psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Επιστροφή στη χώρα της Βότκας και του χιονιού.
Katowicy i Kraków.
Katowicy i Kraków.
Το είχα γράψει και παλαιότερα, το γράφω και τώρα με αφορμή την ιστορία που πρόκειται ν’ ακολουθήσει: Δε γίνεται χρονιά χωρίς επίσκεψη στην Πολωνία! Εξάλλου όσοι με διαβάζετε θα γνωρίζετε ότι κατά τα φαινόμενα αυτή είναι η αγαπημένη μου ευρωπαϊκή χώρα να ταξιδεύω. Χωρίς μεγάλη ανάλυση, τα έχει όλα και συμφέρει.
Για να είμαι δίκαιος όμως την ίδια ατάκα είχα γράψει και για την Ιταλία. Και τις δύο όπως επίσης είναι γνωστό τις επισκέπτομαι επί συναπτά έτη, κάτι που δεν έγινε μέσα στο 2023 και μου κόστισε αρκετά. Οι πιθανότητες για ταξίδι με προορισμό μία εκ των δύο μάλιστα ήταν 50-50 όταν τέθηκε το θέμα της εκδρομής στο αγαπημένο τριήμερο των Φώτων που τείνει να καθιερώσω και αυτό, καθώς τα προηγούμενα δύο με βρήκαν στο Ζάγκρεμπ και τη Μάλτα.
Είχα υποσχεθεί στον φίλο μου τον Κώστα να το πάμε μαζί, παραχωρώντας του χωρίς πρόβλημα την προτεραιότητα να επιλέξει, μιας κι εμένα δε θα με χαλούσε ότι και να διάλεγε. Η μέρες ήταν ίδιες, το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου απροσδόκητα παρόμοιο, οπότε το μόνο που άλλαζε ήταν τα περαιτέρω.
Δική μου κρυφή προτίμηση ήταν η Ιταλία, με σκοπό να επισκεφτώ τη Βερόνα, κάτι που ευτυχώς δεν έγινε με τις απεργίες των αεροδρομίων το συγκεκριμένο διάστημα, καταλήγοντας εν τέλει κανένα μήνα πριν οριστικά στην πάντα θελκτική στα μάτια μου Πολωνία.
Ο μόνος όρος που έθεσα ήταν να επισκεφτούμε μια πόλη που δεν έχω δει προκειμένου να γεμίσω όσο γίνεται περισσότερο εμπειρίες στη χώρα. Το περσινό πείραμα του Rzeszów άλλωστε είχε πετύχει και με το παραπάνω, καταλήγοντας αυτή τη φορά στο γειτονικό στην Κρακοβία και το αεροδρόμιο της Katowice, πόλη που είχα σταμπάρει και ήθελα να δω παρόλες τις ενστάσεις μου. Μια πόλη που αν και είναι βιομηχανική ως επί το πλείστον, τα τελευταία χρόνια αλλάζει κι εξελίσσεται συνεχώς.
Λόγω πρωινής πτήσης βέβαια στην επιστροφή ήξερα ότι θ’ αφιερωθεί κι ένα βραδάκι στην Κρακοβία την οποία θα έβλεπα για τρίτη φορά, γεγονός που όχι μόνο δε με πείραξε αλλά το ήθελα κιόλας. Τρίτη, τέταρτη, εικοστή τρίτη να είναι, μικρή σημασία έχει για μια τόσο λατρεμένη πόλη. Εξάλλου τα εστιατόρια και τα πολυάριθμα μπαρ της είναι πάντα εκεί και μας περιμένουν.
Μικρή χειμωνιάτικη ιστοριούλα λοιπόν για την Πολωνία, σε 2 πόλεις αντίθετες μεταξύ τους αλλά με ξεχωριστό ενδιαφέρον, για μια χώρα που κρατάει ακόμα τα στάνταρντ της κι όσο πάει γίνεται καλύτερη.
Τα φώτα, στη χώρα της Βότκας.
Ξεκινάμε!
Last edited: