• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Η αμερικανικη τρομοφοβια στα ορια

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...

gianni1966

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατρεμενη Αβανα...
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερικη(Περου,Βολιβια)
Ετσι ειναι joss, φιλε μου...Οποιος καει στο χυλο, φυσαει και το γιαουρτι, οπως λεει και η παροιμια. Οι ανθρωποι, ειναι παντου και παντα στοχος και το ξερουν αυτο...Ετσι οπως πανε, στο τελος το καλυτερο ιατρικο check-up, θα γινεται λιγο πριν επιβιβαστεις σε καποιο αεροπλανο τους...Ξερεις τωρα, ακτινογραφιες,scanners και στο τελος δωρο μια αξονικη! Σπευσατε!
Τα αμερικανακια εχουν λαλησει πλεον με τη τρομοφοβια τους. Γι' αυτο μακρυα απο καμμια γιαγια που βγαλει κανενα κομποσκινι στο αεροπλανο.

Δειτε:

DefenceNet - Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της US Airways εξαιτίας...προσευχής επιβάτη

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Τα αμερικανακια εχουν λαλησει πλεον με τη τρομοφοβια τους. Γι' αυτο μακρυα απο καμμια γιαγια που βγαλει κανενα κομποσκινι στο αεροπλανο.

Δειτε:

DefenceNet - Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της US Airways εξαιτίας...προσευχής επιβάτη
Eνώ εμείς τα ελληνάκια, ε?
Δεν μασάμε από γρίππη, σαρς, αλβανούς, κλέφτες, σκοπιανούς, μασόνους, εβραίους, τούρκους, εγκληματικότητα, έητζ, καρκίνους, μόλυνση, κεραίες που εκπέμπουν διάφορα, αεροπλάνα που μας ψεκάζουν, συνομωσίες εναντίον μας, αδερφές που θέλουν να διαφθείρουν τα παιδιά μας, ζώα που κουβαλάνε αρρώστειες-δαγκώνουν-έχουν ψύλλους, πράκτορες που εκπαιδεύονται για να μας καταστρέψουν κλπ κλπ κλπ.
Η Ελλάδα χωρίς να δεχτεί επίθεση με 3.000 νεκρούς, είναι η πιο τρομολαγνική χώρα στον κόσμο.

gianni1966

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατρεμενη Αβανα...
Ταξίδι-Όνειρο
Εμεις τα ''ελληνακια'', με ολα τα στραβα και τα αναποδα μας, εχουμε 5000 χρονια επισημη ιστορια και ακομη επιμενουμε. Αυτος ο τοπος και τα ''ελληνακια'' του, που τοσο υποτιμουν καποιοι, εχει δωσει κλασσικο πνευμα και πραξεις θαρρους και καθηκοντος που εχουν μεινει ανεξιτηλα στην συλλογικη μνημη της ανθρωποτητας.
Ενα ποτηρακι παγωμενο κρασι μαζι με ανθρωπινη κουβεντα με φιλους και ισως συγγενεις σε καποιο παραλιακο ταβερνακι, με ανθρωπινο φαγητο και οχι μεταλλαγμενο η ''πλαστικο'', ενα καφεδακι που το πινουμε χωρις να κοιταμε υποπτα και με τρομο τον διπλανο μας, μηπως ενδεχομενως ειναι ''καμικαζι'' αυτοκτονιας,ατελειωτες καλοκαιρινες βολτες σε παραλιες, πολεις και χωρια χωρις να στρατοκρατειται η περιοχη για τον φοβο ΄΄τρομοκρατικης'' επιθεσης, αυτα λοιπον ειναι καποια στοιχεια απο τον πολιτισμο που εχουν τα ''ελληνακια''.
Χαιρομαι λοιπον που ειμαι ''ελληνακι'' και μπορω τουλαχιστον να χαιρομαι μικρες χαρες της ζωης, χωρις να φοβαμαι αν θα γυρισω στο σπιτι μου.
Χαιρομαι λοιπον που θα κουβεντιασω το προβλημα μου με τον φιλο μου και οχι με τον ψυχολογο μου...
Χαιρομαι που ειμαι ''ελληνακι'' με οτι αυτο σημαινει, ακομα και σε πεισμα καποιων...

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Σε ποια χώρα αναφέρεσαι ακριβώς, να έρθουμε να ζήσουμε και εμείς?

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
traveladdict, δε διαφωνώ με την ουσία των όσων αναφέρεις παραπάνω για τους νεο-έλληνες αλλά έχω μια απορία: Δηλαδή εσύ, αυτές τις καθημερινές στιγμές που αναφέρει ο gianni1966 τις βιώνεις διαφορετικά στην Ελλάδα ή δεν τις βιώνεις καθόλου?

gianni1966

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατρεμενη Αβανα...
Ταξίδι-Όνειρο
Εγω ζω στην Ελλαδα, παρεα με τα ''ελληνακια'' και χαιρομαι για αυτο.
Δεν εχω ομως παραισθησεις, ουτε ειμαι τοσο μεροληπτικος ωστε να βλεπω μονο την σκοτεινη πλευρα του φεγγαριου, οπως εσυ.
Υπαρχει και η φωτεινη Ελλαδα, που καποιοι πεισματικα αρνουνται να την δουν και διαρκως μεμψιμοιρουν.
Δικαιωμα τους βεβαια να πιστευουν οτι θελουν, κανεις ομως με εξυπνακισμους και με πνευμα ατακας, χωρις σοβαρη επιχειρηματολογια, δεν θα μου επιβαλει την αποψαρα του.Αυτα τα λιγα...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ας σου απαντησω εγω πως το αντιλαμβανουμε μια και εκανα και καποια σχολια επ' αυτου.
Εννοειται οτι ολοι μας, ως μεμονωμενοι πολιτες, εχουμε διαπροσωπικες στιγμες με φιλους και στιγμες απολαυσης σε μερη που μας ειναι οικεια και αγαπημενα σε σημειο και τοσο πολυ μαλιστα που καποιος ασχετος με αυτα τα μερη να μην μπορει ουτε να τα αναγνωρισει αλλα ουτε κα να κατανοησει το δεσιμο που εχουμε με αυτα. Εννοειται οτι αυτες οι στιγμες απαλυνουν πολλα δυσκολα σημεια στην καθημερινοτητα μας και ειναι φυσικα εξαιρετικα πολυτιμες και διατηρουνται στη μνημη μας με μεγαλη τρυφεροτητα.
Αλλο ομως οι διαπροσωπικες σχεσεις και αλλο η συμπεριφορα ενος συνολου ανθρωπων, εκει δηλαδη που υπεισερχεται αυτο που λεγεται ψυχολογια της μαζας. Εκει οι μηχανισμοι αντιμετωπισης ελαχιστα παραλασσουν απο πληθυσμο σε πληθυσμο. Ας το εχουμε λοιπον κατα νου αυτο: ως μοναδες λειτουργουμε διαφορετικα ως μελη συνολου ενιαια. Δηλαδη ως συνολο λειτουργουμε με παραπλησιο τροπο και ας φερουμε στον νου τα παραδειγματα που ανεφερε ενδεικτικα ο traveladdict με καποια τονισμενη υπερβολη ενδεχομενως. Ορισμενα απο αυτα μαλιστα ειναι εξαιρετικα επιτυχη και επικαιρα.
Ας μην συγχεουμε δηλαδη το ατομικο με το ομαδικο.

gianni1966

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατρεμενη Αβανα...
Ταξίδι-Όνειρο
Ερση μου, το μηνυμα σου ειναι μια θαυμασια ευκαιρια για μια σοβαρη συζητηση πανω στα θεματα που ανεφερθησαν παραπανω.Αυτο που σε πρωτη φαση μπορω να σου πω,ειναι οτι δεν μου αρεσει η υπερβολη και οι χαρακτηρισμοι του τυπου ''ελληνακια''.Σε καποια υστερη στιγμη, λογω ελλειψης χρονου επι του παροντος, θα επανελθω στο θεμα και ελπιζω να συνεχισουμε την συζητηση μας εμπεριστατωμενα και με επιχειρηματα.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie