vagantos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
- Ταξίδι-Όνειρο
- στου Ν.Καββαδία τα μέρη
.Eπειδή:
- Νοιώθω - αρκετά - ευρωπαίος,
την ΕΥΡΩΠΗ ως τον 5ο καλύτερο προορισμό μετά από Ασία, Αμερική, Αφρική και Αυστραλία.
- Δεν έχω και πολλά λεφτά - ουτε και μελλοντικά προβλέπεται, αφού οι "υποχρεώσεις'" μεγαλώνουν,
- Στα δυο τελευταία ταξιδια μου που ηταν στην Ευρώπη,πέρασα πολύ όμορφα, σε Ολλανδία, Βέλγιο, Τσεχία και Γερμανία,
- Δεν κάνω σνόρκελιν
- χρόνο ευτυχώς, έχω πλέον,
- Γι αυτό ψηφίζω συνειδητά και με πάθος
Ποτέ δεν θα πω
'"απελθέτω απ εμού το ταξίδιον τούτο"
Αλλά οσο όμορφα και να ήταν τα ευρωπαϊκά ταξίδια, τα μη ευρωπαϊκά ηταν όλα ¨αλλο" πράμα.
Όταν θέλεις να δεις τα μεγαλύτερα μνημεία της ανθρωπότητας, κάποιες διαφορετικές κοινωνίες, ξεχωριστή φύση κλπ τότε η πέραν της Ευρώπης υδρόγειος έχει περισσότερο ενδιαφέρον.
Και κάτι ακόμη προσωπικό:
Αυτό που απήλαυσα περισσότερο στην Δ. Ευρώπη είναι η ζωή σε μια οργανωμένη, ευνομούμενη πολιτεία και βέβαια και ολα τα αξιοθέατα.
Όμως πραγματική συγκίνηση, ένοιωσα στις Πυραμίδες, στο Σινικό Τείχος, στον Αμαζόνιο, το Ταζ Μαχάλ και στο Μάτσου Πίτσου.
Και ακόμη έχει πιο πολύ ενδιαφέρον να παρατηρείς ανθρώπους και συμπεριφορές ανθρώπων που ζουν πολύ μακριά από μας - σε απίστευτες συνθήκες, πχ Ινδία, Κένυα.
Αυτά εγραψα πριν 4 μήνες.
Να προσθέσω τώρα ακομη 2-3 σκόρπια.
- Θα ήθελα να ζησω για τουλάχιστο 6 μηνες κάθε φορά, σε πολλά μέρη του πλανήτη (Κόστα Ρικα , Μαδαγασκάρη, ξανά στο Περού, Βολιβία κλπ). Οχι ομως εργαζομενος εκεί αλλά ως εισοδηματίας (εννοω ως συνταξιούχος).
- Η Ευρώπη είναι δεν ειναι μόνο "πολυ πλούσια" σε πολιτισμό και ιστορία, αλλά τα εχει και σε μεγάλη πυκνότητα σε σχέση με την έκτασή της. Οταν μιλάμε για την Ινδία ή ακόμη και για τη Βραζιλία, ξεχνάμε να αναφέρουμε οτι κάθε μιά τους ειναι συγκρίσιμη ως έκταση με την Ευρώπη.
- Η μεγάλη δοσολογία καμιά φορά κουράζει και λίγο. Οι πολλοί καθεδρικοί ναοι ας πουμε σταμάτησαν να με εντυπωσιάζουν. Πανέμορφοι, αλλά και παρόμοιοι ως στυλ. Το ιδιο πιθανως θα παθαινα αν εβλεπα τοσες πολλές παγόδες ή στούπες. Θα θελα ομως μερικά ακομη αυθεντικα χωρια Ινδιανων της Αμαζονίας..
- Traveller, απολαμβάνω τα γραφόμενά σου ακομα κι οταν ( συχνά διαφωνώ). Καλά, σοβαρά δεν θα μπορω να περπατώ στο Λονδίνο όντας εξηντάρης;
- Τέλος εννοείται καμια συζήτηση , για τα προσωπικά γουστα και τις προτιμησεις, των άλλων ( δεχομαι ευχαρίστως μέχρι και ταξιδι στο Ντουμπάι αν μου το κανουν δωρο)