• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Η Τέχνη του Ταξιδιού

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Διάβασα πρόσφατα το παραπάνω βιβλίο του Αλέν ντε Μποτόν. Συμπτωματικά, ο άνθρωπος που το έχει μεταφράσει στα Ελληνικά έγινε μέλος στο TravelStories.gr πριν από λίγες μέρες. :)

Αντιγράφω τις εντυπώσεις μου από το blog μου:

Περιγραφή: (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ελάχιστα πράγματα είναι τόσο συναρπαστικά όσο η σκέψη ενός ταξιδιού σε κάποιο μακρινό μέρος. Σ' έναν τόπο όπου ο καιρός είναι καλύτερος, τα έθιμα πιο ενδιαφέροντα και με τοπία που προσφέρουν έμπνευση. Γιατί, λοιπόν, τυχαίνει τόσο συχνά στα ταξίδια μας να μην αντλούμε την ικανοποίηση που περιμέναμε;

Με την "Τέχνη του ταξιδιού", ο Αλαίν ντε Μποττόν μας ξεναγεί σε όλα εκείνα που μας προσφέρουν απόλαυση ή απογοήτευση καθώς ταξιδεύουμε. Με τη γνωστή, πλέον, χιουμοριστική αλλά και διεισδυτική ματιά του, μιλά -μεταξύ πολλών άλλων- για τα αεροδρόμια, τα εξωτικά χαλιά, τα ειδύλλια των διακοπών και τα μίνι μπαρ των ξενοδοχείων. Το βιβλίο αυτό μάς ανοίγει τα μάτια και μας προκαλεί αρκετές σκέψεις, καθώς αποκαλύπτει τα κρυφά κίνητρα, τις προσδοκίες αλλά και τις δυσκολίες που κρύβονται πίσω από ένα ταξίδι στον κόσμο μας.

Εντυπώσεις:

Γιατί οι άνθρωποι νιώθουν ότι ξεφεύγουν από τη ρουτίνα όταν ταξιδεύουν; ποιες διαδικασίες του εγκεφάλου και της σύγχρονης ιστορίας του ανθρώπινου είδους μπαίνουν σε δράση όταν ονειρευόμαστε και όταν πραγματοποιούμε ένα ταξίδι; Ο Αλέν Ντε Μποτόν περιγράφει την εξέλιξη του σύγχρονου ανθρώπου στην αστική ζωή, τις ανησυχίες και τα άγχη που τον επηρεάζουν, και την έμφυτη ανάγκη του εγκεφαλικού μας κέντρου για γερές δόσεις ταξιδιωτικών αποδράσεων και απολαύσεων.

Ο συγγραφέας παρουσιάζει την ταξιδιωτική διαδικασία σαν ένα φυσιολογικό τμήμα της ανθρώπινης εξέλιξης, χωρίς να προσπαθεί να υποδείξει στον φιλόδοξο ταξιδιώτη τυποποιημένος τρόπους απόλαυσης, κάτι που μου άρεσε ιδιαίτερα. Ένα διαφορετικό βιβλίο που θα σας δώσει μια διαφορετική ματιά στη σχέση ανθρώπου και ταξιδιού.

Angeliki

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή (ξανά)
Πολύ ωραια προταση!!

Θα το κυνηγησω μου φαινεται

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
4 χρόνια μετά από αυτό το θέμα έπεσε το βιβλίο τυχαία στα χέρια μου χωρίς να ξέρω ότι είχες προηγηθεί def...
έχω περάσει μάλιστα μερικές παραγράφους στο φόρουμ κατά διαστήματα
είναι ένας διαφορετικός ταξιδιωτικός οδηγός που αξίζει να μελετηθεί από τους ταξιδευτές. ένα διαφορετικό βλέμμα... στις περιηγήσεις μας.

Otokodate

Member
Παρ'ολο που στο monocle ορισμένες φορές βρίσκω ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους προορισμούς στους οποίους σκοπεύω να ταξιδέψω... ο Αλέν ντε Μποτόν πάντα μου καθόταν άσχημα - πάντα μου έδινε την εντύπωση του άνευ λόγου ψηλομύτη Άγγλου Γιάπη που έχει χάσει κάθε επαφή με την απλή ζωή και έχει φιλοσοφικούς προβληματισμούς επιπέδου eat pray love. Θα μπορούσα άνετα να τον φανταστώ να είναι ένας απ'τους Γιάπηδες που περιστασιακά πετυχαίνω στα νησιά μας να οδηγούν μια καμπριολέ bmw φορώντας αέρινα καλοκαιρινά ρούχα ακούγοντας μουσικές Buddha bar ψάχνοντας μια στιγμή γαληνής - έχοντας στο μυαλό τους μια new age θολούρα και πάντα καταλήγοντας στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο με την πισίνα.

XristinaK

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Ένα ακόμη βιβλίο του Μποτόν που μου είχε κρατήσει συντροφιά πριν χρόνια σε κάποιο ταξίδι. Μου το θυμίσατε..Μια χαρά συγγραφέας μού φαίνεται, απλός, λιτός και απέριττος!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα