Defkalion
Administrator
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αλάσκα
Διάβασα πρόσφατα το παραπάνω βιβλίο του Αλέν ντε Μποτόν. Συμπτωματικά, ο άνθρωπος που το έχει μεταφράσει στα Ελληνικά έγινε μέλος στο TravelStories.gr πριν από λίγες μέρες.
Αντιγράφω τις εντυπώσεις μου από το blog μου:
Αντιγράφω τις εντυπώσεις μου από το blog μου:
Περιγραφή: (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Ελάχιστα πράγματα είναι τόσο συναρπαστικά όσο η σκέψη ενός ταξιδιού σε κάποιο μακρινό μέρος. Σ' έναν τόπο όπου ο καιρός είναι καλύτερος, τα έθιμα πιο ενδιαφέροντα και με τοπία που προσφέρουν έμπνευση. Γιατί, λοιπόν, τυχαίνει τόσο συχνά στα ταξίδια μας να μην αντλούμε την ικανοποίηση που περιμέναμε;
Με την "Τέχνη του ταξιδιού", ο Αλαίν ντε Μποττόν μας ξεναγεί σε όλα εκείνα που μας προσφέρουν απόλαυση ή απογοήτευση καθώς ταξιδεύουμε. Με τη γνωστή, πλέον, χιουμοριστική αλλά και διεισδυτική ματιά του, μιλά -μεταξύ πολλών άλλων- για τα αεροδρόμια, τα εξωτικά χαλιά, τα ειδύλλια των διακοπών και τα μίνι μπαρ των ξενοδοχείων. Το βιβλίο αυτό μάς ανοίγει τα μάτια και μας προκαλεί αρκετές σκέψεις, καθώς αποκαλύπτει τα κρυφά κίνητρα, τις προσδοκίες αλλά και τις δυσκολίες που κρύβονται πίσω από ένα ταξίδι στον κόσμο μας.
Εντυπώσεις:
Γιατί οι άνθρωποι νιώθουν ότι ξεφεύγουν από τη ρουτίνα όταν ταξιδεύουν; ποιες διαδικασίες του εγκεφάλου και της σύγχρονης ιστορίας του ανθρώπινου είδους μπαίνουν σε δράση όταν ονειρευόμαστε και όταν πραγματοποιούμε ένα ταξίδι; Ο Αλέν Ντε Μποτόν περιγράφει την εξέλιξη του σύγχρονου ανθρώπου στην αστική ζωή, τις ανησυχίες και τα άγχη που τον επηρεάζουν, και την έμφυτη ανάγκη του εγκεφαλικού μας κέντρου για γερές δόσεις ταξιδιωτικών αποδράσεων και απολαύσεων.
Ο συγγραφέας παρουσιάζει την ταξιδιωτική διαδικασία σαν ένα φυσιολογικό τμήμα της ανθρώπινης εξέλιξης, χωρίς να προσπαθεί να υποδείξει στον φιλόδοξο ταξιδιώτη τυποποιημένος τρόπους απόλαυσης, κάτι που μου άρεσε ιδιαίτερα. Ένα διαφορετικό βιβλίο που θα σας δώσει μια διαφορετική ματιά στη σχέση ανθρώπου και ταξιδιού.