Ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα με Καναδικό δίπλωμα

alt10alt10

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπέρα σε όλους,

Καλως ηρθα στην ομαδα σας. Εχω μερικες ερωτησεις που φανταζομαι μονο ενα ελληνικο blog θα με βοηθησει.

Ταξιδεύω Ελλάδα μεσα Δεκεμβρη με μεσα Ιανουριου απο Καναδα. Εχω Καναδικη αδεια οδήγησης πανω απο 3 χρονια, ειμαι 22 χρονων και μπορω να οδηγησω μονο αυτοματο. Η πιστωτικη μου καρτα εχει ασφαλεια οποτε δεν θα χρειαστω να αγορασω κατι εξτρα σχετικα με αυτο.

Εκανα μια ερευνα σχετικα με ενοικιαση στην Αθηνα αλλα θελω την γνωμη σας σε μερικα θεματα. Ξερω οτι για να οδηγησεις νομιμα Ελλαδα με καναδικο διπλωμα χρειαζεσαι το International License. Αυτη την στιγμη βρισκομαι ηδη εκτος Καναδα και δεν θα εχω χρονο να το εκδωσω μεχρι την πτηση μου στην Ελλαδα. Μεσα απο μικρη ερευνα ειδα οτι οι περισσοτερες εταιριες θα σε αφησουν να νοικιασεις χωρις το international ειναι αληθεια? Τι παιζει αν σε σταματησουν χωρις αυτο?

Ακομα ξερει καποιος τι παιζει με τα ορια ηλικιας και τα extra fees? Συμφωνα με επικοινωνια που ειχα με δυο εταιριες τηλεφωνικα μου ειπαν, για παραδειγμα η Enterprise που κοιταζα εχει 15 ευρω την ημερα για κατω απο 23 το οποιο ειναι τραγικο. Η europecar λεει οτι δεν σε χρεωνει κατι για 22 και ανω αλλα θελει υποχρεωτικα το internation για να σου νοικιασει σε αντιθεση με την Enterprise που τηλεφωνικα το γραφειο μου ειπε οτι δεν ζητανε υποχρεωτικα το international αλλα η αστυνομια.

Γενικα δεν βγαζω ακρη με το τι πραγματικα παιζει. Αν καποιος εχει καποια πιο γενικη ιδεα παρακαλω πειτε μου. Οσο για τις τιμες αν ξερετε καποιο αλλο γραφειο που νοικιαζει σε καλυτερες τιμες απο αυτες online αυτοματο για 10-15 μερες επισης θα ηταν χρήσιμο.


Ευχαριστω εκ των προτερων :)
 

Fullstop

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπερα.
Η Καναδικη αδεια οδηγησεως δεν ειναι αναγνωρισμενη με καμμια διακρατικη συμφωνια μεταξυ Ελλαδας και Καναδα.
Αυτο σημαινει οτι σε περιπτωση ελεγχου η ατυχηματος ο,παραβατης μπορει να παει αυτοφωρο.
Υπαρχουν εταιρειες που δινουν αυτοκινητα με Καναδεζικο διπλωμα γιατι τους το επιτρεπει η ασφαλιστικη τους εταιρεια.
Δες Morphis rent a car www.morphis.gr

Συνηθως στα δικαστηρια αθωονεται αλλα η ταλαιπωρια υπαρχει.
Μερικες εταιρειες αποδεχονται οδηγους με ηλικια πανω απο 21ετων και αλλες πανω απο 23 η 25 ετων αναλογα με το αυτοκινητο που νοικιαζεις.
Υπαρχει επασφαλιστρο που ειμαι περιπου στα 50-70ευρω.

Καλη τυχη
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.538
Μηνύματα
900.011
Μέλη
39.266
Νεότερο μέλος
MariaChara

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom