Grerena
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Bordeaux
- Ταξίδι-Όνειρο
- Tromso, Las Vegas
Η Μπολόνια βρίσκεται σε πολύ στρατηγικό σημείο από … τουριστικής απόψεως!
Αποτελεί ένα μεγάλο δέλεαρ για τους τουρίστες σαν και μένα.
Και πως είναι οι τουρίστες σαν και μένα;
Θέλω να δω όσο γίνεται περισσότερα πράγματα και για να το πετύχω αυτό, θα πρέπει να είναι κοντά το ένα με το άλλο. Η Μπολόνια έχει πολλά κοντά της …
Είχα προσέξει από καιρό τη θέση της Μπολόνιας στο χάρτη. Βόρεια έχει τη Φερράρα και τη Μάντοβα, δυτικά έχει τη Μόντενα και την Πάρμα. Ανατολικά έχει την Ίμολα και τη Ραβέννα και νότια τη Φλωρεντία. Και όλες αυτές οι πόλεις είναι σε απόσταση το πολύ μιάμισι ώρας από την Μπολόνια..
Υπομονετικά λοιπόν περίμενα να βάλει πτήση η Ryan και παραμόνευα. Έκλεισα λοιπόν ένα τριήμερο στη Μπολόνια πάνω στο Καθολικό τριήμερο του Πάσχα του ‘18…
Δεδομένου ότι κάποιες πόλεις είχαν καλυφθεί από προηγούμενα ταξίδια στην Ιταλία, όπως η Μάντοβα και η Φερράρα, το νέο αυτό τριήμερο θα εμπλουτιζόταν με Μόντενα και Ραβένα. Και επειδή οι φίλες με τις οποίες θα πήγαινα είχαν το μεγάλο κενό της Φλωρεντίας …. μπήκε και μια Φλωρεντία στο πρόγραμμα. Αλλά για να έχει και μια πινελιά του καινούριου και για μένα επιλέξαμε στη Φλωρεντία να πάμε ανήμερα του Πάσχα, η οποία πόλη διοργανώνει μια fiesta, την οποία αν είμαστε τυχερές θα την πετυχαίναμε.
Οι φίλες μου, μου “κολλούσαν” από καιρό.
«Κανόνισε κανένα ταξιδάκι και για μας. Πάμε κάπου ένα τριήμερο.»
Την Μπολόνια την είχα πάντα στο μυαλό μου σαν μια λύση «καβάντζα» για ταξίδι. Οπότε ένα «πρόχειρο» προγραμματάκι έπαιζε στις σημειώσεις μου. Αυτό το προγραμματάκι εμπλουτίστηκε κατά πως όφειλε από το σχετικό άρθρο «κολάζ» του @hydronetta (γιατί hydroneta δεν ασχολείσαι πιο πολύ με την Ευρώπη;;
Όταν λοιπόν έπεσε η ιδέα της Μπολόνια στο τραπέζι, το προγραμματάκι αυτό, εστάλη στα e-mails των φιλενάδων μου. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων όφειλα να τους δώσω μια ιδέα για τους ρυθμούς που έχει συνήθως ένα … δικό μου ταξίδι.
«Καλά, θα πάμε σε … 4 πόλεις μέσα σε ένα τριήμερο; Θα μας τρέχεις συνέχεια;» … είπε η μία
«Δεν έχω πρόβλημα εγώ» …είπε η άλλη.
Αν μια ιστορία για την Μπολόνια γραμμένη από τον gelf είναι ιεροσυλία, λόγω του ότι έχει προηγηθεί αντίστοιχη του hydronetta (σύμφωνα με τα γραφόμενα του gelf), τότε η δική μου ιστορία της Μπολόνια δεδομένου ότι έχουν προηγηθεί οι ιστορίες και του hydronetta και του gelf είναι … ιεροσυλία δις!!
Για να μη χαρακτηριστώ λοιπόν ιερόσυλη σκέφτηκα ότι ή θα πρέπει να βιαστώ και να ολοκληρώσω την ιστορία μου πριν προλάβει ο gelf να το κάνει ή να “παίξω το χαρτί” της άλλης σκοπιάς, … της πιο … γυναικείας άποψης και οπτικής.
«Η Μπολόνια και οι … άλλες» αλά ...γυναικεία λοιπόν!
Το σενάριο είχε ως εξής:
1η ημέρα: Άφιξη στη Μπολόνια, πρωινή βόλτα για καφέ στη Μόντενα και από το μεσημέρι και μετά βόλτες στη Μπολόνια
2η ημέρα: Πρωινή βόλτα σε Μπολόνια, απογευματάκι σε Ραβέννα και βραδάκι στη Μπολόνια.
3η ημέρα: Ολοήμερη εκδρομή στη Φλωρεντία. Βραδινό στη Μπολόνια.
4η ημέρα: Ταξίδι επιστροφής.
Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε ακολουθώντας το προαναγγελθέν πρόγραμμα κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Ελάχιστα ήταν τα πράγματα που είχα στο μυαλό μου και δεν κάναμε.
Οι μετακινήσεις μας ήταν πανεύκολες. Η trenitalia να είναι καλά. Τώρα που το σκέφτομαι «παίζει» να έχω ακουμπήσει περισσότερα χρήματα στην trenitalia, απ’ ότι σε ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
Έτσι:
Με την αρκετά πρωινή πτήση της ryan φτάσαμε στο Gulielmo Marconi στις 9:30 το πρωί. Ήταν πολύ νωρίς για να πάμε στο ξενοδοχείο μας, το οποίο βρισκόταν στην άλλη άκρη της πόλης. Οπότε το να αφήσουμε τα πράγματα στο σταθμό του τρένου και να πάμε για καφέ στη Μόντενα, που απείχε μόλις μισή ώρα με το τρένο ήταν το καλύτερο σενάριο με βάση το πρόγραμμά μου.
Κι έτσι…. στις 10:30 το πρωί λοιπόν… βρισκόμασταν στη Μόντενα...
Έτσι η ιστορία μου αυτή ξεκινάει πρώτα με μια από τις … άλλες (του τίτλου)
Last edited: