadi Musa
13-June-2010 Early morning until noon Visit to Petra-Wadi Rum, overnight to Bedouin Tent
14-June-2010 Morning 2h 4X4 Jeep safari Wadi Rum, drive to Aqaba-Dead Sea-Amman
15-June-2010 Amman free day
16-June-2010 Amman-Jerash-Syrian Border-Bosra-Damascus
17-June-2010 Damascus free day
18-June-2010 Damascus-Palmyra-Homs
19-June-2010 Homs-Crack de Chevalier-Hama-Aleppo
ήταν 680$ το άτομο (μετακινήσεις, ξενοδοχεία 3*, είσοδος στα μνημεία).

Δε γνωρίζω να υπάρχουν προβλήματα αυτή τη στιγμή στη συγκεκριμένη χώρα, μάλιστα είχα την εντύπωση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εκεί.
Μην προγραμματίσετε πολές μέρες στο Amman δε λέει και πολλά. Μια μέρα αρκεί για την πόλη. Γύρω από το Amman αξίζουν επίσκεψης η Γέρασα (Jerash), το όρος Νέμπο και η Ματάμπα. Στο δρόμο από Amman για Πέτρα(Wadi Musa λέγεται η πόλη στην Πέτρα), από το δρόμο των βασιλέων όμως (Kings Highway), στάση στο Καράκ (ή Κεράκ) για επίσκεψη στο σταυροφορικό κάστρο.
Αν η Πέτρα είναι το νο1 αξιοθέατο της χώρας, για μένα το νο2 είναι διανυκτέρευση και jeep safari στη Wadi Rum ποτ βρίσκεται λίγο πιο νότια από Πέτρα, και πάνω στο δρόμο για Άκαμπα. Μετά Άκαμπα για βουτιές σε πολύχρωμα κοράλλια, επιστροφή από Άκαμπα στο Amman από τη λεωφόρο Wadi Araba η οποία θα σας φέρει σε μαγικά ερημικά τοπία και στη Νεκρά Θάλασσα όπου θα κάνετε μια βουτιά (15+ ευρώ η είσοδος στην πλαζ παρακαλώ!), έτσι για να έχετε να λέτε ότι κάνατε μια βουτιά στη Νεκρά.

Αν ο χρόνος σας παίρνει και για άλλη μια εκδρομή, μια ημερήσια στα κάστρα της ερήμου (από Αμμάν) είναι ό,τι πρέπει (αυτό το τελευταίο εγώ δεν το είχα κάνει, λόγω χρόνου).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα