Señor_Nada
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Άβυσσος
Ακόμα κι ένας γνωστός μου Περουβιανός όταν είδε αυτή τη φώτο με ρώτησε αν βαρέθηκα το Περού και πήγα μια βόλτα μέχρι την Αργεντινή. Η χώρα προσφέρει τρομερές εναλλαγές σε εικόνες. Το Περού ήταν η πρώτη χώρα που ήθελα να δω όταν θα είχα την δυνατότητα να κάνω ένα ακριβό ταξίδι και να λείψω αρκετές ημέρες. Πρώτη απόπειρα το 2018: ένας φίλος Σλοβένος με έπεισε να πάμε στην Κούβα, δεύτερη απόπειρα το 2019: το ταξίδι στο Μεξικό έβγαινε μισή τιμή, τρίτη και φαρμακερή το 2020: καταστράφηκε το σύμπαν. Σωτήριο έτος 2022 και σκέφτομαι ταξίδι στη Βολιβία για να μπορώ να πάω πιο χύμα και να παίρνω αποφάσεις τελευταίας στιγμής αν δεν έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα. Τελικά τώρα ήταν η ώρα του Περού!
Κάποιες γενικές πληροφορίες για αρχή.
Την βρήκα ασφαλέστατη χώρα. Έχει αστυνομία σε όλα τα κεντρικά τουριστικά σημεία απ'όσο θυμάμαι και μάλιστα υπάρχει ειδικό τμήμα της αστυνομίας για τους τουρίστες. Φοράνε πράσινα νομίζω. Το μόνο που με τρομοκράτησε ήταν τα πολλά αδέσποτα σκυλιά, συγκεκριμένα στην πόλη Huaraz που ήταν και επιθετικά.
Το σύστημα με τα λεωφορεία τους είναι πάρα πολύ κακό. Δεν υπάρχει ένας κεντρικός σταθμός. Κάθε εταιρεία έχει το σταθμό της. Οι ανακοινώσεις είναι στο μιλητό και θέλει προσοχή. Κατα τ'άλλα πάρα πολύ καλά λεωφορεία για μακρινά πολύωρα ταξίδια. Ειδικά η εταιρεία cruz del sur. Νόμίζω ότι αυτή η εταιρεία μου έσωσε το ταξίδι. Έχει και μονές θέσεις (χωρίς διπλανό) και το κάθισμα πάει τέρμα πίσω και είναι πάρα πολύ άνετο, ένιωσα σαν να κοιμόμουν σε κρεβάτι. Η διαδρομή Huaraz-Trujillo με ξετίναξε. Την έκανα με movilbus. Δεν ξέρω αν έφταιγε το λεωφορείο, ο οδηγός ή η διαδρομή από μόνη της, πάντως μου πήρε κανά 2 μέρες να συνέλθω.
Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μετρητά θα σας πρότεινα να πάτε σε ανταλλακτήριο και να μην τραβάτε χρήματα από τις τράπεζες τους. Έχουν τραγικά χαμηλά όρια ανάληψης, νομίζω ότι για τις περισσότερες είναι 400 soles με ίσως κανα 2 τράπεζες να είναι στα 700, ενώ έχουν και τεράστιες ουρές για ανάληψη. Τραγικές εικόνες σε κάποιες περιπτώσεις, μου θύμισε ουρές στην Κούβα.
Από ρούχα χρειάστηκα από ισοθερμικά μέχρι έφτασα να σκάω από τη ζέστη με κοντομάνικο. Αναγκαστικά θέλει όλων των εποχών τα ρούχα. Επίσης νομίζω ότι παπούτσια για trekking βοηθάνε πάρα πολύ άσχετα με το αν σκοπεύετε να κάνετε κάποιο σοβαρό trekking. Οι αρχαιολογικοί τους χώροι έχουν μπόλικο περπάτημα και σε κάποιες περιπτώσεις ανάβαση σε κατσικόδρομους.
Το φαγητό τους το βρήκα πεντανόστιμο. Θα αναφέρω και συγκεκριμένα μαγαζιά που ξεχώρισα. Οι τιμές είναι από εντελώς τσάμπα στις διάφορες αγορές τους, τρως με κάτω από 20 soles πλήρες μενού μέχρι τιμές Ελλάδας ή υψηλότερες στα εστιατόρια τους. Πάντως η αλήθεια είναι ότι όπου έφαγα σέρβιραν τεράστιες μερίδες, σε κάποιες περιπτώσεις κωμικά μεγάλες και με ένα κυρίως χόρταινες. Τα ορεκτικά τους μου θύμισαν κυρίως πιάτα!
Στα αεροδρόμια του Περού μπορείς να περνάς υγρά πχ μπουκάλι νερού απ'τον έλεγχο χωρίς πρόβλημα. Ακόμα και στο αεροδρόμιο της Lima με προορισμό εκτός Περού περνάει.
Αν θέλετε να επισκεφθείτε πόλεις ή βουνά με μεγάλο υψόμετρο αντηλιακό και liposan είναι υπεραπαραίτητα.
Ώρα να εξηγήσω γιατί η Lima στον τίτλο είναι με κεφαλαία!