GTS ευχαριστω…Την είχα κοιτάξει ήδη αυτή την ιστοσελίδα και βρήκα και πληροφορίες σε ταξιδιωτικούς οδηγούς.. Υπάρχουν μερικά εμβόλια τα οποία προτείνονται καθώς επίσης και φαρμακευτική αγωγή για ελονοσία…. Στις ιστοσελίδες όμως από κάποια ελληνικά πρακτορεία ταξιδιών αναφέρεται ότι δεν χρειάζεται κανένα εμβόλιο για αυτόν τον προορισμό… Από φίλους και γνωστούς που ρώτησα, άλλοι πήγαν χωρίς να κάνουν κανένα εμβόλιο ..και άλλοι έκαναν 1 -2 … Γιαυτο ρώτησα και στο φόρουμ, για να καταλάβω αν είναι τελικά απαραίτητα τα εμβόλια η όχι …
Εξαρτάται την εποχή και την περιοχή που θα κινηθείς. Π.χ. στο δέλτα του Μεκόνγκ είσαι περισσότερο ευάλωτος από π.χ. το Sa Pa (για τσιμπήματα εντόμων και τα ενδεχόμενα συνακόλουθα εννοώ). Όπως επίσης, άλλο την περίοδο των βροχών κι άλλο την στεγνή. Προσωπικά, έχοντας ταξιδέψει εκεί δύο φορές και γνωρίζοντας πράγματα και καταστάσεις δεν θά'κανα κανένα εμβόλιο αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική επιλογή και μόνον.
Φέτος τον Αυγουστο -δηλαδή περίοδο βροχών-, ήμουν Καμπότζη και Λάος. Ζω ακόμη, χωρίς να έχω κάνει κανένα εμβόλιο αν και πρέπει να επισημάνω το γεγονός, ότι με την άφιξή μου στην Ελλάδα ξέσπασε δάγγειος πυρετός στην περιοχή του Λάος, που αριθμούσε 12.000 μολυσμένα άτομα. Αααα! και στην Καμπότζη σε μια συγκεκριμένη πόλη είχε πέσει χολέρα λόγω του μολυσμένου νερού. Εγω πάντως δεν θα έπαιρνα τίποτα παραπάνω ως προφύλαξη απο τα γνωστά αντικουνουπικά.
Εκ των παραπάνω λοιπόν προκύπτει ότι δεν χρειάζεται να χαπακωθείς εκτός εάν επισκεφτείς τοποθεσίες που προηγουμένως είχε περάσει η dym. Στο φόρουμ την λέμε και Κατρίνα.