MVSylvia
Member
Παίζει να είναι η χειρότερη βλακεία που έχω κάνει σε πόλη που έχω επισκεφθεί. Έβγαλα Porto card 4 ημερών κιόλας, κάπου 33€ πρέπει να είχε, σαν να άνοιξα τον κάδο κ να τα πέταξα. Άχρηστη τελείως.
Εννοείς ότι η πόλη περπατιέται, άρα δεν χρειάζεται μεταφορικό;Παίζει να είναι η χειρότερη βλακεία που έχω κάνει σε πόλη που έχω επισκεφθεί. Έβγαλα Porto card 4 ημερών κιόλας, κάπου 33€ πρέπει να είχε, σαν να άνοιξα τον κάδο κ να τα πέταξα. Άχρηστη τελείως.
Ναι και όχι μόνο αυτό, οι ελάχιστες φορές που θα χρειαστείς ΜΜΜ ή Uber, συνολικά κοστίζουν ελάχιστα μπροστά στην κάρτα. Οι είσοδοι στα μουσεία που καλύπτει είναι ελάχιστες κ σε κάτι αδιάφορα μουσεία κ σε κάποια άλλα κάνει εκπτώσεις του τύπου αντί για 10 ευρώ πλήρωσε 8. Εν τέλει χρεώνεται 33€ για το απόλυτο τίποτα.Εννοείς ότι η πόλη περπατιέται, άρα δεν χρειάζεται μεταφορικό;
Πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση και άλλη οπτική για μια πόλη που οι περισσότεροι γυρίσαμε ενθουσιασμένοι. Φαίνεται ότι την εξάντλησες και καλά έκανες, τώρα το πως θα «κάτσει» το ταξίδι στον καθένα είναι σχετικό και έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες.Γράφω δυό τρία πράγματα για Πόρτο:
Για την ομοιότητα σε κάποια σημεία με την Κων/πολη το είπα κι εγώ, χωρίς όμως να μου φαίνεται άσχημο, κάθε άλλο (την ομόνοια δε τη θυμάμαι και Καστοριά δεν έχω πάει ).-Η πόλη είναι ένα αισθητικό μιξ Ομόνοιας, Καστοριάς και Κωνσταντινούπολης (τα άσχημα σημεία της).
Εδώ διαφωνούμε, αν και η λέξη αξιοποίηση είναι σχετική, εμένα μου έκανε πιο αυθεντικό όλο αυτό.-Μικρό πολιτιστικό ενδιαφέρον, καμία αίσθηση ιστορικότητας (ακόμα και τα ιστορικά κτίρια μοιάζουν 'ξένα' λες κ κάποιος πήγε κ τα κάρφωσε εκεί ένα βράδυ), μικρή και αδιαφορη αξιοποίηση σημείων με τουριστικό ενδιαφέρον.
Και σ' αυτό διαφωνούμε πολύ μάλιστα, συγκρίνοντας με την Ελλάδα πάντα, τα βρήκα όλα εμφανώς φθηνότερα.-Τα κόστη.
Ναι, ναι, ναι, ναι, ναι+Πολύ ωραίο φαγητό, και το πιο γρήγορο με τα κρεατοσαντουιτσαδικα και τα ταπαδικα, ωραίες γεύσεις.
Και σ' αυτό μαζί σου 100%, το έθιξα κι εγώ γενικότερα με τη ναρκοκουλτούρα υπό την ανοχή των αρχών μάλιστα σε σημείο εξώφθαλμο.-Πολλη μπαφιλα στο κέντρο της πόλης, καλά φαντάζομαι σε προάστια θα πνίγονται κανονικά. Και για μένα που σιχαίνομαι όσο τίποτα αυτή τη μυρωδιά κ το lifestyle γύρω από τη χρήση, ήταν πολύ off-putting.
Τρεις φορες!! Εγω ειμαι διχασμενη αν θα επανελθω στη χωρα για την πρωτευουσα.Απιστευτο, μου αφησε 3 φορες που πηγα εντελως αλλη αισθηση! Ολες καλοκαιρι, χωρις εργα βεβαια.
Κι εμένα το ίδιο. Το λάτρεψα.Απιστευτο, μου αφησε 3 φορες που πηγα εντελως αλλη αισθηση! Ολες καλοκαιρι, χωρις εργα βεβαια.
Αυτο ακριβως. Το φετινο καλοκαιρι δεν επισκεφτηκαμε σχεδον κανενα μουσειο εκτος μονο στην Κοιμπρα και για να μην το κανω εγω που τα ψαχνω, παει να πει οτι γουσταρω φοβερα την πολη.Εκπλήσσομαι επίσης. Το βρήκα ανεπιτήδευτα όμορφο, χαλαρό, χωρίς να σου βγάζει τουριστίλα, με πολλές όμορφες καβάτζες που μες τον κόσμο, μπορείς να αισθάνεσαι μόνος. Ακομα και ο αμφιθεατρικός τρόπος που είναι χτισμένο είναι μοναδικός. Σίγουρα παιζει μεγάλο ρόλο η εποχή που πας σε κάθε πόλη, πόσο μάλλον στο Πορτο που είναι παραθαλάσσιο. Είχα πάει Ιούλιο με φανταστικό καιρό. Τραπεζάκια εξω, ταρατσούλες να ρεμβάζεις και τα σχετικά.