Pandora
Member
- Μηνύματα
- 2.803
- Likes
- 961
- Επόμενο Ταξίδι
- θα δείξει...
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ιαπωνία
Το Βήμα
Στο σταυροδρόμι υψηλής γαστρονομίας και τέχνης με την Ιστορία βρίσκονται τα εστιατόρια μουσείων και ιδρυμάτων που ολοένα αυξάνονται και πληθαίνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ως συνήθως η τάση έρχεται από το εξωτερικό με την αναμενόμενη καθυστέρηση. Στα πρότυπα του «Georges» στον 6ο όροφο του Κέντρου Πομπιντού με την πανοραμική θέα του Παρισιού ή του «Τrussardi Αlla Scala» στο Μιλάνο, η δημιουργία εστιατορίων εντός των χώρων όπου αναπνέουν ο πολιτισμός και η Ιστορία προάγει τη γαστρονομική τέχνη και εξασφαλίζει νέες δυνατότητες στους επισκέπτες. Η συνεργασία των ανθρώπων της «Σπονδής» με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ήταν η αφορμή να ανακαλύψουμε μερικούς απ΄ αυτούς.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα εστιατόρια τα οποία είναι «απεξαρτημένα» από τα ωράρια των μουσείων που τα φιλοξενούν έχουν περισσότερο gourmet ιδεολογία, καθώς δεν απευθύνονται κατ΄ ανάγκην μόνο στους φιλότεχνους. Τα υπόλοιπα, στο σύνολό τους, έχουν τον χαρακτήρα μιας πιο άμεσης, λιτής και γρήγορης εξυπηρέτησης. Διαλέγετε και παίρνετε...
η συνέχεια του άρθρου, με την παράθεση εστιατορίων των ελληνικών μουσείων εδώ
Περιοδικό Αρχαιολογία - Ειδήσεις - Η υψηλή γαστρονομία των μουσείων
Στο σταυροδρόμι υψηλής γαστρονομίας και τέχνης με την Ιστορία βρίσκονται τα εστιατόρια μουσείων και ιδρυμάτων που ολοένα αυξάνονται και πληθαίνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ως συνήθως η τάση έρχεται από το εξωτερικό με την αναμενόμενη καθυστέρηση. Στα πρότυπα του «Georges» στον 6ο όροφο του Κέντρου Πομπιντού με την πανοραμική θέα του Παρισιού ή του «Τrussardi Αlla Scala» στο Μιλάνο, η δημιουργία εστιατορίων εντός των χώρων όπου αναπνέουν ο πολιτισμός και η Ιστορία προάγει τη γαστρονομική τέχνη και εξασφαλίζει νέες δυνατότητες στους επισκέπτες. Η συνεργασία των ανθρώπων της «Σπονδής» με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ήταν η αφορμή να ανακαλύψουμε μερικούς απ΄ αυτούς.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα εστιατόρια τα οποία είναι «απεξαρτημένα» από τα ωράρια των μουσείων που τα φιλοξενούν έχουν περισσότερο gourmet ιδεολογία, καθώς δεν απευθύνονται κατ΄ ανάγκην μόνο στους φιλότεχνους. Τα υπόλοιπα, στο σύνολό τους, έχουν τον χαρακτήρα μιας πιο άμεσης, λιτής και γρήγορης εξυπηρέτησης. Διαλέγετε και παίρνετε...
η συνέχεια του άρθρου, με την παράθεση εστιατορίων των ελληνικών μουσείων εδώ
Περιοδικό Αρχαιολογία - Ειδήσεις - Η υψηλή γαστρονομία των μουσείων
Last edited by a moderator: