Προσπαθω να κλεισω εισιτηρια μεσω airsebia για βουδαπεστη και θα ταξιδεψω με ελληνικη ταυτοτητα. Μου ζηταει ημερομηνια ληξης οταν την προσθετω. Τι ημερομηνια βαζουμε ή να μην προσθεσω καν το εγγραφο;
Η 15 χρονια μετα την εκδοση της ή απλα μην την προσθεσειςΠροσπαθω να κλεισω εισιτηρια μεσω airsebia για βουδαπεστη και θα ταξιδεψω με ελληνικη ταυτοτητα. Μου ζηταει ημερομηνια ληξης οταν την προσθετω. Τι ημερομηνια βαζουμε ή να μην προσθεσω καν το εγγραφο;
10 ετη.Κανονικα ειναι 15 χρονια απο την ημερομηνια εκδοσης της ταυτοτητας αλλα, οταν δεν το γνωριζα, ειχα βαλει σε συστημα αεροπορικης 50 χρονια μετα και δεν ειχα θεμα.
Στο ΦΕΚ που παραπέμπει το άρθρο, δεν προκυπτει απο πουθενα αυτο που αναγράφεται στο άρθρο!
Ξεκαθαρο σε σενα. Σε μενα οχι γιατι δεν αναφερει το φεκ εκδοση νεων. Και ως μειωση του χρονου ισχυος την εξελαβαν και τα ΜΜΕ. Επειτα αν ειναι ισχυρα η οχι λιγο ενδιαφερει, σε ταξιδι στο εξωτερικο αντιλαμβανομαι οτι θα υπαρχει θεμα σοβαρο με Ταυτοτητα περαν των 10 ετων.Στο ΦΕΚ που παραπέμπει το άρθρο, δεν προκυπτει απο πουθενα αυτο που αναγράφεται στο άρθρο!
Ειναι ξεκάθαρο απο ολα τα αρθρα του ΦΕΚ πως αυτό αφορα την εκδοση των νεων ταυτοτητων.
Αφενος με ταυτοτητα που εκδοθηκε το 2007 ταξιδευω, προσφατα (Αυγ 2023) και σε ευρωπαικη χωρα εκτος σενγκεν και κανεις μεχρι τωρα δεν μου εχει πει τιποτα (1-2 φορες μονο εχουν σχολιασει τη φθορα του πλαστικου κι αυτο αστυνομικοι στον ελεγχο ταυτοτητων).Ξεκαθαρο σε σενα. Σε μενα οχι γιατι δεν αναφερει το φεκ εκδοση νεων. Και ως μειωση του χρονου ισχυος την εξελαβαν και τα ΜΜΕ. Επειτα αν ειναι ισχυρα η οχι λιγο ενδιαφερει, σε ταξιδι στο εξωτερικο αντιλαμβανομαι οτι θα υπαρχει θεμα σοβαρο με Ταυτοτητα περαν των 10 ετων.
Αστυνομική ταυτότητα: Μειώνεται η διάρκεια ισχύος από τα 15 στα 10 χρόνια
Ταυτοτητα 16 ετων χειρογραφη σε αψογη κατασταση και δεν εχει αποτελεσει πουθενα προβλημα σε κανενα ευρωπαϊκο ταξιδι...ισα ισα ταυτοτητα 5 ετων με εκτυπωμενους χαρακτηρες επειδη η αγαπητη μας αστυνομια εχει πλαστικοποιηση του μπιπ πλεον,εχουν χαλασει οι ακρες της ταυτοτητας και 2 φορες εχει τυχει μεχρι κ πτηση να χασουμε και να μας φερουν και υπευθυνο αστυνομιας γιατι την νομιζαν πλαστη!!δεν κοιταει κανεις τα χρονια μονο αν ειναι σε κακη καταστασηΞεκαθαρο σε σενα. Σε μενα οχι γιατι δεν αναφερει το φεκ εκδοση νεων. Και ως μειωση του χρονου ισχυος την εξελαβαν και τα ΜΜΕ. Επειτα αν ειναι ισχυρα η οχι λιγο ενδιαφερει, σε ταξιδι στο εξωτερικο αντιλαμβανομαι οτι θα υπαρχει θεμα σοβαρο με Ταυτοτητα περαν των 10 ετων.
Αστυνομική ταυτότητα: Μειώνεται η διάρκεια ισχύος από τα 15 στα 10 χρόνια
Το να κυκλοφορεις με ληγμενο διπλωμα ειναι διαφορετικο απο το να κυκλοφορεις με ταυτοτητα 12-13-16 ετων διοτι το πρωτο συμφωνα με την ελληνικη νομοθεσια ειναι ληγμενο (αν εχει παρελθει η ημερομηνια που φαινεται στο εγγραφο) οποτε και παρανομο ενω παλια ταυτοτητα 16ετιας δεν θεωρειται ληγμενη, αν και χριζει αντικαταστασης, οποτε ειναι νομιμο.Καπου ξεφευγει η συζητηση. Δεν ενδιαφερει η ισχυς της ταυτοτητας στις τραπεζες αλλα στα ταξιδια, ειμαστε σε ταξιδιωτικο φορουμ. Κι εγω κυκλοφορω 4 χρονια με ληγμενο διπλωμα, με σταματησαν κ δεν το σχολιασαν. Αλιμονο να το διαφημισω κιολας. Εμενα μου ειναι ξεκαθαρο οτι η ισχυς ειναι 10 ετη. Δεν θα το ρισκαρα με τιποτε να ταξιδεψω εξωτερικο με ταυτοτητα >10 ετων αφου βγαινει τοσο απλα καινουρια κ αυτο συνιστω σε ολους. Αλλιως θα πρεπει καποιο βραδυ να πεισετε ενα ξυνισμενο αστυνομικο σε καποια ξενη χωρα, οχι εμενα.