kanivalos
Member
Επειδή σκέφτομαι να επισκευτώ το ουζμπεκιστάν, και έχοντας ως ορμητήριο αυτή την παράγραφο του ipanag, θα ήθελα να ρωτήσω τί εννοεί, όταν λέει ότι ξεμπέρδεψε με ένα invitation letter.ipanag said:Για το Ουζμπεκιστάν ισχύουν ακόμη οι σοβιετικές δύστροπες διαδικασίες. Πρόσκληση από επίσημο ουζμπέκικο ταξιδιωτικό πρακτορείο και μετά αίτηση για βίζα. Η υπάλληλος της πρεσβείας στην Αθήνα ήθελε να με οδηγήσει οπωσδήποτε σε ελληνικό πρακτορείο για την έκδοση της βίζας, κάτι που θα στοίχιζε πολύ ακριβότερα, αλλά τελικά ξεμπέρδεψα με ένα invitation letter από το internet
Προσωπικά πήρα τηλέφωνο στην πρεσβεία και μου είπε, ότι ενώ δεν υπάρχει εδραιωμένη συμφωνία βίζας μεταξύ Ελλάδας και Ουζμπεκιστάν, πρέπει να κάνω τις διάφορες κρατήσεις (εισιτήρια και ξενοδοχεία) μέσω ορισμένων ελληνικών πρακτορείων που συνεργάζονται με αντίστοιχα ουζμπέκικα, ώστε να αποκομίσω και το ανάλογο voucher. Και υποτίθεται ότι όλα τα γραφειοκρατικά θα μου τα οργανώνουν τα πρακτορεία.
Μου μίλησε επίσης για 80? χρεώσεων που θα πάνε στην πρεσβεία, ενώ το σύνολο μπορεί να ξεπεράσει και τα 150? συμπεριλαμβανομένης και της προμήθειας των πρακτορείων.