• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ευρωπαικές Χώρες και ασφάλεια

Brand39

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κουρακάο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Καλησπέρα σε όλους.

Από πέρυσι έχω στο μυαλό την ιδέα να πραγματοποιήσω ένα ταξίδι οδικώς από Αθήνα μέχρι βόρεια Πολωνία και στην ευνοική του έκβαση μέχρι την Λετονία ή Εσθονία.

Θεωρώ ότι, το αυτοκίνητο σου δίνει αρκετά μεγάλη ελευθερία κινήσεων και μπορείς να δεις άπειρα πράγματα και φυσική ομορφιά στις χώρες που θα επισκεφτείς.

Στο ταξίδι αυτό θα είμαστε 2 ή 4 άτομα.

Το ερώτημα μου είναι το εξής: Κατά πόσο είναι ασφαλές από άποψη εγκληματικότητας ένα τέτοιο ταξίδι? Το μόνο ταξίδι που έχω κάνει οδικώς είναι μέχρι Στάρα Ζάγορα Βουλγαρία με ένα παλιό τζίπ. (το οποίο το βράδυ το κλειδαμπάρωνα σε γκαράζ)
Αυτή τη φορά σκέφτομαι να γίνει με ένα A3 AUDI το οποίο είναι καινούριο και είναι και ο λόγος που με κάνει να ανησυχώ, για κλοπή, ληστείες κτλ

Θα ήθελα την γνώμη σας και ειδικά αν έχετε επισκεφτεί αυτές ή τις ενδιάμεσες χώρες

toumpiotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
Αν και δεν έχω πάει οδικός αυτήν την διαδρομή μπορώ να σου μεταφέρω την άποψη του κουνιάδου μου που ζεί στην Φιλανδία και κάθε χρόνο πηγαίνει απο Θεσσαλονίκη-Φιλανδία .Στα 6 χρόνια που κάνει αυτήν την διαδρομή δεν συνάντησε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.Εννοείται ότι το αυτοκίνητο θα το αφήνεις τα βράδια σε πάρκινγκ .

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Καλησπέρα σε όλους.

Από πέρυσι έχω στο μυαλό την ιδέα να πραγματοποιήσω ένα ταξίδι οδικώς από Αθήνα μέχρι βόρεια Πολωνία και στην ευνοική του έκβαση μέχρι την Λετονία ή Εσθονία.

Θεωρώ ότι, το αυτοκίνητο σου δίνει αρκετά μεγάλη ελευθερία κινήσεων και μπορείς να δεις άπειρα πράγματα και φυσική ομορφιά στις χώρες που θα επισκεφτείς.

Το ερώτημα μου είναι το εξής: Κατά πόσο είναι ασφαλές από άποψη εγκληματικότητας ένα τέτοιο ταξίδι? Το μόνο ταξίδι που έχω κάνει οδικώς είναι μέχρι Στάρα Ζάγορα Βουλγαρία με ένα παλιό τζίπ. (το οποίο το βράδυ το κλειδαμπάρωνα σε γκαράζ)
Αυτή τη φορά σκέφτομαι να γίνει με ένα A3 AUDI το οποίο είναι καινούριο και είναι και ο λόγος που με κάνει να ανησυχώ, για κλοπή, ληστείες κτλ

Θα ήθελα την γνώμη σας και ειδικά αν έχετε επισκεφτεί αυτές ή τις ενδιάμεσες χώρες
Το έχω κάνει μέχρι Κρακοβία και πίσω (και με αρκετά παρακλάδια).
Δεν είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα ασφάλειας. Παρκάραμε και στο δρόμο τις περισσότερες φορές. Βέβαια, το αυτοκίνητό μας δεν τραβούσε την προσοχή, δεν ξέρω με το Audi - αλλά και οι Ελληνικές πινακίδες είναι από μόνες τους αρκετή διαφοροποίηση.
Πάντως η μόνη χώρα που είναι λίγο επισφαλής είναι η Βουλγαρία (για εγκληματικές ενέργειες) και η Ρουμανία (για την κατάσταση του οδικού δικτύου). Απο κει και πέρα (και ειδικά στην Ουγγαρία και τη Σλοβακία) τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα από την Ελλάδα, τόσο όσον αφορά την ασφάλεια όσο και το οδικό δίκτυο.

Αν θες περισσότερες πληροφορίες σε κάτι πιο συγκεκριμένο, ρώτα.

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω περάσει και παραμείνει από το 2007 δύο φορές τη Βουλγαρία και έχω γυρίσει έντεκα μέρες όλη την νότια Ρουμανία, χωρίς να αντιμετωπίσω κανένα απολύτως πρόβλημα. Καλόν είναι όμως, όπως και εδώ άλλωστε, να μην αφήνεις μέσα στο αυτοκίνητο πράγματα αξίας που να φαίνονται και τις νύχτες να παρκάρεις το αυτοκίνητο σε χώρο του ξενοδοχείου στεγασμένο ή υπαίθριο, όπου υπάρχει. Εγώ πάντως στη Ρουμανία το είχα αφήσει αρκετές φορές την νύχτα έξω στον δρόμο._

Brand39

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κουρακάο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έχετε δίκιο...το αυτοκίνητο το βράδυ πρέπει να μένει σε γκαράζ.. έτσι κι αλλιώς τα σοβαρά ξενοδοχεία έχουν κλειστό γκαράζ που κλειδώνει το βράδυ. Απλά θυμάμαι μια περίπτωση που κάποιος πήγε Σεβαστούπολη Ουκρανία, είχε πάει για φαγητό και γύρισε με λεωφορείο.

Το ερώτημα μου έχει να κάνει με την ασφάλεια στο ταξίδι (από άποψη εγληματικότητας) και όχι με το γκαράζ

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα