Εurolines την έχετε χρησιμοποιήσει;

chrisbd

Member
Μιλαμε για δύο εταιρείες: μια είναι η SNFC δηλαδή ο γαλλικός ΟΣΕ η οποία σε πάει μέσω Παρισιού (βλακώδες!) και μια Γερμανική, D.B. (Deutsche Bahn) δηλαδή ο γερμανικός ΟΣΕ η οποία σε πηγαίνει με λογικό (και πιο οικονομικό) τρόπο.
Έχω την αίσθηση οτι οι Γάλλοι είναι λίγο στόκοι: αν τους ζητήσεις να πας στην Κολωνία μέσω της ιστοσελίδας τους θεωρούν οτι πρέπει να σε πάνε εκεί μόνο με γαλλικά τρένα, οπότε νάτο και το Παρίσι ώστε να πάρεις το γαλλικό τρένο που θα σε παέι απευθείας στην Κολωνία. δε σου προτείνουν πολύ πιο λογικές ανταποκρίσεις που όμως ανακατεύονται και γερμανικά τρένα. Οι γερμανοί είναι πολύ πιο πρακτικοί άνθρωποι και το site τους βάζουν μέσα και τα γαλλικά τρένα τα οποία θα σε φέρουν από την Γαλλία στην Καρλσρούη απ'όπου θα σε παραλάβουν. Θεωρούν δηλαδή εννιαία τη γραμμή και δε νοιάζονται αν το ένα τμήμα της το κάνει γαλλικό τρένο.
Τέλος πάντων δικές μου θεωρίες είναι αυτές, καλά θα κάνεις να τις διασταυρώσεις για να μην μείνεις με το εισιτηριο στο χέρι και το αυτοκίνητο στο παρκιγκ του αεροδρομίου.
Σε έμπλεξα εγώ, γιατί τα γερμανικά μου είναι μάλλον μέτρια, και στην ιστοσελίδα των γερμανικών σιδηροδρόμων έβαλα ως γλώσσα τα γαλλικά.
ΕΡΣΗ μη μου βρίζεις τους Γάλλους please...τουλάχιστον τα τρένα τους είναι 2 κατηγορίες πάνω απο τα γερμανικά και αναμφισβήτητα τα καλύτερα στην Ευρώπη....μιλάμε για αεροπλάνα η μαγικό χαλί :D

Last edited by a moderator:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
ΕΡΣΗ μη μου βρίζεις τους Γάλλους please...τουλάχιστον τα τρένα τους είναι 2 κατηγορίες πάνω απο τα γερμανικά και αναμφισβήτητα τα καλύτερα στην Ευρώπη....μιλάμε για αεροπλάνα η μαγικό χαλί :D
Εγώ είμαι γαλλοθρεμένη και λατρεύω τη γλώσσα τους.
Αλλά είναι λίγο γκάου -πώς να το κάνουμε- όταν δίνουν στην ιστοσελίδα των σιδηροδρόμων μόνο οτι "πιάνει" το γαλλικό τρένο και προτείνουν ως τρόπο μετάβασης από το Στρασβούργο προς τα ανατολικά, στην Κολωνία, να ταξιδέψει πρώτα δυτικά ο ενδιαφερόμενος μέχρι το Παρίσι, να αλλάξει εκεί και σταθμό και μετά να πάρει το γαλλικό τρένο για Κολωνία. Τον συνδυασμό γαλλικών και γερμανικών τρένων δεν τον έχουν ακουστά, πράγμα που οι γερμανοί στο δικό τους site το γροικούν και το κατέχουν! Εμένα τώρα αυτό μου κάνει οτι ίσως μπαίνει στη μέση και ο γνωστός γαλλικός σωβινισμός. :haha:
Από εκεί και πέρα η ποιότητα των τρένων τους μπορεί να είναι η καλύτερη στην Ευρώπη, αλλά το site τους είναι για πολλές μπάτσες!

chrisbd

Member
Μα σε μένα έβγαλε κανονικά για Καλσρούη απευθείας απο Στρασβούργο και όχι μέσω Παρισίων..

chrisbd

Member
Το γράφω και στο ποστ 24 δες φωτο στις φωτογραφίες μου, όπου έκανα sreenshot μια τυχαία κράτηση, γιατί έχω πρόβλημα και δεν μπορώ να ανεβάσω εδώ..

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
14:33
Το γράφω και στο ποστ 24 δες φωτο στις φωτογραφίες μου, όπου έκανα sreenshot μια τυχαία κράτηση, γιατί έχω πρόβλημα και δεν μπορώ να ανεβάσω εδώ..
16:29
Το κατάφερα επιτέλους
Δυο ωρες αυτο προσπαθουσες να κανεις;

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ναι! Αν το ζητήσεις Καρλσρούη, όπου μέχρι εκεί πηγαίνει το γαλλικό τρένο, στο βγάζει φυσικά. Το πρόβλημα είναι οταν ζητήσεις από Στρασβούργο να πας Κολωνία, ως ενιαία διαδρομή. Τότε δε σου βγάζει τη δυνατότητα να φθάσεις Καρλσρούη και μετά να μετεπιβασθείς στο γερμανικό τρένο μέχρι την Κολωνία- πράγμα που κάνει η γερμανική ιστοσελίδα-αλλά αντιπροτείνει να πάει ο ενδιαφερόμενος Παρίσι και από εκεί με γαλλικό τρένο απευθείας Κολωνια.
Η γερμανική ιστοσελίδα προτείνει στον ενδιαφερόμενο να πάει με γαλλικό τρένο μέχρι την Καρλσρούη και μετά να μετεπιβασθεί σε γερμανικό τρένο μέχρι την Κολωνία με ενιαία τιμή εισιτηρίου.
Κανονικά αυτήν την διαδρομή θα έπρεπε να την πωλούν μέσω των ιστοσελίδων τους ως ενιαία και οι δύο σιδηροδρομικοί οργανισμοί -και όχι μόνο ο γερμανικός- δεδομένου οτι διενεργείται από κοινού με ένα γαλλικό και ένα γερμανικό τρένο.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Είναι πιο αργό το τρένο από το λεωφορείο- γιατί σε πηγαίνει πρώτα στο Παρίσι με TGV, αλλάζεις και σταθμό και παίρνεις το Thalys- αλλά είναι σε πιο λογικές ώρες και καθημερινά οι τιμές του αν κλείσεις εγκαίρως δεν πολυξεφεύγουν από το Eurolines.
(αυτό με την αλλαγή σταθμού-πολύ μανίκι!)
Δεν υπάρχει λόγος να κάνει τέτοιο κύκλο. Ούτε καν μέχρι Καρλσρούη, και πάλι κύκλος είναι. Ας πάρει το τοπικό τρένο ή το αστικό λεωφορείο μέχρι το Offenburg στην απέναντι πλευρά των συνόρων, κι από κει απευθείας ICE (2,5 ώρες) για Κολωνία... (Οι τιμές, δυστυχώς είναι οι ίδιες, αλλά μπορεί να πετύχει κάποια προσφορά).

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τα τρένα μπορεί (πάντα υπάρχει και μια εξαίρεση γι αυτό τον κανόνα... π.χ η γραμμή Cannes-Grasse). Τα websites, όμως, της SNCF συγκρίνονται άνετα με του ΟΣΕ...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom