Ελληνικό νησί ή παράλια Τουρκίας για διακοπές φέτος;

paefstra

Member
Με έκπληξη διαπίστωσα ότι το στούντιο που κλείνω τα 3 τελευταία χρόνια για διακοπές στις Κυκλάδες έχει ανεβάσει τις τιμές του κατά 15% φέτος ενώ τα νάυλα των ακτοπλοϊκών αυξάνονται κατά 10% περίπου. Με μείωση μισθού στο 20% που μου προέκυψε φέτος, το δίλημμα είναι πραγματικό. ΄Εχω αρχίσει να το σκέφτομαι πλέον από τη στιγμή που βρίσκω ξενοδοχεία με 350 ευρώ την εβδομάδα με πλήρη διατροφή για 2 άτομα (175 έκαστος!) και με πολύ πολύ καλές κριτικές.
Και γiα΄όσους μου "την πέσουν" ότι είναι δεν ενισχύω την ντόπια οικονομία, να προσθέσω ότι αν κάνει φτερά και το περιβόητο επίδομα διακοπών των 200 ευρώ από Ιούνιο, δεν ξέρω πώς θα εξηγήσω την ανάγκη ενίσχυσης της εθνικής οικονομίας στο νήπιο Βλαστάρι που το μόνο που χρειάζεται είναι το ατελείωτο πλατσούρισμα και δεν το απασχολεί σε ποια πλευρά του Αιγαίου θα γίνεται αυτό.
Θα μ' ενδιέφερε να ακούσω τη γνώμη όσων έχουν σχετική εμπειρία από διακοπές στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Να σημειώσω ότι έχω περάσει απέναντι από την Κω στο Bodrum για ένα 24ωρο με κρουαζιέρα easycruise και έχω δει τα τοπία και το κλίμα, αλλά δεν ξέρω πώς είναι η συνολική εμπειρία των διακοπών.

guess who!!!

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!
Κάναμε road trip στην Τουρκία πριν από 3 χρόνια για 17 ημέρες. Περνώντας τα σύνορα από Φέρες κατεβήκαμε οδικώς Τσανάκαλε, Αιβαλί, Σμύρνη, Κουσάντασι, Μπόντρουμ, Φετιγιέ, Κας μέχρι Αττάλεια και επιστροφή πίσω. Οι τιμές των ξενοδοχείων και ειδικά στα παραθαλάσσια στυλ resort κλπ όντως είναι πολύ χαμηλότερες από Ελλάδα. Δεν είναι όμως όλα της προκοπής, άσχετα από ότι φαίνεται στις φωτογραφίες, γι' αυτό προσοχή στις κριτικές από tripadvisor κλπ. Κάποια μέρη είναι πολύ όμορφα, όπως γύρω από Μπόντρουμ (πχ Turgutreis, Yalikavak), άλλα πάλι είναι πολύ τουριστικοποιημένα έως άσχημα. Το μόνο καλό παντού όμως είναι το φαγητό και σίγουρα φτηνότερο από την Ελλάδα, αν και στο Μπόντρουμ ή άλλα πολύ τουριστικά μέρη οι τιμές έχουν ανεβεί πολύ τα τελευταία χρόνια (είχα πάει και παλιότερα), και πάλι όμως είναι πολύ φτηνότερα από Μύκονο ή Σκιάθο... Μπορείς επίσης να συνδυάσεις την παραμονή σου σε κάποιο παραθαλάσσιο θέρετρο με κοντινές εκδρομές σε άλλα χωριά πιο γραφικά, εξαρτάται που σκοπεύεις να πας. Ο καιρός πάντως είναι πιο ζεστός από τις Κυκλάδες, υπολόγισε όπως στην Κρήτη ή τα Δωδεκάνησα.

paefstra

Member
Κάναμε road trip στην Τουρκία πριν από 3 χρόνια για 17 ημέρες. Περνώντας τα σύνορα από Φέρες κατεβήκαμε οδικώς Τσανάκαλε, Αιβαλί, Σμύρνη, Κουσάντασι, Μπόντρουμ, Φετιγιέ, Κας μέχρι Αττάλεια και επιστροφή πίσω. Οι τιμές των ξενοδοχείων και ειδικά στα παραθαλάσσια στυλ resort κλπ όντως είναι πολύ χαμηλότερες από Ελλάδα. Δεν είναι όμως όλα της προκοπής, άσχετα από ότι φαίνεται στις φωτογραφίες, γι' αυτό προσοχή στις κριτικές από tripadvisor κλπ. Κάποια μέρη είναι πολύ όμορφα, όπως γύρω από Μπόντρουμ (πχ Turgutreis, Yalikavak), άλλα πάλι είναι πολύ τουριστικοποιημένα έως άσχημα. Το μόνο καλό παντού όμως είναι το φαγητό και σίγουρα φτηνότερο από την Ελλάδα, αν και στο Μπόντρουμ ή άλλα πολύ τουριστικά μέρη οι τιμές έχουν ανεβεί πολύ τα τελευταία χρόνια (είχα πάει και παλιότερα), και πάλι όμως είναι πολύ φτηνότερα από Μύκονο ή Σκιάθο... Μπορείς επίσης να συνδυάσεις την παραμονή σου σε κάποιο παραθαλάσσιο θέρετρο με κοντινές εκδρομές σε άλλα χωριά πιο γραφικά, εξαρτάται που σκοπεύεις να πας. Ο καιρός πάντως είναι πιο ζεστός από τις Κυκλάδες, υπολόγισε όπως στην Κρήτη ή τα Δωδεκάνησα.
Όντως, προσανατολίζομαι σε παραθαλάσσια χωριά που επιτρέπουν κοντινές εκδρομές στα παράλια και όχι στο Bodrum λόγω της βαβούρας και της "τουριστίλας" του. Όμως με προβλημάτισες με το θέμα των κριτικών για τα θέρετρα. Σίγουρα δεν δίνω βάση σε κριτικές που εστιάζουν στο μπαρ του ξενοδοχείου, τις τιμές των ποτών και τις ώρες λειτουργίας του (παίζουν πολύ, αυτονόητο γιατί!). Αλλά αν οι θετικές κριτικές αφορούν σε κριτήρια ταξιδιού με παιδί και είναι πάρα πολλές, να μην τις εμπιστευτώ;

guess who!!!

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!
Σίγουρα δεν εννοώ τέτοιου είδους κριτικές. Καλά, είναι φοβερό τι γράφουν κάποιοι τύποι! πχ δεν ήταν άνετη η ξαπλώστρα... Αυτό που ειδα ήταν ότι κάποια ξενοδοχεία είχαν φθορές, δεν είχε γίνει πρόσφατα ανακαίνιση, απευθύνονταν σε ''μπούγιο'' τουριστών όπως γερμανοί, σκανδιναυοί που ήθελαν βραδυνή διασκέδαση στο ξενοδοχείο, που ήταν οικτρή, κάτι άθλια οριεντάλ, ποντιακοί χοροί και ζογκλέρ! Όλα αυτά όμως θα τα δεις στις κριτικές, οπότε δεν νομίζω να εκπλαγείς δυσάρεστα. Για ποιον προορισμό προσανατολίζεσαι?

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Με έκπληξη διαπίστωσα ότι το στούντιο που κλείνω τα 3 τελευταία χρόνια για διακοπές στις Κυκλάδες έχει ανεβάσει τις τιμές του κατά 15% φέτος ενώ τα νάυλα των ακτοπλοϊκών αυξάνονται κατά 10% περίπου.
Υπάρχουν πολύ καλύτερα μέρη στην Ελλάδα για οικογενειακές διακοπές με πολύ ωραίες παραλίες και δε χρειάζεσαι ακτοπλοικά (πχ Αργολίδα, Λευκάδα, Χαλκιδική, Σύβοτα, Πήλιο).

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Υπάρχουν πολύ καλύτερα μέρη στην Ελλάδα για οικογενειακές διακοπές με πολύ ωραίες παραλίες και δε χρειάζεσαι ακτοπλοικά (πχ Αργολίδα, Λευκάδα, Χαλκιδική, Σύβοτα, Πήλιο).
Συμφωνώ μαζί σου, αλλά Πήλιο/Σύβοτα/Χαλκιδική δεν τα λες φτηνά..Αλλά σίγουρα υπάρχουν ηπειρωτικές περιοχές που θα μπορούσαν να σας βολέψουν. Επίσης υπάρχουν και νησιά τα οποία είναι πολύ φτηνότερα, όπως η Θάσος, η οποία δεν παίζεται σε παραλίες, είναι υπέροχο οικογενειακό νησί και τα ακτοπλοϊκά είναι χαμηλά. Αυτό βέβαια αν είσαι από Βόρεια Ελλάδα, γιατί αν έρχεσαι από νότο είναι εντελώς ασύμφορο με τις τιμές της βενζίνης. Επίσης είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν καταπληκτικά μέρη και στην Πελοπόννησο.

paefstra

Member
Και από το νότο ξεκινάω και δεν οδηγώ! Ιδανικός τρόπος μετακίνησης το πλοίο και το αεροπλάνο στην περίπτωσή μου, και ιδανικός προορισμός αυτός που έχει πυκνότατη συγκοινωνία για μικρές εξορμήσεις. Γι' αυτό αποδείχθηκαν σωτήριες οι Κυκλάδες τα τελευταία χρόνια.
Απ' ό, τι έίδα, τα παράλια της Τουρκίας έχουν πολύ καλό δίκτυο συγκοινωνιών για να μη νιώθεις εγκλωβισμένος. Για τον ίδιο λόγο δε μπορώ να επιλέξω τη Χαλκιδική ή την Πελοπόννησο, που τις ξέρω αρκετά καλά λόγω παλαιότερων περιπετειών διαμονής, αλλά έχω υπ' όψιν τι πάιζει με τις συγκοινωνίες (2-3 λεωφορεία τη μέρα μόνο).

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
γιατι δεν το συνδιαζεις?2 σε 1 δηλαδη..
πας στην χιο με φτηνα αεροπορικα..η χιος ειναι πανεμορφη με ελαχιστο τουρισμο αρα πιο αγνα πραγματα με υπεροχες παραλιες και τα πανεμορφα μαστιχοχωρια...
εχει καθημερινα δρομολογια που σε μιση ωρα περιπου περνας απεναντι στο Cesme και απο εκει πολυ κοντα ειναι η σμηρνη..
θελω να πω πως μπορεις να πας σε ενα πολυ ομορφο ελληνικο νησι που δεν το εχει αλοιωσει ο τουρισμος και να το συνδιασεις με τα τουρκικα παραλια..

paefstra

Member
γιατι δεν το συνδιαζεις?2 σε 1 δηλαδη..
πας στην χιο με φτηνα αεροπορικα..η χιος ειναι πανεμορφη με ελαχιστο τουρισμο αρα πιο αγνα πραγματα με υπεροχες παραλιες και τα πανεμορφα μαστιχοχωρια...
εχει καθημερινα δρομολογια που σε μιση ωρα περιπου περνας απεναντι στο Cesme και απο εκει πολυ κοντα ειναι η σμηρνη..
θελω να πω πως μπορεις να πας σε ενα πολυ ομορφο ελληνικο νησι που δεν το εχει αλοιωσει ο τουρισμος και να το συνδιασεις με τα τουρκικα παραλια..
Η ιδέα σου είναι πολύ ωραία. Πάμε στην άλλη παράμετρο τώρα. Στα παράλια παίζει και στα 250 ε η εβδομάδα με πρωινό ή και 350 ε με πλήρη διατροφή και σε ξενοδοχεία με πολύ καλές κριτικές. Μπορεί η Χίος ανταγωνιστεί αυτά τα πακέτα; Αν έχεις κάτι παραπλήσιο οικονομικά να προτείνεις, έφυγα κι όλας, γιατί Χίο δεν έχω πάει ;).

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Η ιδέα σου είναι πολύ ωραία. Πάμε στην άλλη παράμετρο τώρα. Στα παράλια παίζει και στα 250 ε η εβδομάδα με πρωινό ή και 350 ε με πλήρη διατροφή και σε ξενοδοχεία με πολύ καλές κριτικές. Μπορεί η Χίος ανταγωνιστεί αυτά τα πακέτα; Αν έχεις κάτι παραπλήσιο οικονομικά να προτείνεις, έφυγα κι όλας, γιατί Χίο δεν έχω πάει ;).
ειναι πολυ διαφορετικες οι σκεψεις μιας οικογενειας καθως εχει αλλα μετρα και σταθμα..
εγω σαν ελευθερος θα με ενδιεφερε να παω στη χιο τουλαχιστον 3 μερες να δω τα μαστιχοχωρια και καποιες απ τις τελειες παραλιες που εχει..και τις υπολοιπες μερες θα περνουσα απεναντι..

εσεις ομως οπως ειναι λογικο κοιτατε ενα συνολο και κατι που δεν θα εχει ταλαιπορια..

δεν γνωριζω αν υπαρχουν τετοια πακετα σε καλα ξενοδοχεια της χιου..ομως οι τιμες που ειπες ειναι πολυ δελεαστικες..αληθεια για ποια περιοχη στα τουρκικα παραλια βρηκες 250 ή 350 ευρω το πακετο?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom